SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2011: Part 4

Άλλο ένα Comic-Con φτάνει στο τέλος του και οι σημαντικές ανακοινώσεις συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, διαβάστε το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο μέρος της ανασκόπησής μας και επιστρέψτε εδώ για να δούμε μαζί στο τέταρτο και τελευταίο post, όλες τις ανακοινώσεις που κρατήθηκαν για το τέλος της φετινής, μεγαλύτερης γιορτής των comics στον πλανήτη!

MARVEL

— Ετοιμαστείτε για ολοκαίνουρια σειρά INCREDIBLE HULK, το πρώτο τεύχος της οποίας θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε σενάριο Jason Aaron και σχέδιο Marc Silvestri, με τον Hulk και τον Bruce Banner να είναι διαχωρισμένοι όχι μόνο ως πνευματικές, αλλά και ως σωματικές οντότητες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, το Newsarama φρόντισε να εξασφαλίσει συνέντευξη με τον συγγραφέα.

— Η ιστορία που θα διαδεχθεί το “Fear Itself” (γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει πλέον το ένα event διαδέχεται το άλλο εδώ και παρά πολύ καιρό), λέγεται “Battle Scars” και εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει μία σειρά one-shots με τίτλο “Shattered Heroes” που θα κάνει focus στο πώς το προηγούμενο event σημάδεψε τον Captain America, τον Iron Man και τον Thor. Επισήμως όμως, το event “Fear Itself” θα ακολουθηθεί από το “The Fearless,” ένα δεκαπενθήμερο limited series 12 τευχών που θα γράφουν οι Matt Fraction, Chris Yost και Cullen Bunn με σχέδιο από τους Mark Bagley και Paul Pelletier.

— Τα teaser images που είχαν βγει προ Con και όλοι υποθέταμε ότι πρόκειται για νέα σειρά DEFENDERS, θα είναι ακριβώς αυτό! Η σειρά θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη σε σενάριο Matt Fraction και σχέδιο Terry Dodson.

— Στο panel με τίτλο “Disney/Marvel Team-Up” εκπρόσωποι των δύο εταιριών ανακοίνωσαν ένα νέο line για παιδιά. Τα Marvel Origin Storybooks θα παρουσιάζουν σύγχρονες παιδικές εκδοχές ηρώων όπως ο Thor, ο Captain America, ο Spider-Man, και οι X-Men.

DC

— Με 52 νέους τίτλους ήταν αδύνατο να χωρέσουν όλα σε ένα panel. Το τελευταίο από τα καθημερινά DC New 52 panels του Con, ξεκίνησε με τον συν-εκδότη Dan DiDio να κάνει χιουμοράκι ότι θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά και των 52 νέων τίτλων, και μετά, τίποτα πραγματικά καινούριο. Κυρίως δηλώσεις του τύπου “ένιωσα έτσι όταν μου πρότειναν να αναλάβω τον τίτλο” και “τώρα θα σας δείξουμε έναν νέο villain που θα ταλαιπωρήσει τον ήρωά μας”. Τουλάχιστον το panel “Designing The New 52” είχε μπόλικο preview art!

— Στις αρχές του 2012, η δημοφιλής σειρά FABLES θα αποκτήσει ένα ακόμη spin-off με τίτλο FAIREST. Το σενάριο του πρώτου story arc θα γράψει ο Bill Willingham και το σχέδιο  θα επιμεληθεί ο Phil Jimenez. Η νέα σειρά θα κάνει focus σε ορισμένες από τις πλέον γνωστές ηρωίδες παραμυθιών, όπως η Sleeping Beauty και η Rapunzel, αρχής γενομένης όμως με τη Cinderella. Το δεύτερο arc θα έχει τίτλο “Rapunzel in Japan,” το σενάριο θα ανήκει στη βραβευμένη Αφρικανή συγγραφέα Lauren Beukes και το σχέδιο θα είναι του Inaki Miranda, γνωστού στους οπαδούς της σειράς από το FABLES #99. Στο πρώτο από τα τρία μέρη της συνέντευξής του στο Newsarama, o Willingham μιλάει για τη νέα σειρά, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος της είναι να επικεντρωθεί σε γυναικείους χαρακτήρες που δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο spotlight.

— Ένα panel αφιερωμένο στον Jim Lee έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους: από το ρόλο του ως συν-εκδότη της DC, ως καλλιτέχνη της νέας σειράς JUSTICE LEAGUE, αλλά και ως εκείνου που βλέπει τους ήρωές του από την Wildstorm να αποτελούν πλέον, κομμάτι του νέου DC Universe.

