5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V. 77

Το DC Universe αλλάζει (μάλλον δραματικά), ο Stan Lee λέει περισσότερα από όσα θα έπρεπε για τη νέα ταινία Spider-Man, αποχαιρετούμε τους Paul Gillon, Bill Rechin και Jeffrey Catherine Jones, μαθαίνουμε για μία σειρά art prints σπουδαίων δημιουργών και τέλος κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας βαραίνουν τον σχεδιαστή Justiniano. +++ BONUS FUN STUFF: Υπερήρωες της Marvel σε ρόλο chef, τα comics εμπνέονται από τον Bob Dylan, ολόκληρο το AFRODISIAC δωρεάν στην οθόνη σας, και 7 (!!!) νέα βίντεο από την ταινία X-MEN: FIRST CLASS.

  • 1. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ DC UNIVERSE

Οι συζητήσεις και οι εικασίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, σχετικά με τις αλλαγές που επίκεινται στο DC Universe, έχουν κατά βάση δύο πυρήνες: Ο πρώτος, είναι η ανακοίνωση στο The Source, το επίσημο blog της DC, σύμφωνα με την οποία το FLASHPOINT #5 είναι ο μοναδικός τίτλος από αυτούς που θα κυκλοφορήσουν στις 31 Αυγούστου, για τον οποίο υπάρχει solicitation και ο δεύτερος είναι η είδηση ότι ο Geoff Johns και Jim Lee θα βρίσκονται στις 11 Ιουνίου στο Hero Complex Film Festival, προκειμένου να κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις “για το μέλλον του Superman και του DC Universe”. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι όλα τα ανοιχτά storylines θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε, γεγονός το οποίο ενίσχυσε τη φημολογία ότι αρκετοί τίτλοι θα τελειώσουν και ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου αριθμήσεις σε κλασικές (και μη) σειρές, αλλάζοντας το εμπορικό και δημιουργικό τοπίο του σύμπαντος της DC. Ας ελπίσουμε ότι αυτά που θα ανακοινωθούν σε περίπου 10 ημέρες από τώρα, θα συντελέσουν προς μία σαφώς καλύτερη κατεύθυνση από την υπάρχουσα.

  • 2. ΤΑ SPOILERS ΤOΥ STAN LEE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ SPIDER-MAN

Είτε το αποδώσουμε στο γήρας (που ως γνωστόν “ου γαρ έρχεται μόνον”), είτε στην ακόρεστη ανάγκη του Stan “The Man” Lee να τραβάει την προσοχή των πάντων, ο πατριάρχης των υπερηρωικών comics αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια Q&A στο Dallas Comic Con, λεπτομέρειες για την επερχόμενη ταινία Spider-Man, μία κίνηση που είναι βέβαιο ότι έχει δυσαρεστήσει όσους εμπλέκονται σε αυτή. Όσοι θέλετε να μάθετε τα όσα ελέχθησαν, μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο θα αναγνωρίσετε και τον John Romita Jr., στο ρόλο του moderator.

  • 3. R.I.P. PAUL GILLON, BILL RECHIN, JEFFREY CATHERINE JONES

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες “έφυγαν” αυτή την εβδομάδα. Ο Paul Gillon, ο Bill Rechin και η Jeffrey Catherine Jones.

Ο Paul Gillon, υπήρξε ένας από τους γίγαντες του γαλλικών comics, το ρεαλιστικό σχέδιο του οποίου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πλήθος μεταγενέστερων καλλιτεχνών. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές δουλειές του, το φουτουριστικό έπος LES NAUFRAGES DU TEMPS και το ιστορικό comic, L’HISTOIRE DU SOCIALISME EN FRANCE. O Gillon “έφυγε” στις 21 Μαΐου, σε ηλικία 85 ετών.

Επίσης στις 21 Μαΐου, πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, ο cartoonist Bill Rechin, δημιουργός των comic strips OUT OF BOUNDS και CROCK. Για το πρώτο, ο Rechin έλαβε, το 1992, το Newspaper Panel Cartoon Award της National Cartoonists Society.

