5 (+2) ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.71

Ήρθε και η σειρά αυτού του ταπεινού συντάκτη να κάτσει στη γέφυρα αυτής της στήλης και με τα χέρια στη λαγουδέρα να την οδηγήσει ανάμεσα από ξέρες και υφάλους στα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε (OK, ίσως όχι η καλύτερη εισαγωγή που έχω γράψει). Ακολουθεί η επικαιρότητα της εβδομάδας, εκτάκτως Κυριακή, σε τίτλους: Η επιστροφή του Daredevil. Γκαντεμιάς συνέχεια στο musical του Spider-Man. Ακυκλοφόρητος Ditko. Νέα webcomics από τη Fantagraphics. WALKING DEAD Update. Και, αυτή τη φορά, +2 νέα που δεν μπόρεσα να αγνοήσω.

  • 1. O DAREDEVIL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ.

Πολλοί θα συμφωνήσουν πως το πρόσφατο run του DAREDEVIL, με αποκορύφωμα το Shadowland storyline, ήταν επιεικώς απαράδεκτο…  Στα γεγονότα λοιπόν του Shadowland, ο Murdock, ντροπιασμένος, εγκατέλειψε τη Ν.Υόρκη, αφήνοντας στο πόστο του τον Black Panther, έως ότου  “βρει τον εαυτό του”. Όχι για πολύ ακόμα όμως (είχατε αγωνία ε;), αφού το καλοκαίρι ο τίτλος επιστρέφει με καινούργια αρίθμηση, διά χειρός Mark Waid και τα πενάκια των Paolo Rivera και Marcos Martin. Διαβάστε τη συνέντευξη του Waid από το C2E2 εδώ. Επίσης δείτε και μια σύντομη συνέντευξη εδώ.

  • 2. ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με αυτή την παράσταση. Όπως μας ενημερώνει το CBR, σε preview της παράστασης τραυματίστηκε η ηθοποιός T.V. Caprio που υποδύεται την Arachne. Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά τραυματισμό στη συγκεκριμένη παραγωγή – την ακριβότερη και πιο φιλόδοξη στην ιστορία του Broadway, και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει καν οι παραστάσεις! (Αυτά παθαίνεις όταν βάζεις τους μισούς U2 να σου γράψουν τη μουσική!)

  • 3.  ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ HULK/HUMAN TORCH

Μία ακυκλοφόρητη ιστορία θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας, μέσα από το MARVEL VAULT.  Όπως διαβάζουμε, πρόκειται για ιστορία γραμμένη από τον J. Harris και σχεδιασμένη από τον μεγάλο Steve Ditko, που προοριζόταν για το MARVEL TEAM-UP, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ο Human Torch παρέα με τον Hulk ενάντια στον διαβολικό Wizard. Yeah!

  • 4. H FANTAGRAPHICS ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΝΕΟ WEBCOMIC

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την ίδια τη Fantagraphics δηλαδή, το strip του Michael Kupperman (TALES DESIGNED TO THRIZZLE), UP ALL NIGHT, που εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση στην εφημερίδα Washington City Paper, θα κάνει πλέον παρέα στα υπόλοιπα webcomics της εκδοτικής. Από τα καλύτερα webcomics που μπορείτε να βρείτε εκεί έξω!

  • 5. O STEPHEN KING ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ WALKING DEAD

Μην ταράζεστε! Δεν πρόκειται για το comic, αλλά για την τηλεοπτική σειρά. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, o διάσημος συγγραφέας βρίσκεται σε συζητήσεις, ώστε να γράψει ένα επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα είναι για τη 2η ή την 3η σεζόν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο King, το σχέδιο είναι να συγγράψει το επεισόδιο μαζί με το γιο του, Joe Hill, επίσης συγγραφέα βιβλίων και comics τρόμου. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα.

  • +2 ΝΕΑ

– Δείτε το μεγαλύτερο σε διάρκεια μέχρι σήμερα footage της επερχόμενης ταινία CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7BBXXnYoIVo&feature=player_embedded[/youtube]

– Οι Jay Savage, Mike Delepine (από την Βlackline Comics), Κ.Ι. Ζαχόπουλος και Βασίλης Γκογκτζιλάς μιλούν στο CBR για το νέο MISERY CITY.

Αυτά και για ετούτη την εβδομάδα.

Stay tuned για περισσότερα νέα στο επόμενο 5 ΝΕΑ.