5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.70

Αυτή την εβδομάδα έχω τη χαρά να βρίσκομαι στη θέση του guest writer των 5 πρόσφατων νέων. Αν θέλετε να διαβάσετε και εσείς (όπως και εγώ) τα ευφυή και πολλές φορές αιχμηρά σύντομα του Ηλία θα χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες. Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για το νέο project του Terry Moore και το τι συνέβη στην πρώτη μέρα του C2E2, αλλά και για την επικείμενη επιστροφή της Sailor Moon και νέα για διάφορες μεταφορές χαρακτήρων comics στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τέλος μπορείτε να μάθετε τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν για πέντε διαφορετικά comic related awards. + BONUS FUN STUFF!

  • 1. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ PROJECT ΤΟΥ TERRY MOORE ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ RACHEL RISING.

Ο Terry Moore, o δημοφιλής δημιουργός του STRANGERS IN PARADISE και του ECHO, ανακοίνωσε στο blog του τη νέα του σειρά. Πρόκειται για ένα horror story με τον τίτλο RACHEL RISING που θα κυκλοφορήσει από την δική του Abstract Studio.
Έδωσε μια σύντομη σχετική συνέντευξη στο CBR (όπου δεν αποκάλυψε και πολλά πράγματα) . Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφόρήσει πιθανότατα τον Ιούλιο ενώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση του πώς ξεκινά η ιστορία από την παρακάτω παράγραφο:

Rachel Beck wakes on damp, soft dirt. Sitting up, she sees a foot sticking up from the ground in front of her. She is sitting on somebody. She is sitting on a shallow grave. Rolling onto her knees she claws the dirt away. It is the body of a woman much like her. The clothes are like hers. The face… it’s her. Dead.

  • 2. C2E2: FIRST DAY

Η εποχή των Conventions έχει ξεκινήσει (το Comicdom Con Athens 2011 είναι προ των πυλών… μην ξεχνιόμαστε!). Αυτές τις μέρες τα βλέμματα της κοινότητας των comics (και όχι μόνο) είναι συγκεντρωμένα στο C2E2 (Chicago Comic & Entertainment Expo) . Η πρώτη μέρα κύλησε ήσυχα με νέα από το upcoming X-Men storyline με τίτλο Dark Angel Saga , panels για τους X-Men και τον Green Lantern αλλά και το DC Nation Panel, όπου ο Flash βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο C2E2 ανακοινώθηκε άλλωστε ότι το ΤΗΕ FLASH ολοκληρώνεται με το δωδέκατο τεύχος του.
Αν θέλετε να πάρετε μια καλύτερη γεύση, στο Newsarama μπορείτε να παρακολουθήσετε videos αλλά και live streaming από το event.

  • 3. Η SAILOR MOON ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ KODANSHA

Η Sailor Moon μαζί με το DRAGON BALL αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την εισβολή των manga και των anime στον δυτικό κόσμο (μια ειρηνική εισβολή που εδραιώθηκε με την επέλαση του AKIRA και του GHOST IN THE SHELL). Η Kodansha επανακυκλοφορεί, λοιπόν, και τα 18 τομάκια του manga σε μια δωδεκάτομη deluxe έκδοση αλλά και το μέχρι τώρα ακυκλοφόρητο prequel, με τίτλο CODENAME: SAILOR V. Μπορεί η Sailor Moon να ξανακάνει το θαύμα της και να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου για τα manga; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Μπορεί όμως η συγκεκριμένη έκδοση να είναι επικερδής για την Kodansha ξυπνώντας τις αναμνήσεις των παλιών φίλων της; Εδώ η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική, αν και πιστεύω πως το nostalgic factor λειτουργεί πολύ διαφορετικά ανάμεσα στα δυο φύλα, οπότε και είναι δύσκολο να ελπίζει κανείς στις τότε αναγνώστριες και τηλεθεάτριες σα νέο target group.

