SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2011: Part 2

Το μεγάλο convention στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζεται και οι συντάκτες του Comicdom βρίσκονται στις επάλξεις, για να σας μεταφέρουν τις εξελίξεις από εκεί. Μπορεί προς το παρόν να μην έχει γίνει η “μεγάλη ανακοίνωση”, αλλά οι ειδήσεις (μεγάλες και μικρές) συνεχίζουν να έρχονται, με καταιγιστικό ρυθμό.

Ας δούμε, λοιπόν, τι άλλο έχει ανακοινωθεί ως τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές…

MARVEL

— Η Marvel, στο πρώτο μεγάλο panel της, ανακοίνωσε τη νέα της σειρά, VILLAINS FOR HIRE, που θα γράφουν οι Dan Abnett και Andy Lanning, αλλά και μια σειρά από one-offs με τον τίτλο AVENGERS ORIGINS, κάθε ένα από τα οποία θα είναι αφιερωμένο σε κάποιον/κάποιους Avengers. Μπορείτε να περιμένετε, λοιπόν, τα ANT-MAN AND WASP, LUKE CAGE, THE VISION, QUICKSILVER & THE SCARLET WHICH και THOR.

— Λεπτομέρειες για το SPIDER-ISLAND αλλά και το AMAZING SPIDER-MAN #666 ειπώθηκαν στο panel που είναι αφιερωμένο στον αραχνάνθρωπο. Ο Spider-Man θα συναντήσει, σε προσεχή limited series, τους Cloak & Dagger, αλλά και τον Shang Chi. O Rick Remender μίλησε για το VENOM και ο Zeb Wells για το AVENGING SPIDER-MAN. Κουβέντα έγινε επίσης για το νέο DAREDEVIL του Mark Waid, αλλά και το νέο PUNISHER του Greg Rucka.

— Αν σας ενδιαφέρει το τι περιμένει τους μεταλλαγμένους μετά το SCHISM, να μάθετε τι συνέβη στο X-Men Panel και τι ειπώθηκε για το X-MEN REGENESIS, αλλά και το νέο τίτλο, WOLVERINE AND THE X-MEN, θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε το σχετικό link και ίσως καταλάβετε κάτι περισσότερο από όσα κατάλαβα εγώ.

— Το μάλλον αναπάντεχο νέο των πρώτων ημερών ήταν πως ανακοινώθηκε η συνέχεια του THE TWELVE (των J. Michael Straczynski και Chris Weston), με το ένατο τεύχος να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.

— Τέλος, στα κινηματογραφικά νέα της Marvel, ξεχωρίζει τo ότι ο Hugh Jackman επιβεβαίωσε πως, στην επικείμενη ταινία WOLVERINE, ο δημοφιλής ήρωας θα αντιμετωπίσει τον Silver Samurai.

DC

— Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο κομάτι των ανακοινώσεων της DC έχει να κάνει με το relaunch (δεν είναι reboot) των τίτλων της (αν και, κατά τη γνώμη μου, το καυτό θέμα των ημερών είναι το αν η Wonder Woman θα φοράει παντελόνι ή σορτς, στο νέο της τίτλο). Έτσι, αφού μας άφησε να ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο artwork κάποιων από τους νέους τίτλους της (WONDER WOMAN, JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL, STORMWATCH, GREEN ARROW, CAPTAIN ATOM και LEGION OF SUPER-HEROESBATMAN, BATMAN: THE DARK KNIGHT, BATMAN AND ROBIN, BATWING, BATWOMAN, CATWOMAN, DETECTIVE COMICS, NIGHTWING και RED HOOD AND THE OUTLAWS), η εταιρία αποκάλυψε περισσότερα για το πώς δημιουργήθηκε η ιδέα του NEW 52 και του τι προσπαθούν να επιτύχουν με αυτό, αλλά και το τι ισχύει και τι όχι, σε αυτό το νέο σύμπαν. Ενδιαφέρον είχε και το panel του Grant Morrison, όπου συζητήθηκε το revamp του ACTION COMICS.  Περισσότερα για τον revamped Superman ειπώθηκαν και στο panel που ήταν αφιερωμένο στον άνθρωπο από ατσάλι.

— Στο panel της Vertigo, ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες και παρουσιάστηκαν previews  από τη νέα σειρά με τίτλο A FLIGHT OF ANGELS, το αναμενόμενο SPACEMAN (του Brian Azzarello) αλλά και το ANNOTATED SANDMAN, που βρίσκεται στα σκαριά. Επίσης, ανακοινώθηκε και η νέα 15νθήμερη συχνότητα που θα έχει, για τους επόμενους 5 μήνες, το UNWRITTEN, με το τεύχος #31 να ακολουθείται από το #31.5 κ.ο.κ.

IMAGE

— Η Image θα φέρει στον κόσμο των comics έναν ακόμη χαρακτηρα που έκανε καριέρα στη μικρή οθόνη και που μας έμαθε πώς μπορείς να σταματήσεις ένα επικίνδυνο οξύ με λίγη σοκολάτα, αλλά και το πώς μπορείς να εξουδετερώσεις μια βόμβα με λίγη τσίχλα και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Προφανώς μιλάω για τον MacGyver, που όπως ανακοινώθηκε, θα αποκτήσει χάρτινη υπόσταση από τα χέρια του δημιουργού του, Lee David Zlotoff, αλλά και των Becky Cloonan και Tony Lee.

IDW

— Από την IDW θα κυκλοφορήσει, μέσα στο 2012, το Αrtist’s Edition του SPIRIT του Will Eisner. Αυτή είναι η τρίτη Artist’s Edition κυκλοφορία που ανακοινώνεται στο πλαίσιο του SDCC, αφού ως τώρα είχε ανακοινωθεί μια με comics του Wally Wood και άλλη μία με AMAZING SPIDER-MAN του John Romita Sr.

H εταιρία ανακοίνωσε πως θα εκδώσει νέα comics με ήρωα τον Popeye. Η δημιουργική ομάδα δεν έγινε γνωστή, αλλά οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα είναι κοντά στο πνεύμα των παλιών ιστοριών του E.C. Segar.

TV/MOVIES

— Ο Roman Dirge, δημιουργός του comic LENORE, αποκάλυψε πως ο Neil Gaiman θα είναι executive producer στην κινηματογραφική διασκευή του comic του.

— Προβλήθηκε, επίσης, το πρώτο trailer για τη δεύτερη σεζόν του THE WALKING DEAD. Μπορείτε να το δείτε στο Newsarama.

— O Voltron είναι έτοιμος να καταλάβει τη μεγάλη οθόνη, με τη νέα live-action ταινία που ετοιμάζεται και η οποία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο σχετικού panel.