PREVIEWS PICKS (MAY 2011): Manga

Μετά λοιπόν από τις ευμεγέθεις “σκυτάλες” της Βασιλείας Βαξεβάνη και του Άρη Κώτση, έρχομαι κι εγώ με τη δική μου: μικρή, μίζερη και disenfranchised (line up for easy jokes people). Άρη, αν νομίζεις ότι στα “μπλε” επικρατούσε ξεραΐλα, εδώ να δεις… Σαχάρα!

Στην ουσία έχω μόνο δύο κυκλοφορίες να σας προτείνω και μια extra για να μην φαίνεται τόσο άδειο το post. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

BLOOD BLOCKADE BATTLEFRONT VOL. 1 GN (Dark Horse, pg.59, $10.99)
Μια νέα (apparently – δεν ξέρω πότε κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία) σειρά από τον δημιουργό του steampunk / sci-fi western TRIGUN, Yasuhiro Nightow. Κάποτε στη Νέα Υόρκη άνοιξε ένα διαστατικό ρήγμα, το οποίο έκλεισε σε μια αδιαπέραστη φυσαλίδα τους κατοίκους της, συντροφιά με τα ποικίλα πλάσματα που αναδύονταν από μέσα του. Χρόνια αργότερα και ενώ άνθρωποι και πλάσματα ζουν σε μια ιδιόμορφη noir / sci-fi κοινωνία, παρουσιάζεται η απειλή καταστροφής της εν λόγω φυσαλίδας, οπότε και μια ομάδα υπερανθρώπων προσπαθεί να την αποτρέψει. Σαν σενάριο δεν είναι δα και τίποτε συγκλονιστικά πρωτότυπο, αλλά ο δημιουργός μας έχει αφήσει με καλές αναμνήσεις, οπότε αξίζει μια δοκιμή.

APPLE SELECTION: SUMMER ARTBOOK (Udon, pg.334, $39.99)
Τίποτε κοσμογονικό, σίγουρα, αλλά αυτές οι σχεδιαστικά εξαιρετικές (και οικονομικά τσιμπημένες) συλλογές από Κορεάτες καλλιτέχνες της βιομηχανίας των manhwa και video-games είναι ένα αδιαμφισβήτητο eye-candy.

TEZUKA’ S BOOK OF HUMAN INSECTS (Vertical, pg.342, $21.95)
Η μοναδική πραγματικά σημαντική κυκλοφορία του μήνα, μια ακόμα από τις σκοτεινές δουλειές του Tezuka, στις οποίες μας έχει συνηθίσει η Vertical (MW, APPOLO’ S SONG). Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Toshiko Tomura, μια νεαρή απόφοιτη κολλεγίου στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η οποία έχει την εκπληκτική ικανότητα να μιμείται τέλεια το σχεδιαστικό στιλ, το λογοτεχνικό ύφος, το θεατρικό μπρίο, εν ολίγοις κάθε ταλέντο γύρω της. Περαιτέρω, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει αυτή την ικανότητα, καθώς και άλλες, πιο σκοτεινές μεθόδους, για να προωθήσει τον εαυτό της στην κορυφή των πολιτισμικών γίγνεσθαι της εποχής της. Στην πορεία, όποιος πλησιάζει πολύ κοντά στο μυστικό της ή την ίδια, γίνεται άλλο ένα πτώμα σε αυτή τη μεταφορική σκάλα. Σκοτεινό, μυστηριώδες, κοινωνικά ωμό και επιτέλους μια από τις εκφάνσεις του Tezuka που είδα στο ιαπωνικό artbook ROMANESQUE, αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε (μεταφρασμένο) manga. Πιστεύω πως κάθε μία από τις 364 σελίδες θα δικαιολογεί την τιμή.

Αυτά είναι όλα λοιπόν. Η Tokyopop έχει δύο νέες κυκλοφορίες, τα TOTSUGAMI: FOREIGN GODS VOL. 1 (pg.323, $10.99) και BRAVE10 VOL. 1 (pg. 324, $10.99), αλλά δεδομένου ότι αυτά το solicitations έγιναν μάλλον πριν κλείσει, I wouldn’t hold my breath.