OTHER PUBLISHERS

— Εκτός από την έκδοση του THE COMPLETE ZAP COMIX, μιας πολυτελούς έκδοσης δύο σκληρόδετεων τόμων σε slipcase, η Fantagraphics ανακοίνωσε ότι αρχής γενομένης το καλοκαίρι του 2012, θα κυκλοφορήσει όλο το υλικό  της ιστορικής EC Comics (με την εξαίρεση του MAD που ανήκει στη DC), σε μία σειρά hardcovers που -για πρώτη φορά- θα είναι χωρισμένα όχι βάσει τίτλων, αλλά καλλιτεχνών. Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι θα συγκεντρώνουν τα war stories του Harvey Kurtzman, τα suspense comics του Wally Wood, τα sci- fi comics του Al Williamson και τα horror comics του Jack Davis.

— Η Archie Comics έχει αρκετά πράγματα στα σκαριά: Από τη νέα ongoing σειρά του πρώτου gay χαρακτήρα της παρέας του Riverdale, Kevin Keller (σε σενάριο και σχέδιο του δημιουργού του, Dan Parent), μέχρι τη μίνι σειρά που ο Archie και οι φίλοι του θα συναντήσουν τη μπάντα των KISS, κι από την ανακοίνωση της νέας σειράς με πρωταγωνίστρια τη Jinx, μέχρι τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια του Archie.

— H Viz ανακοίνωσε και ταυτόχρονα έκανε την έναρξη της ιστοσελίδας VizManga.com, στην οποία θα διατίθενται οι manga τίτλοι της σε μία ποικιλία ψηφιακών format. Για τον πρώτο μήνα λειτουργίας, τα πρώτα κεφάλαια των σειρών θα διατίθενται δωρεάν και οι πρώτοι τόμοι με 40% έκπτωση.

MOVIES

— Χθες έλαβε χώρα το πρώτο panel της πολυαναμενόμενης ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, με τους πρωταγωνιστές, τον σκηνοθέτη και τους παραγωγούς να  μιλούν με κοινό και δημοσιογράφους. Στο δεύτερο panel οι παριστάμενοι βρέθηκαν μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη, όταν… Ας μην σας τη χαλάσω. Καλύτερα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

— Καθ’ όλη τη διάρκεια του Comic-Con η Marvel έδινε στη δημοσιότητα concept posters από την ταινία THE AVENGERS.  Το τελευταίο απεικονίζει τον Hulk (Mark Ruffalo) ενώ τα υπόλοιπα έξι παρουσιάζαν τον Captain America (Chris Evans), τον Iron Man (Robert Downey Jr.), τον Hawkeye (Jeremy Renner), τη Black Widow (Scarlett Johansson), τον Thor (Chris Hemsworth), και τους πράκτορες της S.H.I.E.L.D., Nick Fury, Phil Coulson και Maria Hill (Samuel L. Jackson, Clark Gregg και Cobie Smulders αντίστοιχα).

Ο Steven Spielberg εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Comic-Con, μίλησε για τη νέα CGI ταινία του THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN, και μοιράστηκε με τους παριστάμενους exclusive clips. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μοιάζει η ταινία όσο γίνεται περισσότερο με τα σχέδια στα comics του Hergé.

— Μπορεί να μην έχει καθόλου σχέση με τα comics, αλλά καθώς το FRIGHT NIGHT του 1985 ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες ως πιτσιρικάς, είπα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι το Comic-Con φιλοξένησε panel για το remake της που θα βγει στις αίθουσες σύντομα, και να σας ενημερώσω γι αυτό.

AND… ΤΗΑΤ’S ALL FOLKS!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα στο ελληνικό internet μειώνεται σημαντικά λόγω (κάργα) καλοκαιριού, τέσσερις συνεργάτες του Comicdom (εκτός από εμένα, ο Θωμάς, ο Άρης και ο Δημήτρης) ξενυχτήσαμε για αυτά τα μεσαμετονύχτια posts, επιχειρώντας να καλύψουμε τα όσα μαγικά (ή και τετριμμένα) συνέβησαν στο μεγαλύτερο comics event στον κόσμο. Ελπίζουμε να σας κρατήσαμε καλή και χρήσιμη παρέα. Επιστρέφουμε με καθημερινά posts και τις καθιερωμένες στήλες μας, ενώ εμείς θα τα ξαναπούμε με το COMICDOM JOURNAL της Παρασκευής 29 Ιουλίου. Όσοι είστε ακόμη εδώ, περνάτε καμιά βόλτα!

200 (και βάλε) fans είχαν οργανωθεί μέσω Facebook για να διαδηλώσουν την… αγανάκτησή τους σχετικά με το νέο DC Universe. Από αυτούς, μαζεύτηκαν τελικά μόνο 15. Χωρίς σχόλια. (όλο αυτό!)