Η Comicdom Press Ταξίδεψε Στην Άγονη Γραμμή

Η “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” είναι μια από τις ωραιότερες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Μια πρωτοβουλία από ανθρώπους που ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα, μέσα από την εθελοντική τους εργασία, στιγμές δημιουργικής χαράς στους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής.

Άνθρωποι από διαφορετικούς οργανισμούς, με διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικές δεξιότητες, αλλά με κοινό στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, υπό την ομπρέλα της διοργανώτριας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Διάδραση“, έχουν ταξιδέψει, από το 2007 μέχρι σήμερα, σε περισσότερα από 20 νησιά της Άγονης Γραμμής.

Εθελοντισμός, δημιουργικά εργαστήρια… Λέξεις που βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιο και της δικής μας ομάδας. Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να αρνηθούμε, όταν μας έγινε η πρόταση να συμμετάσχουμε και εμείς στο φετινό πολύ ενδιαφέρον ταξίδι της “Άγονης Γραμμής”; Η Comicdom Press, σε συνεργασία με τους Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Αλέξια Οθωναίου και Κώστα Κυριακάκη, ταξίδεψε στην Τήνο, την Αντίπαρο, τη Χάλκη και τη Θηρασιά, διοργανώνοντας, τί άλλο, εργαστήρια comics.

Οι εμπειρίες μοναδικές, όπως μας τις διηγήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και όπως είχα και εγώ τη χαρά να τις βιώσω (αν και αμέσως μετά το Comicdom Con Athens), στο πανέμορφο νησί της Χάλκης. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση για το πώς περάσαμε, διαβάστε το γλαφυρό κείμενο του Σπύρου Δερβενιώτη, που δίνει μια αίσθηση της όλης ατμόσφαιρας.

Το ξεχωριστό με την “Άγονη Γραμμή” δεν είναι μόνο να νιώσεις τη χαρά της προσφοράς, αλλά κυρίως να ανακατευτείς με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες αντιλήψεις για θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης και που δεν μένουν στα λόγια, αλλά περνούν στις πράξεις.

[vimeo]http://vimeo.com/21481123[/vimeo]