O Superman Απαρνήθηκε Την Αμερικανική Υπηκοότητά Του

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pPfOAHoLrMI[/youtube]

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Αμερικανικός τύπος ασχολείται με το γεγονός ότι ο Superman απαρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητά του. Όλα αυτά, λόγω του τεύχους 900 του ACTION COMICS, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Τετάρτη. Στο τεύχος υπήρχε μια μικρή ιστορία με τον τίτλο “The Incident”, στην οποία ο Superman πετάει πάνω από μια διαδήλωση στην Τεχεράνη και κάθεται με τους διαδηλωτές για να τους προστατέψει από τις δυνάμεις ασφαλείας του Mahmoud Ahmadinejad.

Το State Department (που τον υποδέχεται με πυροβόλα γεμάτα σφαίρες Κρυπτονίτη) δεν εντυπωσιάζεται καθόλου από την ανάμειξή του στα πολιτικά, οπότε εκείνος απαρνείται την υπηκοότητά του.

[…] έχω την πρόθεση να μιλήσω στα Ηνωμένα Έθνη αύριο
και να τους ενημερώσω
πως αποκηρύσσω την αμερικανική
υπηκοότητά μου
[…] έχω κουραστεί οι πράξεις μου να
ερμηνεύονται ως όργανα Αμερικανικής εξωτερικής
πολιτικής. Το “Αλήθεια, Δικαιοσύνη
και ο Αμερικανικός τρόπος”
δεν αρκεί πλέον. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός.

Η ιστορία είναι γραμμένη από τον David Goyer, σεναριογράφο των BATMAN BEGINS και MAN OF STEEL (και του NICK FURY: AGENT OF SHIELD) ο οποίος, ομολογουμένως, είχε και πιο εντυπωσιακά πράγματα να κάνει από το να γράφει σενάρια για τον Superman. Και παρόλο που είναι πιθανό η DC να μη συνεχίσει αυτή την ιστορία (η κεντρική ιστορία του ACTION COMICS έχει να κάνει με τον Doomsday), τα φόρουμ στο ίντερνετ και οι εμπειρογνώμονες έχουν τρελαθεί να υπεραναλύουν το ζήτημα…