Nobody Expects… The Snapshot Reviews!!! (v.2)

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Εκμεταλλεύτηκα τις μέρες των γιορτών διαβάζοντας comics. Τόσο κάποια που είχα αποκτήσει κατά τη διάρκεια του Con, όσο και κάποια άλλα, που περίμεναν αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη μου. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε δυο λογάκια για αυτά (Ο τίτλος του post είναι κλεμμένος από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.)

MARS: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΡΩΩΝ
Writer/Artist: Χρήστος Σταμπουλής
In-k Situ Comix

To MARS είναι ένα comic του Χρήστου Σταμπουλή εμπνευσμένο από κάποιες ιδέες του Γιάννη Τεξή. Είναι (όπως το αντιλήφθηκα) ένα κράμα από WATCHMEN, CRISIS ON INFINITE EARTHS, TOP TEN, AMERICAN FLAGG! και ΜΑΝΑ ΡΕΙΒΕΡ, με υπερήρωες που είναι άνεργοι, υπερκακούς που κατεβαίνουν σε πορείες, πολλές guest εμφανίσεις, ακόμη περισσότερες παλαβές σκηνές, pin-ups από τους Βασίλη Γκογκτζιλά, Τάσο Μαραγκό και Πέτρο Χριστούλια και το πάντα πολύ όμορφο σχέδιο του Χρήστου Σταμπουλή. Μπορεί να μη μοιάζει τόσο προσωπικό όσο οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Κρατάω επίσης το ότι το artwork του Σταμπουλή λειτουργεί πολύ καλά και με χρώμα.

KRAK KOMIKS #6
Writer/Artist: Τάσος Μαραγκός
Jemma Press

Το KRAK KOMIKS μετακόμισε στην Jemma Press, απέκτησε χρώμα, πήγε στο στρατό, αλλά πολύ λίγο άλλαξε. Και αυτό είναι καλό πράγμα, αφού σε αυτό μπορούμε να βρούμε τις (οικείες) περιπέτειες του Μάρκου. Καλοφτιαγμένες ιστορίες, με τους γνωστούς πλέον πρωταγωνιστές. Ιδιαίτερα εκτίμησα και τα short stories στο τέλος του τεύχους.

 

 

 

Η ΑΡΑΧΩΒΑ
Writer: Τάσος Ζαφειριάδης
Artist: Παναγιώτης Πανταζής
Ενατη Διάσταση

-Τα σπάει η ΑΡΑΧΩΒΑ;
-Εντάξει είναι… Τσίλικη.
– Τρένο είναι. Τούμπανο, λέμε.
– Έπος.
– ‘Ντάξει, μην τρελαίνεσαι κιόλας. Το ‘πιασα το κονσεπτ. Μην το τεντώσουμε.
Δεν το ‘πιασες; ΄Ε, την άλλη φορά.
Α, ναι, και κάτι άλλο. Λειτουργεί. Μ’ άρεσε…

 

ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ
Writer/Artist: Σοφία-Γεωργία Κυρίσογλου
Αυτοέκδοση

Τα ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ανήκουν σε μια κατηγορία fanzine που δείχνει να σπανίζει στις μέρες μας. Έντονα προσωπική και συναισθηματική δουλειά, που κερδίζει σημεία περισσότερο λόγω της αμεσότητας και της αλήθειας της, παρά για τις τεχνικές αρετές της. Έξτρα πόντοι για την καρτούλα δώρο που συνόδευε την έκδοση (τουλάχιστον για όσους την απέκτησαν στο Con).

Χμμμ… τελικά περιορίστηκα μόνο σε ελληνικές κυκλοφορίες. Δεσμεύομαι (γκουχ-γκουχ) να επιστρέψω σύντομα με… ακόμη περισσότερα snapshot reviews.