5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.75

Επιστρέφει σε βελτιωμένη έκδοση το πολύπαθο musical του Spider-Man, γκαλερί στο Λος Άντζελες εκθέτει αυθεντικές σελίδες από τις μεγαλύτερες mainstream κυκλοφορίες της τελευταίας 25ετίας, ένα νέο webcomic του Βασίλη Λώλου έκανε αυτή την εβδομάδα το ντεμπούτο του στην ιστοσελίδα MTV Geek, η Disney υποχρεώνει τη Marvel UK να κυκλοφορεί στο εξής μόνο επανεκδόσεις και, τέλος, το NBC απορρίπτει τον πιλότο της νέας τηλεοπτικής Wonder Woman. + BONUS FUN STUFF!

  • 1.  Ο SPIDER-MAN ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ

Με ένα κόστος που έχει ξεπεράσει πλέον τα 70 εκατομμύρια δολάρια, το musical SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK επιστρέφει ξανά μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας, κατά τις οποίες άλλαξαν πολλά: προστέθηκαν πέντε επιπλέον χορογραφημένες σκηνές, μεγάλωσαν οι ρόλοι του θείου Ben, της θείας May και της Mary Jane, μίκρυνε και άλλαξε ο ρόλος της Arachne, ενώ προστέθηκαν και νέα τραγούδια. “Παραμένει ένα συναισθηματικά πολύπλοκο και αρκετά σκοτεινό musical” δήλωσε ο σεναριογράφος Roberto Aguirre-Sacasa, ο οποίος προσλήφθηκε από την παραγωγή για να γράψει εκ νέου το σενάριο. “Παράλληλα όμως θέλαμε μια παράσταση-φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά και την Ιστορία του χαρακτήρα: το εφηβικό love story, το όμορφο κορίτσι της διπλανής πόρτας, ο νεαρός geek επιστήμονας που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις νέες δυνάμεις του…” Η πρεμιέρα έχει οριστεί ξανά για τις 14 Ιουνίου, αλλά, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία αυτής της πολύπαθης παραγωγής, καλό θα ήταν να μην το δέσουμε αυτό…

  • 2.  POP-SEQUENTIALISM: ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΤΟ LA ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ COMICS ΤΗΣ 25ΕΤΙΑΣ

Το φλερτ των γκαλερί με τα comics δεν είναι καινούρια υπόθεση. Ήδη από τα τέλη των 1950s, καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Roy Lichtenstein έφεραν την αισθητική και την κουλτούρα των comics εντός των αιθουσών τέχνης. Η Έκθεση “Pop-Sequentialism,” που φιλοξενείται από τις 6 Μαϊου στην La Luz de Jesus Gallery στο Los Angeles και θα διαρκέσει έως και τις 29 Μαϊου, δεν είναι ακριβώς αυτό, παρότι διέπεται από τη φιλοσοφία της pop(ular) κουλτούρας: δεν πρόκειται για τέχνη που εμπνέεται από τα comics, αλλά για αυθεντικές σελίδες, μία ανθολογία των μεγαλύτερων mainstream κυκλοφοριών της τελευταίας 25ετίας.  Σελίδες από το ALL-STAR SUPERMAN των Grant Morrison και Frank Quitely και το ULTIMATE SPIDER-MAN των Brian Michael Bendis και Mark Bagley, μέχρι το WATCHMEN #6 των Alan Moore, Dave Gibbons και John Higgins και το ASTONISHING X-MEN #7 των Joss Whedon και John Cassaday, κοσμούν τη γκαλερί επί της Hollywood Blvd, ενώ για όσους (σχεδόν όλους δηλαδή) που δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε εκεί, υπάρχει ένα link με όλα τα συναρπαστικά εκθέματα.

  • 3.  ΝΕΟ WEBCOMIC ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΩΛΟ ΓΙΑ ΤΟ MTV GEEK

Το ντεμπούτο του έκανε αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα MTV Geek, ένα νέο webcomic του Βασίλη Λώλου με τίτλο HATS. Σε συνέντευξή του στο δημοφιλές site, ο Βασίλης αναφέρει ότι το HATS είναι ένα webcomic που “αδιαφορεί” για την τυπική διαδικασία δημιουργίας ενός comic, χαρακτηρίζοντάς τη ψυχαναγκαστική, ενώ προσθέτει ότι η προσπάθειά του να απέχει από αυτή τη λογική ήταν συνειδητή, καθώς ήθελε να κάνει κάτι πραγματικά διασκεδαστικό.

