5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.73

Το νέο online multiplayer roleplaying game της Marvel φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα, οι τίτλοι της Disney εγκαταλείπουν σταδιακά τη BOOM! Studios, δραματικές αλλαγές στο ULTIMATE SPIDER-MAN, νέος τίτλος από τον Sergio Aragonés για τη Bongo Comics, κι όλα αυτά με τον Christopher Nolan να επινοεί νέους χαρακτήρες για το THE DARK KNIGHT RISES. Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ που έχει όπως πάντα, πολύ και ενδιαφέρον BONUS FUN STUFF!

  • 1.  ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ (ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ) ΤΟ ONLINE MULTIPLAYER ROLEPLAYING GAME ΤΗΣ MARVEL

Η Marvel Comics ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο online multiplayer roleplaying game της θα είναι δωρεάν για τους παίκτες, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν τους χαρακτήρες της. Την ιστορία γράφει ο ίδιος ο Brian Michael Bendis, με το project (το οποίο προς το παρόν δεν έχει ακόμη όνομα) να επιτρέπει στους παίκτες να “βιώνουν” γεγονότα από την Ιστορία της Marvel (από τα 1960s μέχρι σήμερα), συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Ultimate Universe, μεταξύ άλλων. Για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού, ο Bendis συνεργάζεται στενά τους τελευταίους μήνες με τη Gazillion Entertainment, ενώ μένει πλέον να ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

  • 2. ΤΑ COMICS ΤΗΣ DISNEY ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΟΜ! ΣΤΗ MARVEL

Η αρχή έγινε με comics βασισμένα στο Muppet Show και τις ταινίες της Pixar, ενώ όπως όλα δείχνουν, και οι τίτλοι DONALD DUCK, UNCLE SCROOGE, MICKEY MOUSE και WALT DISNEY’ S COMICS AND STORIES, φεύγουν από την εκδοτική “ομπρέλα” της BOOM! Studios, για να μετακομίσουν στη Marvel (η οποία από το 2009 αποτελεί μέρος της αυτοκρατορίας της Disney). Το συμπέρασμα εξήχθει από το ότι στον κατάλογο του PREVIEWS Ιουλίου απουσιάζουν οι συγκεκριμένοι τίτλοι από τη λίστα της BOOM!, κάτι το οποίο συμβαίνει και στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Παρότι η κίνηση μοιάζει προφανής και αναμενόμενη με βάση τις νέες συμμαχίες που έχουν προκύψει, η εξαιρετική δουλειά που έγινε στη BOOM! και αποτυπώθηκε τόσο σε επίπεδο παραγωγής νέων ιστοριών, όσο και πωλήσεων, έχει βάλει πλέον ψηλά τον πήχυ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιφυλάξεις για το αν η Marvel, έχει την τεχνογνωσία ή το αντίστοιχο καλλιτεχνικό δημιουργικό για να υποστηρίξει τη μετεγγραφή. Μέχρι νεωτέρας, η BOOM! Studios θα συνεχίσει να εκδίδει τίτλους όπως οι CHIP N DALE RESCUE RANGERS, DARKWING DUCK και DUCKTALES, υπό το imprint Kaboom! που απευθύνεται σε αναγνώστες νεαρής ηλικίας.

  • 3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΑΝΑΤΟ” ΤΟΥ ULTIMATE SPIDER-MAN

Η πρώτη αποκάλυψη έγινε τον περασμένο Νοέμβρη όταν ακόμη δεν ξέραμε αν το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Marvel, αφορούσε τελικά τον “κανονικό” ή τον Ultimate Spider-Man. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν ξεκαθαριστεί ότι η κίνηση αφορά την Ultimate εκδοχή του ήρωα, και τώρα η Marvel δίνει επιπλέον πληροφορίες στην εφημερίδα NEW YORK POST, μέσω του editor-in-chief, Axel Alonso. Κάποιες από αυτές έχουν τη μορφή της εικόνας που βλέπετε δίπλα και -προφανώς- έχουν να κάνουν με μία νέα στολή. Για τις άλλες, όσοι είστε αρκετά ανυπόμονοι να μάθετε τις λεπτομέρειες, μαρκάρετε τον -εντός παρενθέσεως- χώρο που ακολουθεί. Οι υπόλοιποι προσπεράστε.
(Το ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN #157 τελείωσε με τον χαρακτήρα να δέχεται μία σφαίρα στο στήθος από τον Punisher, σαφής αναφορά στην πρώτη εμφάνιση του δεύτερου από το μακρυνό 1974 στο AMAZING SPIDER-MAN #129. Σύμφωνα με τον Alonso, o νέος Spider-Man με τη νέα στολή, δεν θα είναι ο Peter Parker, αλλά ένας άλλος χαρακτήρας)

