COMICDOM RESURRECTED #6: Top 100 Of The 90s – The Leftovers!

Στις αρχές του έτους, σας παρουσιάσαμε μια λίστα με τα 100 καλύτερα comics  της δεκαετίας του ’90. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συντακτικής μας ομάδας, οι ελλείψεις ήταν αναπόφευκτες, ένα πεπρωμένο που βασανίζει κάθε λίστα που σέβεται τον εαυτό της.

Αποφάσισα, λοιπόν, να σκάψω στο πλούσιο αρχείο του Comicdom, και να σας παρουσιάσω 10 comics, τα οποία αξίζουν της προσοχής σας, ως ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα της δεκαετίας που εκείνης.

Τρεις από τις ελλείψεις που με εξέπληξαν,  ήταν αυτή του MR. PUNCH, του SOLAR: ALPHA AND OMEGA και του NEXUS: THE ORIGIN. Άντε, για τα SOLAR και NEXUS,  κάπως δικαιολογείται η απουσία τους. Αυτή του MR.PUNCH των Gaiman/McKean όμως;

Επίσης, που είχε χαθεί ο Batman;  Αξίζει να αναζητήσετε δυο καλά κρυμμένα διαμάντια με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη, το BATMAN ANNUAL #14 και το storyline DARK KNIGHT, DARK CITY, που είχε τρέξει στα BATMAN #452-454.

Οι φίλοι των crime comics, καθώς και όσοι ψάχνονται με θεωρίες συνωμοσίας,  ας τσεκάρουν το BADLANDS των Steven Grant και Vince Giarrino.

Το GREEN LANTERN: GANTHET’S TALE, φέρει την υπογραφή του Larry Niven, ενός εκ των σημαντικότερων συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, σε σχέδιο του βετεράνου John Byrne. Η αναφορά του ονόματος του Byrne μου δίνει την ευκαιρία να σας παραπέμψω στο σύντομο, αλλά υπέροχο έργο του στο AVENGERS WEST COAST, και συγκεκριμένα στο storyline VISION QUEST.

Τέλος, για να μην αφήσω παραπονεμένους και τους φίλους της ανεξάρτητης σκηνής,  οφείλω να αναφέρω τα JIM VOL.2 και ETHEL AND EARNEST, ως δυο αξιόλογες – το λιγότερο – προτάσεις.