COMICDOM RESURRECTED #2: Will Eisner

Σε αυτή τη δεύτερη βουτιά στο πλούσιο παρελθόν του Comicdom, επέλεξα να τιμήσω τον Will Eisner,  έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της αμερικανικής σκηνής comics.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του έργου του ανήκει σε παλαιότερες δεκαετίες, η παρουσίαση του είχε γίνει μέσω της μόνιμης στήλης των Comicdom Files, όπου μπορείτε να βρείτε κείμενα για τα THE DREAMER, INVISIBLE PEOPLE, A CONTRACT WITH GOD, MINOR MIRACLES, NEW YORK: THE BIG CITY, LIFE ON ANOTHER PLANET και THE BUILDING. Επίσης, μην παραλείψετε να διαβάσετε το review για το THE PLOT: THE SECRET STORY OF THE PROTOCOLS OF THE ELDERS OF ZION, το graphic novel που εκδόθηκε μετά τον θάνατο του.

Μην ξεχνάτε, βέβαια, ότι ο Will Eisner υπήρξε και ο δημιουργός του THE SPIRIT, του κλασσικού μασκοφόρου πολέμιου του εγκλήματος, τον οποίο η DC επανέφερε σε μια νέα σειρά. Αυτή η κίνηση δεν πέρασε απαρατήρητη από εμάς, οπότε μπορείτε να διαβάσετε reviews για το πρώτο, το έβδομο και το δέκατο τέταρτο τεύχος της σειράς. Μια αντίστοιχη εκδοτική κίνηση της Devil’s Due Publishing, είχε στο επίκεντρο έναν άλλο χαρακτήρα που συν-δημιούργησε ο Will Eisner, την SHEENA: QUEEN OF THE JUNGLE. Το review του πρώτου τεύχους της σειράς, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Τέλος, αν επιθυμείτε ακόμη περισσότερο Will Eisner, τον Μάρτιο του 2010, είχαμε συμμετάσχει στην Will Eisner Week.