Ένας Τοίχος Στο Κιλκίς

Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη τις Frogs & Dogs. Δεν ξέρω πόσοι τις παρακολουθείτε (ιντερνετικά εννοώ, για σένα τον διεστραμμένο εκεί πίσω…), αλλά να ξέρετε, αν δεν το κάνετε, σημαίνει ότι μισείτε τα μωρά και τα νεογέννητα γατάκια, σύμφωνα πάντα με ανεξάρτητες κλινικές μελέτες. Για έξτρα μπόνους, βάλε αυτό στο προφίλ σου, αλλιώς θα πεθάνουν δεκάδες ανάπηρες νεράιδες.

Πριν μερικές μέρες, η Σοφία Σπυρλιάδου έκανε μια ανάρτηση, η οποία μου άρεσε τόσο πολύ, που είπα να την αναμεταδώσω και από εδώ. Ο δήμος Κιλκίς αποφάσισε να κάνει κάτι για να γίνει η πόλη λίγο πιο όμορφη και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες:

Ναι, δεν πρόκειται για comics, αλλά για τοιχογραφίες, οι οποίες δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι είναι πανέμορφες. Μπορείτε να πάτε στην ανάρτηση της Σοφίας, για να διαβάσετε περισσότερα για το project αυτό, αλλά και να δείτε και περισσότερες φωτογραφίες. Οι τοιχογραφίες αυτές έχουν να κάνουν με την ίδια την πόλη του Κιλκίς και την ιστορία της και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Προσωπικά, μου φαίνεται εκπληκτική ιδέα και θα ήθελα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Κιλκίς και άλλες πόλεις. Επειδή, βέβαια, η κρατική πρωτοβουλία κοντεύει να γίνει ανέκδοτο, μπορούμε να υπολογίζουμε στους ιδιώτες. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πολλή δουλειά, φαντάζομαι όλο και κάποιος καλλιτέχνης θα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο και όλο και κάποιος τοίχος θα βρεθεί διαθέσιμος.