COMICDOM RESURRECTED #4: Hey Kids, Comics!

Υπάρχουν σήμερα comics κατάλληλα για μικρές ηλικίες ή μήπως στα ράφια υπάρχει υπερπροσφορά από υλικό ακατάλληλο για αυτές; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ισχύει το πρώτο και έχουν το δίκιο με το μέρος τους,  παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα comics που μπορεί να δώσει κάποιος σε ένα δεκάχρονο,  ή ακόμα και σε έναν πιθανό αναγνώστη μικρότερης ηλικίας.

Το CORALINE των Neil Gaiman και P. Craig Russell,  για παράδειγμα, είναι ένα πανέμορφο comic, που διαβάζεται νεράκι.

Τα ομιλούντα ζώα πάντα έχουν επιτυχία, οπότε αν θέλετε και λίγο επικό στοιχείο στο ανάγνωσμα, δοκιμάστε το MOUSE GUARD, για το οποίο έχουμε παρουσιάσει reviews για τρεις από τις σειρές  του (MOUSE GUARD, MOUSE GUARD: WINTER 1152 και MOUSE GUARD: FALL 1152).

Αν ο κανακάρης σας δεν θέλει να αφήσει το χειριστήριο της κονσόλας από τα χεράκια του, ίσως καταφέρετε να τον δελεάσετε με το KINGDOM HEARTS II, την μεταφορά σε comic του ομώνυμου RPG video game.

Τα παλαιά comics ίσως ξινίσουν, αλλά το AMAZING FANTASY OMNIBUS θα καταφέρει να ξυπνήσει την φαντασία, ενώ το OH SKIN-NAY! είναι υπέροχα νοσταλγικό.

Επειδή τα comics δεν είναι αποκλειστικά αγορίστικη υπόθεση, υπάρχουν και τα GLISTER και YOTSUBA&!, στα οποία πρωταγωνιστούν κορίτσια, με το ένα μάλιστα να έχει και πράσινα μαλλιά!

Βέβαια, όλα αυτά είναι γραμμένα στα αγγλικά, οπότε αν θέλετε κάτι στην γλώσσα μας, υπάρχει πάντα το BONE του Jeff Smith, από την Jemma Press. Εάν καρδιά σας τραβάει περισσότερο Jeff Smith, τότε το SHAZAM!: THE MONSTER SOCIETY OF EVIL, αν και στα αγγλικά, σίγουρα αξίζει της προσοχής σας.

Τέλος, υπάρχουν πάντα και super-hero comics, με άφθονη δράση, που μπορούν να κάνουν έναν 11-χρονο fan να γουρλώσει τα μάτια του, όπως τα SECRET WARS και INFINITY GAUNTLET.