Στα 67 της χρόνια, “έφυγε” η Jeffrey Catherine Jones, ζωγράφος και illustrator, μέλος του θρυλικού The Studio, την οποία ο Frank Frazetta είχε χαρακτηρίσει “τον σημαντικότερο εν ζωή ζωγράφο”. Η Jones, η οποία γεννήθηκε άντρας, υπήρξε σύζυγος της Louise Jones (της γνωστής συγγραφέα και editor που οι νεώτεροι ξέρουν ως Louise Simonson), με την οποία και απέκτησε ένα παιδί.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τον Paul Gillon, τον Bill Rechin και τη Jeffrey Catherine Jones, μπορείτε να διαβάσετε τα -όπως πάντα εξαιρετικά- αφιερώματα του Comics Reporter.

  • 4. ART PRINTS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ COMICS

Ο θρυλικός letterer Τοdd Klein ανακοίνωσε τη δική του συμμετοχή σε μία σειρά έργων που θα κυκλοφορήσουν, με τη συνδρομή ορισμένων από τους κορυφαίους καλλιτέχνες των comics.

Το “Hope” είναι ένα limited edition print σχεδιασμένο από τον Steve Rude, με επιπλέον design και lettering από τον Klein, που αντλεί την έμπνευσή του από το κείμενο της Emily Dickinson και του Nathaniel Hawthorne. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Το ComicsAlliance φιλοξενεί αναλυτικές πληροφορίες γι αυτό, καθώς και δείγματα αυτής της δουλειάς, από τους Alan Moore, Neil Gaiman, Alex Ross, Mark Buckingham, Bill Willingham and J.H. Williams III.

  • 5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ JUSTINIANO

Στις 10 Μαϊου, συνελήφθη στο Κονέκτικατ ο σχεδιαστής comics Josue Rivera (κατά κόσμον Justiniano), με την κατηγορία της κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό ανακαλύφθηκε όταν ο καλλιτέχνης έδωσε κατά λάθος στον ιδιοκτήτη ενός γραφείου τελετών, thumb drive το οποίο περιείχε 33 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, αντί για φωτογραφίες του αποθανόντα συγγενή του. Σε έρευνα που έγινε στον υπολογιστή του Rivera βρέθηκαν 153 αρχεία τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία μπορούν να χαρακτηριστούν παιδική πορνογραφία. Ο 38χρονος καλλιτέχνης δήλωσε αθώος και ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δικαστήριο ενόρκων.

  • BONUS FUN STUFF!

—- Κι από τα σοβαρά, πάμε κατευθείαν σε ένα από τα πιο λάθος πράγματα που έχουν υπάρξει εκεί έξω! Δεν θα επιχειρηματολογήσω καν, απλά… δείτε εικόνα! (και οι πιο άρρωστοι μπορείτε να πάτε στο ComicsAlliance για όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το Mighty Marvel Superheroes Cookbook του 1977).

)

—- Είσαι fan του Bob Dylan; Διαβάζεις comics; Αν η απάντηση και στα δύο είναι “ναι”, ακολούθησε το link!

—-Διαβάστε δωρεάν ολόκληρο το AFRODISIAC. Το υποψήφιο για Eisner Award comic, βρίσκεται online από την ίδια την AdHouse και τους δημιουργούς του, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει ψήφους, τώρα που πλέον δεν είναι διαθέσιμο, αφού εξαντλήθηκε και η έκδοση έχει επιστρέψει στο τυπογραφείο.

—- Θυμάστε που σας έλεγα ότι κάθε εβδομάδα, έχουμε και κάτι καινούριο για το X-MEN: FIRST CLASS; Αυτές τις μέρες, λοιπόν, δεν είχαμε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά καινούρια βίντεο! Μετά από αυτή την teaser-trailer-portrait-photo-poster επιδρομή, όταν πάω να δω την ταινία θα είναι σαν να την έχω δει ήδη!