“Hats is about not giving a fuck about the comic making process and cutting it close, haha. I just wanted to do something that I set myself free of coming up with a script, making thumbnails or any kind of plan. Comics tend to be OCD and by the numbers — and at some point, I felt that I wanted to move away from it, initially it wasn’t even a conscious effort it was more like ‘I just want to make something fun.’ When I start on a Hats comic I have no idea what I’m doing, it’s like automatic writing.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ, όπου ο Λώλος αναφέρεται και στα άλλα projects με τα οποία ασχολείται αυτόν τον καιρό.

  • 4.  Η DISNEY ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ MARVEL UK

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η Panini/Marvel UK εξέδιδε κάποια reprints τίτλων της Marvel, στα οποία φιλοξενούνταν και πρωτότυπες ιστορίες κατάλληλες για νεαρότερες ηλικίες. Όπως όλα δείχνουν αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η Disney πληροφόρησε την Panini πως στο εξής το σύνολο του υλικού τους θα πρέπει να προέρχεται από την Αμερική.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρία δεν μπορεί πλέον να παράγει δικά της storylines, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην κατάργηση ή το relaunch πολλών τίτλων της Marvel UK. Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει αυτή η κίνηση, αλλά και για την ιστορία της Marvel UK, στο σχετικό άρθρο της Έλλης Μόκα.

  • 5.  TO NBC ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ WONDER WOMAN

Παρότι το NBC ήταν το μοναδικό κανάλι που δέχτηκε να φιλοξενήσει τη νέα σειρά του David E. Kelley με πρωταγωνίστρια την αρχετυπική υπερηρωίδα,  ο πιλότος της σειράς απορρίφθηκε τελικά, σύμφωνα τουλάχιστον με το ENTERTAINMENT WEEKLY. Παρότι το δίκτυο δεν εξέδωσε κάποια επίσημη ανακοίνωση, φήμες μιλούν για διφορούμενες κριτικές κατά τις δοκιμαστικές προβολές. Η πορεία αυτής της σειράς προς τους τηλεοπτικούς δέκτες υπήρξε εξαρχής ταραχώδης και προβληματική: Ο Kelley έμπαινε και έβγαινε από την παραγωγή, η Warner Bros συνάντησε τρομερές δυσκολίες στο να βρει κάποιο δίκτυο πρόθυμο να δεχτεί τον πιλότο, ενώ μετά πολλών κόπων και λίγο πριν η προσπάθεια ναυαγήσει, το NBC αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν όταν διέρρευσε ένα μέρος του σεναρίου, το οποίο συγκέντρωσε αρνητικές κριτικές, ενώ παράλληλα και η στολή της Wonder Woman μάλλον δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους fans.  Με το μέλλον της σειράς να είναι περισσότερο αβέβαιο από ποτέ, αξίζει να θυμηθούμε τον αντίστοιχο πιλότο της πρώτης σειράς από το μακρυνό 1967…

  • BONUS FUN STUFF

—- Εικονογράφοι και καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, “εμπνέονται” από το BORN THIS WAY, το επερχόμενο άλμπουμ του αμφιλεγόμενου pop φαινόμενου που ακούει στο όνομα Lady Gaga. Ο Jim Lee σχεδιάζει μία Gaga-Witchblade, τόσο όμορφη, που είναι σχεδόν προσβλητική για την πραγματική.

—- Οι Top 10 εμφανίσεις του Spider-Man στα Video Games. Aπό το CBR.

—- Φαίνεται ότι μέχρι την πρεμιέρα, δεν πρόκειται να περάσει ούτε μία εβδομάδα που να μην έχουμε κάτι καινούριο από την ταινία X-MEN: FIRST CLASS. Αυτή τη φορά έσκασε μύτη το πρώτο movie clip…