  • 4. TV/FILM UPDATES.

Δεν παρακολουθώ καθόλου το συγκεκριμένο χώρο, οπότε μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ποια νέα είναι για κάποιο λόγο σημαντικά. Από αυτά που διάβασα πάντως ξεχώρισα τα παρακάτω:

Ο Kevin Costner θα παίξει το ρόλο του μπαμπά Kent (και του συζύγου της Diane Lane) στη νέα ταινία SUPERMAN του Zack Snyder. Η ταινία θα είναι μια νέα αρχή για τον Man of Steel, πράγμα που σημαίνει πως δε θα υπάρχει κάποια συνέχεια από τις προηγούμενες ταινίες SUPERMAN.
Το EW έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της Adrianne Palicki με τη στολή της Wonder Woman. (Υποθέτω για να δούμε ότι “ταιριάζει” στο ρόλο)
– Ο Michael Gough, ο ηθοποιός που έπαιξε το ρόλο του Alfred σε τέσσερις ταινίες BATMAN απεβίωσε στα 94 χρόνια του.
Ο Aronofsky δε θα σκηνοθετήσει τελικά την ταινία WOLVERINE.
– Υπήρξε μια μικρή παρανόηση για το αν υπάρχει ακόμα πιθανότητα για μια τηλεοπτική εκδοχή του SANDMAN, αλλά πλεόν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια (pun intended), γιατί ο Geoff Johns ανακοίνωσε πως το project προχωρά κανονικά και θα είναι μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών.

  • 5. AWARDS *5

Νομίζατε πως τα Comicdom Awards (τα οποία θα απονεμηθούν στις 10 Απριλίου και θα είναι το closing event του Comicdom Con Athens 2011) είναι τα μοναδικά comic Awards; Μήπως τα μοναδικά βραβεία που γνωρίζετε ακόμα και τα Harvey τα Eisner τα Ignatz και τα βραβεία του festival της Angouleme;
Ε, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν ακόμα οι υποψηφιότητες για 5 διαφορετικά comics-related βραβεία . Έχουμε και λέμε…

Τα Eagle Awards είναι τα μεγαλύτερα United Kingdom-based awards και μάλιστα είναι και fan based. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε (πέρα από το να δείτε το πώς διαμορφώθηκαν οι υποψηφιότητες ) να ψηφίσετε και εσείς για τους νικητές .

Τα Stumptown Awards απονέμονται κατά τη διάρκεια του Stumptown Comics Fest που γίνεται στο Portland. Μπορείτε εδώ να δείτε τους finalists.

H National Cartoonists Society ανακοίνωσε τους υποψηφίους για τα 65α Reuben Awards. Ανάμεσα τους βρίσκονται δημιουργοί όπως ο Chris Samnee, o Darwyn Cooke και ο James Sturm.

Διάσημοι δημιουργοί βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για τα Doug Wright Awards, όπου βραβεύονται αγγλόφωνα (ή μεταφρασμένα στα αγγλικά) comics Καναδών δημιουργών. Στο Comics Reporter μπορείτε να βρείτε όλους τους υποψήφιους.

Και, για να μην ανησυχείτε, υπάρχουν και τα αντίστοιχα γαλλόφωνα καναδέζικα βραβεία. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν και τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Festival de la bande dessinee francophone de Quebec.

  • BONUS FUN STUFF (σε bullets)

– Ενα εξαιρετικό video για το CARTOONING: PHILOSOPHY AND PRACTICE του τεράστιου Ivan Brunetti:

– Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer του CONAN…:

– Μια διαφήμιση για το LEGO STAR WARS III:

– Μια ελαφρώς πιο ενδιαφέρουσα και πολύ πιο σύντομη εκδοχή του INCEPTION:
http://www.youtube.com/watch?v=KaDLuBaT4ho&feature=player_embedded

– Τέλος, comics από το A ως το Z από την Lucy Knisley.