SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2011: Part 1

Και το φετινό γεγονός της χρονιάς, όσον αφορά στα comics, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου, και συγκέντρωσε όλα τα χορτάτα comics βλέμματα πάνω του. Δεκάδες καλεσμένοι και πολλά panels κάθε μέρα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά στην ειδησεογραφία των comics, και οι ανακοινώσεις για νέους τίτλους, events και συνεργασίες συνήθως αφθονούν.

H πρώτη μέρα ξεκίνησε με κάποιες υποσχέσεις, αλλά δεν είχε πολλά ενδιαφέροντα νέα και ανακοινώσεις, με εξαίρεση την αναβολή της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του Superman, MAN OF STEEL, και κάποιες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες, με αυτές της εταιρείας του Robert Kirkman να κλέβουν την παράσταση.

MARVEL

— Μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του πρώτου teaser trailer, η Marvel παρουσίασε και το poster της ταινίας που θα κάνει reboot στην κινηματογραφική καριέρα του Spider-Man. Θυμίζω ότι ο τίτλος της είναι THE AMAZING SPIDER-MAN και, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, την ταινία (η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου του 2012) σκηνοθετεί ο Marc Webb και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Andrew Garfield.

— O Red Hulk ταξιδεύει στην Αραβία! H Marvel ανακοίνωσε ότι το νέο storyline που ξεκινά τον Οκτώβριο στο HULK #42 θέλει τον κόκκινο γίγαντα να παρεμβαίνει στις ταραχές της περιοχής! Το σχέδιο είναι του Patrick Zircher και το σενάριο του Jeff Parker, με τον οποίο μίλησε το CBR.

DC

— Η Warner Bros ανακοίνωσε την αναβολή της πρεμιέρας της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του Superman, με τον τίτλο MAN OF STEEL. Η νέα ημερομηνία είναι 14 Ιουνίου 2013 και όχι Δεκέμβριος του 2012, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι καλές γλώσσες λένε ότι η Warner Bros θέλει να αποφύγει τον δυνατό ανταγωνισμό της περιόδου των Χριστουγέννων και οι κακές ότι έχει διαταχθεί πολλάκις η επαναγραφή του σεναρίου.

— Στο panel για τους νέους Batman related τίτλους της DC, μίλησαν όλοι σχεδόν οι δημιουργοί που σχετίζονται. Οι Grant Morrison, Scott Snyder, Gail Simone, Judd Winick, Kyle Higgins, Scott Lobdell, Peter Tomasi, Gregg Hurwitz, Chris Burnham και David Finch (ο Paul Jenkins έλειπε, εξαιτίας της γέννησης του γιου του), μίλησαν για τους τίτλους τους και το CBR φιλοξενεί αποσπάσματα.

DARK HORSE

— Μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς του BEASTS OF BURDEN σε ταινία animation, έρχεται και η σειρά του χιουμοριστικού CHICKENHARE. Το comic του Chris Grine θα πάρει animated “σάρκα και οστά” από τη Sony. Το CHICKENHARE διαθέτει και δεύτερο μέρος, με τίτλο FIRE IN THE HOLE, ενώ το τρίτο (μετά από άρνηση της Dark Horse να το δημοσιεύσει), βρίσκεται online εδώ.

— O Tim Seeley επιστρέφει στο THE OCCULTIST, το one-shot που κυκλοφόρησε πέρσι από την Dark Horse. O Seeley θα συνεργαστεί ξανά με τον σχεδιαστή του THE OCCULTIST, Victor Drujiniu, αυτή τη φορά για ένα mini series τεσσάρων τευχών και το CBR, το οποίο φιλοξένησε τη συγκεκριμένη αποκλειστική είδηση, μίλησε μαζί του.

IMAGE / SKYBOUND

— Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της ημέρας ήταν το panel της Skybound, της εταιρείας του Robert Kirkman (THE WALKING DEAD). Σε αυτό μίλησε ο Robert Kirkman και ανακοίνωσε αρκετούς τίτλους για τους επόμενους μήνες. Εκτός από τη γνωστή του πια συνεργασία με τον Liefeld στο THE INFINITE και το ολοκαίνουργιο WITCH DOCTOR, ο Kirkman ανακοίνωσε άλλους δύο τίτλους από την εταιρεία του. Ο πρώτος, THIEF OF THIEVES, θα είναι σε συνεργασία με τον Nick Spencer και ο δεύτερος, με τον τίτλο ALBUM, θα αποτελεί μια σειρά μικρών graphic novels, σε σχέδιο του Charlie Adlard (THE WALKING DEAD).

IDW

— Η IDW Publishing ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη DC, σε ένα crossover που θα λέγεται STAR TREK / LEGION OF SUPERHEROES! Η γενική υπόθεση και οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον τίτλο… Τη σειρά θα υπογράφει ο Chris Roberson (SUPERMAN) στο σενάριο και το σχέδιο θα είναι των Jeffrey και Philip Moy. To CBR μίλησε με τον συγγραφέα.

INDIE PUBLISHERS

— Σχεδόν παράλληλα με την επίσημη έναρξη του φετινού Con, η Top Shelf ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 70 graphic novel της θα διατίθενται σύντομα και σε ψηφιακή μορφή, μέσω του application Comics+. Οι τιμές θα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του comic και θα κυμαίνονται ανάμεσα στα $0.99 και τα $9.99. Το CBR ήταν το πρώτο Μέσο που μίλησε με τον διευθυντή του τμήματος ψηφιακών εκδόσεων της Top Shelf και παρουσιάζει εδώ μια μίνι συνέντευξη.

— Το επόμενο graphic novel του Guy Delisle (THE BURMA CHRONICLES) που θα μεταφράσει η Drawn & Quarterly είναι το JERUSALEM: CHRONICLES FROM THE HOLY CITY. To συγκεκριμένο graphic novel, το οποίο θα μεταφραστεί από τα γαλλικά την ερχόμενη άνοιξη, καταγράφει τις προσωπικές εμπειρίες του δημιουργού και της οικογένειάς του, οι οποίοι διέμειναν επί ένα χρόνο στην ανατολική Ιερουσαλήμ, και διαθέτει (όπως πάντα) έντονο σχολιασμό, αυτή τη φορά των διαμαχών που πλήττουν σχεδόν καθημερινά την πολύπαθη περιοχή.

— Ο cartoonist και καθηγητής του Savannah College of Art and Design, Brian Ralph, ετοιμάζει το νέο του graphic novel, με τίτλο DAYBREAK. H υπόθεση αφορά zombies και θα κυκλοφορήσει από την Drawn & Quarterly.

— Κυκλοφόρησε το animated teaser του HOLY TERROR, του νέου comic του Frank Miller, όπου ο νέος του ήρωας, The Fixer, αντιμετωπίζει τους Ταλιμπάν και τον Bin Laden:

— To comic επιστημονικής φαντασίας της Radical Publishing, SHRAPNEL, θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε παραγωγή της γνωστής ηθοποιού Hilary Swank. Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει επίσης στην κινηματογραφική μεταφορά, στο ρόλο μιας πρώην στρατιωτικού, η οποία οργανώνει επανάσταση εναντίον της κυβέρνησης στον πλανήτη Αφροδίτη. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Toby Wagstaff, ενώ στην παραγωγή συνεργάζεται και ο πρόεδρος της Radical, Barry Levine.