5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.74

Εβδομάδα ανακοινώσεων για το Ultimate Universe της Marvel, δεν έχουν τελειωμό οι αντιδράσεις για την ιστορία στην οποία ο Superman αρνείται την αμερικανική υπηκοότητά του, ένα κλεμμένο σενάριο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ταινία AVENGERS, κυκλοφορεί το πρώτο trailer της 3D ταινίας CONAN και τέλος η Comicdom Press και το Public συνεργάζονται για ένα κύκλο ομιλιών και workshops. + BONUS FUN STUFF!!!

  • 1. Η ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ULTIMATE UNIVERSE

Τέσσερις συνεντεύξεις Τύπου έδωσε αυτή την εβδομάδα η Marvel, ανακοινώνοντας καθημερινά και από έναν νέο τίτλο, σηματοδοτώντας έτσι μία ακόμη επανεκκίνηση στο κάποτε υπερδημοφιλές Ultimate Universe. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν οι σειρές ULTIMATE COMICS: ULTIMATES από τους Jonathan Hickman και Esad Ribic, ULTIMATE COMICS: X-MEN από τους Nick Spencer και Paco Medina”, ULTIMATE COMICS: HAWKEYE από τους Jonathan Hickman και Rafa Sandoval, ενώ υπήρξαν και επιπλέον πληροφορίες για το ULTIMATE COMICS: SPIDER-MAN από τους Brian Michael Bendis και Sara Pichelli, στο οποίο θα δούμε έναν νέο Spider-Man.

Στο ULTIMATE COMICS: ULTIMATES θα πρωταγωνιστούν ο Nick Fury, ο Thor, η Spider-Woman, ο Hulk και “άλλοι ήρωες”, όχι όμως και ο Captain America. H σειρά θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Στο ULTIMATE COMICS: X-MEN, την ομάδα αποτελούν η Jean Grey, η Kitty Pryde, ο Bobby Drake (Iceman), o Johnny Storm (Human Torch), η Rogue και ο Jimmy Hudson, ενώ αναμένεται να εμφανίζονται και άλλοι γνωστοί χαρακτήρες. Η σειρά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιάζει μια πραγματικότητα πολύ κοντινή στο δυστοπικό μέλλον του Days of Future Past.

Τέλος, ενώ η σειρά τεσσάρων τευχών με τίτλο ULTIMATE COMICS: HAWKEYE θα είναι (προφανώς) αφιερωμένη στον κεντρικό χαρακτήρα, θα υπάρξουν guest εμφανίσεις γνωστών χαρακτήρων (Bruce Banner, Jean Grey, Karen Grant), αλλά και νέων.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου, οι τίτλοι του “νέου” ULTIMATE UNIVERSE, θα έχουν μεταξύ τους πολύ μεγαλύτερη συνοχή και αλληεπίδραση σε σχέση με το παρελθόν.

  • 2.  O SUPERMAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Το επετειακό ACTION COMICS #900, έκρυβε κάτι περισσότερο από ένα στρογγυλό νούμερο: Στην 9σέλιδη ιστορία με τίτλο “The Incident” (σενάριο David Goyer και σχέδιο Miguel Sepulveda), ο Superman επισκέπτεται την Τεχεράνη, για να βρεθεί δίπλα στους πολίτες του Ιράν κατά του καθεστώτος του προέδρου Mahmoud Ahmadinejad. Η πράξη αυτή προκαλεί διεθνές επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες και όπως βλέπουμε στο panel, ο ήρωας παίρνει την απόφαση να αποποιηθεί της υπηκοότητάς του, για να προσθέσει στη συνέχεια “I’m an alien, Mr. Wright. Born on another world. I can’t help but see the bigger picture.”

Όπως μας ενημέρωσε και η Έλλη Μόκα πριν από μερικές ημέρες, η είδηση προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων και σχολίων στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, εντός και (κυρίως) εκτός των τειχών της κοινότητας των comics. Το post του ComicsAlliance το οποίο και φιλοξένησε την είδηση πλησιάζει αυτή τη στιγμή τα 2.500 σχόλια, ενώ το αντίστοιχο στο forum του CBR έχει προ πολλού ξεπεράσει τα 1.000, ενώ παράλληλα υπήρξαν δημοσιεύματα από τους NEW YORK TIMES και τη HUFFINGTON POST, μέχρι τηλεοπτικά ρεπορτάζ στη FOX Television.

Παρότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αρχετυπικός ήρωας των comics αποστασιοποιείται από την εθνική του ταυτότητα (είχε συμβεί κάποιες δεκαετίες πριν, όταν ο Captain America έβγαλε τη στολή-σύμβολο για να υιοθετήσει την ταυτότητα του Nomad), το θέμα φαίνεται να έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, με τα θέματα “εθνισμού” να βρίσκονται στην επικαιρότητα του πραγματικού κόσμου, εξαιτίας της πρόσφατης επιχείρησης που οδήγησε στη δολοφονία του νούμερο 1 επικηρυγμένου στις ΗΠΑ, Osama Bin Laden, δέκα χρόνια μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια των αντιδράσεων και των επικρίσεων, η New York Post φιλοξένησε δήλωση των συν-εκδοτών της DC, Dan Didio και Jim Lee:

“Superman is a visitor from a distant planet who has long embraced American values. As a character and an icon, he embodies the best of the American Way. In a short story in ACTION COMICS 900, Superman announces his intention to put a global focus on his never ending battle, but he remains, as always, committed to his adopted home and his roots as a Kansas farm boy from Smallville.”

 

  • 3.  ΕΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΑΖΕΙ “ΠΑΓΟ” ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ AVENGERS

Κάποιος έκλεψε την κόπια του σεναρίου της ταινίας AVENGERS από τον Samuel L. Jackson και την διοχέτευσε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μπει στον πάγο, σύμφωνα με το FilmFanReview.com. Ο παράνομος κάτοχος του σεναρίου επιχείρησε ανεπιτυχώς να το πουλήσει σε διάφορες ιστοσελίδες, ενώ για όσους έχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του, το ObsessedWithFilm.com εξασφάλισε φωτογραφίες που την επιβεβαιώνουν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση από τη Marvel, για το αν όντως τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας έχουν σταματήσει προσωρινά, σύμφωνα όμως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τουλάχιστον μία σκηνή πρόκειται να αντικατασταθεί.

  • 4. ΤΟ ΠΡΩΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ CONAN

Τόσο ο χαρακτήρας όσο και ο μύθος του, δεν χρειάζονται συστάσεις. Προσωπικά μου άρεσε, αλλά επειδή είναι επικίνδυνο πράγμα -ακόμη και να προσπαθήσεις- να μπεις στο μυαλό του κάθε πιουρίστα, δείτε το πρώτο trailer της νέας ταινίας (αφού θυμηθείτε το εντυπωσιακό motion poster που είχε προηγηθεί) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Η ταινία θα είναι 3D και βγει στις αίθουσες στις 19 Αυγούστου. Πρωταγωνιστεί, στο ρόλο του Conan, ο Jason Momoa, ενώ παίζουν επίσης οι Rachel Nichols, Stephen Lang, Rose McGowan και Ron Perlman.

 

  • 5. WORKSHOPS KAI ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ COMICDOM PRESS KAI TO PUBLIC

Μία σειρά συναντήσεων για την 9η Τέχνη είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Comicdom Press με το Public. Την Πέμπτη 5 Μαϊου, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε στο Public της Πλατείας Συντάγματος, η πρώτη συνάντηση με μια αναδρομή στη θεωρία και την Ιστορία των comics από τον Δημήτρη Σακαρίδη και τη Λήδα Τσενέ. Οι δύο ομιλητές διηγήθηκαν την Ιστορία των comics, μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς τους, τα ανά περιόδους δημοφιλή είδη, αλλά και τη γέννηση των νέων τάσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, το κοινό συμμετείχε με ερωτήσεις, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και σε όσα επιπλέον συνιστούν ένα comic, όπως, μεταξύ άλλων, τα speech και thought balloons και το gutter ανάμεσα στα panels. Τις επόμενες τρεις Πέμπτες θα ακολουθήσουν workshops από τον Τόμεκ, τον Μιχάλη Διαλυνά και την Αλέξια Οθωναίου, για τα οποία μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, στο σχετικό δελτίο Τύπου.

  • BONUS FUN STUFF

—- Ο Don Rosa ανέτρεξε σε περισσότερες από 500 ιστορίες του Carl Barks, προκειμένου να καταγράψει το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Duck. Η παρακάτω εικόνα έχει ήδη δημοσιευτεί στο WALT DISNEY’S COMICS & STORIES #600, αλλά και στο 10ο κεφάλαιο του THE LIFE AND TIMES OF SCROOGE MCDUCK.

—- X-MEN FIRST CLASS Character Trailers. Tο MTV.com παρουσίασε “βιογραφικά” video για τους χαρακτήρες τον Beast, Havoc & Banshee.

—- Οι γυναίκες του DC Universe από την πένα του Fred Hembeck, είναι μια εικόνα που βραχυκυκλώνει (ευχάριστα) τον εγκέφαλο.

—- Αν έχεις comics στο σπίτι σου, δεν παίζει να μην έχεις και βιβλιοθήκη ή ράφια (ή κάτι τέτοιο). 20 προτάσεις βάζουν και τη δημιουργικότητα στο παιχνίδι, με κάποια αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά και κάποια άλλα να είναι τόσο μη πρακτικά, που αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι προτιμούν τόσο το design, από τη χρηστικότητα…

—- Ο Scott McCloud παραδίδει μαθήματα lettering στα δύο βίντεο που ακολουθούν. Δώστε τους χρόνο (δεν τα άφησα τυχαία για το τέλος)