  • 4. ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SERGIO ARAGONES ΓΙΑ ΤΗ BONGO COMICS

Η συνεργασία του Sergio Aragonés με τη Bongo Comics του -“πατέρα” των Simpsons- Matt Groening δεν είναι καινούρια υπόθεση. Το νέο εδώ, είναι ότι ο θρυλικός cartoonist του MAD Magazine και του GROO THE WANDERER θα κυκλοφορήσει σύντομα μία νέα ongoing σειρά για τη Bongo Comics, με τίτλο SERGIO ARAGONES FUNNIES, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αυτοβιογραφικές short stories, gags και puzzles, πάντοτε στο “αναρχικό” ύφος που έκανε διάσημο τον δημιουργό.

Παράλληλα με το SERGIO ARAGONES FUNNIES, ο cartoonist θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους τίτλους της Bongo, όπως εξάλλου είχε βεβαιώσει τον Δεκέμβρη σε συνέντευξή του στο CBR, o συν-ιδρυτής της εταιρίας, Bill Morrison.

  • 5. ΝΕΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΟΥΝ Ο GORDON-LEVITT ΚΑΙ Η COTILLARD ΣΤΟ DARK KNIGHT RISES

Με ανακοίνωσή της, η Warner Bros. Pictures έβαλε τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Joseph Gordon-Levitt να ενσαρκώνει τον Alberto Falcone, και την Marion Cotillard να πρωταγωνιστεί ως Talia al Ghul στο THE DARK KNIGHT RISES, τη νέα ταινία Batman. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Gordon-Levitt θα ενσαρκώσει τον John Blake, έναν αστυνόμο της Gotham City, συνεργάτη του Commissioner Gordon, ενώ η Cotillard θα εμφανιστεί ως Miranda Tate, ένας ακόμη νέος χαρακτήρας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wayne Enterprises. Φαίνεται πως τίποτα δεν σταματά τον σκηνοθέτη Christopher Nolan προκειμένου να χρησιμοποιήσει το team των ηθοποιών με τους οποίους παραδοσιακά συνεργάζεται. Ας ελπίσουμε μόνο ότι αυτή η εμμονή του δεν θα επηρεάσει αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα…

  • BONUS FUN STUFF

—- The Forbes Fictional 15. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και ο κανόνας δεν βρίσκει την εξαίρεσή του ούτε στους χαρακτήρες που αποτελούν προϊόν φαντασίας. Από τον Bruce Wayne και τον Tony Stark, μέχρι τον C. Montgomery Burns και τον Mr. Monopoly, η λίστα με τους 15 του FORBES είναι απλώς απολαυστική!

—- Με αφορμή την κυκλοφορία του επετειακού ACTION COMICS #900, στο ComicsAlliance, επέλεξαν τα 25 Καλύτερα Εξώφυλλα της σειράς! (ή μήπως τα πιο αστεία; ή μήπως με το “καλύτερα” να εννοούν τα πιο αστεία;)

—- Είτε η ακόλουθη φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας, είτε γνήσια, αποκλείεται να μη χαμογελάσεις βλέποντάς τη….

—- Ενώ όλη αυτή η neon πρασινίλα της επερχόμενης ταινίας GREEN LANTERN με είχε κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό, οφείλω να ομολογήσω ότι η ακόλουθη promo αφίσα είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή!

—- Trailers, posters… Ο promo βομβαρδισμός για το X-MEN FIRST CLASS συνεχίζεται…

[youtube width=”520″ height=”320″]http://www.youtube.com/watch?v=0Yq7Za1JnZg&feature=player_embedded[/youtube]