ΕΒΓΕ Εικονογράφησης Εξωφύλλου για το TRINKETS του Μιχάλη Διαλυνά

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2011, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών στο ACS (American Community Schools), το άλμπουμ του Μιχάλη Διαλυνά, “TRINKETS – Ένα Πατάρι Γεμάτο Ιστορίες” απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Εικονογράφηση Εξωφύλλου”. Είναι η πρώτη φορά που ένα comic κερδίζει βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μία εβδομάδα πριν τη βράβευσή του στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, ο Μιχάλης Διαλυνάς έλαβε για το TRINKETS τρεις ακόμη διακρίσεις στα Comicdom Awards, το μοναδικά βραβεία για τα ελληνικά comics: Εκείνες του καλύτερου σχεδιαστή (Best Artist), του καλύτερου εξωφύλλου (Best Cover), καθώς και το Fan Award με το κοινό να ξεχωρίζει το αγαπημένο του comic για τη χρονιά που πέρασε.

Η συλλογή “TRINKETS – Ένα Πατάρι Γεμάτο Ιστορίες”, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 από την Comicdom Press, συγκεντρώνει 12 από τις καλύτερες short stories που δημιούργησε ο Μιχάλης Διαλυνάς, για ελληνικές και ξένες εκδόσεις, από την εμφάνισή του στον χώρο των comics, μέχρι σήμερα.

Ο Μιχάλης Διαλυνάς δημιουργεί comics από το 2005, όταν και βγήκε πρώτος στην κατηγορία “Νέοι Καλλιτέχνες” του 5ου διαγωνισμού comics της Ελευθεροτυπίας. Αποφοίτησε από τον ΑΚΤΟ με ΒΑ στο ΣΚΙΤΣΟ – COMIC – CARTOON. Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης, ενώ δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις.