SNAPSHOT REVIEWS 23-06-2011

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Πενήντα γυναίκες, δύο events, ένα saga, ένας θάνατος, μασονικές στοές και πολλά άλλα, σας περιμένουν παρακάτω, στα SNAPSHOT REVIEWS αυτής της εβδομάδας. Ας δούμε, λοιπόν, τι με ενθουσίασε και τι με έκανε να χασμουρηθώ απο τις πρόσφατες κυκλοφορίες.

UNCANNY X-FORCE #11 (Dark Angel Part 1)
Writer: Rick Remender
Artist: Mark Brooks
Colorist: Dean White
Marvel Comics

Πριν ξεκινήσω το review του τεύχους, θέλω να δηλώσω πως όποιος Χ-fan (και μη) δεν διαβάζει UNCANNY X-FORCE, χάνει την καλύτερη σειρά  X-Men από εποχής ASTONISHING X-MEN του Joss Whedon.

Το Dark Angel Saga είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων γεγονότων στο run του Rick Remender, αλλά είναι, παράλληλα, διαποτισμένο με heavy continuity στοιχεία. Εάν είστε από αυτούς που παρακαλάγατε για Age of Apocalypse, η ευχή σας έγινε πραγματικότητα και ευτυχώς, για όλους, δια χειρός αυτού του συγγραφέα και όχι κάποιου Mark Millar, θου κύριε…

Με μεταλλαγμένο στυλ σχεδίου εμφανίζεται ο Mark Brooks, για να ταιριάξει καλύτερα στο στυλ της σειράς που καθιέρωσε ο Jerome Opena.  Ο τελευταίος, θα επιστρέψει στη σειρά, στο τεύχος  #14 και, προσωπικά, δε βλέπω την ώρα.

50 GIRLS 50 #1
Writers: Doug Murray, Frank Cho
Artist: Axel Medellin
Colorist: Nikos Koutsis
Image Comics

Frank Cho! Γυναίκες! Όχι μία, αλλά 50! ΟΚ, SOLD!!!

Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη όταν είδα το PREVIEWS και αποφάσισα να το πάρω. Αυτό, όμως, που δεν περίμενα, ήταν να είναι και κάτι παραπάνω από μια ξεδιάντροπη, softcore παρέλαση μοντέλων. Το 50 GIRLS 50 μπαίνει στον κόπο να χτίσει ένα sci-fi υπόβαθρο και, κυρίως, να εξηγήσει το λόγο που θέλει τους πρωταγωνιστές της σειράς να είναι μόνο γυναίκες!

Ο Frank Cho, περιέργως, δεν σχεδιάζει την σειρά, πλην των 2 τελευταίων σελίδων, αλλά την γράφει παρέα με τον Doug Murray (THE ‘NAM). Μην απογοητεύεστε. Ο καλλιτέχνης του comic, Axel  Medellin (ELEPHANTMEN, MR. STUFFINS), θα  μπορούσε να είναι κλώνος του Frank Cho, οπότε no harm done! Κερασάκι, σε αυτό το έξοχο πρώτο τεύχος, το γεγονός ότι ο Νίκος Κούτσης είναι ο colorist, ο οποίος έχει κάνει φανταστική δουλειά, με χρώματα λαμπερά και ζωντανά, που αναδεικνύουν την retro-space αισθητική της σειράς.

FEAR ITSELF #3
Writer: Matt Fraction
Artist: Stuart Immonen
Colorists: Laura Martin, Larry Molinar
Marvel Comics

Βρισκόμαστε περίπου στα μισά του καλοκαιρινού event της Marvel και όπως κάθε event που σέβεται τον εαυτό του, επιβάλλεται ο θάνατος ενός ήρωα, major ή μη. Έτσι,λοιπόν, ένας major (τα τελευταία χρόνια) player αφήνει την τελευταία του πνοή, στις σελίδες αυτού του τεύχους, και μένουμε εμείς να αναρωτιόμαστε αν ήταν απαραίτητο.

Αφήνοντας παράμερα το κλισέ του θανάτου, το FEAR ITSELF έχει, μέχρι στιγμής, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ήδη καλύτερο από το προηγούμενο event της Marvel, το SIEGE. Ο Matt Fraction φαίνεται ότι έχει ένα καλά οργανωμένο πλάνο και το εκτελεί με άνεση. Όμως, ο αστέρας του comic δεν είναι άλλος από τον Stuart Immonen, ο οποίος έχει τις κατάλληλες τεχνικές δυναμικού storytelling για να πλαισιώσει ένα mega-event και είναι πραγματικά απολαυστικός.

FLASHPOINT #2
Writer: Geoff Johns
Artist: Andy Kubert
Colourist: Alex Sinclair
DC Comics

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το event του Flash, δεν είναι άλλο απο την ίδια την εταιρεία που το εκδίδει. Τα νέα για το “relaunch” της DC, όχι μόνο επισκίασαν τη σειρά, αλλά την ακυρώνουν τελείως, καθώς ότι και αν συμβεί μέσα στις σελίδες, θα θεωρείται μη γενόμενο, μετά το nuDC Universe. Εκτός και αν…

Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, εάν τα γεγονότα του FLASHPOINT  θα είναι υπαίτια για ολόκληρη την αναδόμηση (sic) του DC Universe. Εάν ισχύει αυτό, τo FLASHPOINT #5, θα γίνει ένα απο τα σημαντικότερα τεύχη όλων των εποχών και ο Professor Zoom/Reverse Flash, ο “γεννήτορας” της νέας DC. Παρακινδυνευμένο, γιατί τότε θα μιλάμε για ένα parallel DC Universe, που, συν τοις άλλοις, θα είναι πολύ εύκολο να αντιστραφεί.

Το τεύχος; Καλό σενάριο, χωρίς εκπλήξεις και ικανοποιητικό σχέδιο απο τον Andy Kubert. Αλήθεια, όμως έχει καμία σημασία;

S.H.I.E.L.D. (VOL 2) #1
Writer: Jonathan Hickman
Artist: Dustin Weaver
Colorist: Sonia Oback
Marvel Comics

Το σενάριο μεγαλεπίβολο: Michelangelo, Tesla, Nostradamus, DaVinci, Isaac Newton και άλλοι, μέλη μιας μυστικής οργάνωσης – μασονικής στοάς, που κατέχει στα χέρια της ολόκληρη τη γνώση της ανθρωπότητας και στέκεται ως “ασπίδα” προστασίας ενάντια σε αυτούς που την απειλούν. Brood, Galactus και οι πατεράδες των Tony Stark και Reed Richards, τα “οχήματα” που ενσωματώνουν όλα τα παραπάνω εντός Marvel Universe. Μπερδευτήκατε;

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος που έχω για την σειρά και ο Jonathan Hickman θα πρέπει να αρχίσει να δίνει απαντήσεις, και γρήγορα, πριν χάσω τον ενδιαφέρον μου. Λόγω πρότερου έντιμου βίου του Hickman, όμως, θα παραμείνω στη σειρά, με την πίστη ότι θα δώσει τα υποσχόμενα. Ο σχεδιαστής-έκπληξη του πρώτου volume, Dustin Weaver, εδώ φαίνεται ελαφρώς κουρασμένος, κυρίως στις λεπτομέρειες, αλλά συνολικά σχεδιάζει άρτια και όμορφα τεύχη. Θα ήμουν πιο επιεικής μαζί του, εάν η σειρά ήταν μηνιαία, εφόσον όμως κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες, δεν υπάρχει δικαιολογία.