CAPTAIN AMERICA #1

Writer: Ed Brubaker
Penciller: Steve McNiven
Marvel Comics

O Ed Brubaker ήταν αυτός που, πριν από 7 χρόνια, έβαλε ξανα το CAPTAIN AMERICA στους τίτλους που ήθελε να διαβάζει κανείς κάθε μήνα, όταν τόλμησε να φέρει πίσω τον Bucky με έναν εξαιρετικό και εντελώς πειστικό τρόπο.

Αυτή τη φορά, ο Brubaker επαναφέρει τον Steve Rogers ως Captain America, κάτι που είχε να συμβεί από το τέλος του CIVIL WAR και το “Death of Captain America” storyline. Η επιστροφή του Steve Rogers, έχει σχέση, αφενός, με τα γεγονότα του FEAR ITSELF (που δε θα σχολιάσω εδώ), αφετέρου με την πρεμιέρα της ταινίας CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER, στη μεγάλη οθόνη.

Το νέο CAPTAIN AMERICA είναι πιο προσβάσιμο σε καινούριους αναγνώστες, καθώς φαίνεται πιο ανεξάρτητο από το υπόλοιπο Marvel Universe (και χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα από το continuity – άσχετα αν το κατά πόσο υπάρχει continuity στο Marvel Universe, είναι θέμα για άλλο post).

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Steve Rogers και το “man out of time” concept. Ξεκινά με την κηδεία της Peggy Carter, ηρωίδας της Αντίστασης στο B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παλιού φλερτ του Steve. Η τελετή διακόπτεται από την επίθεση ενός ανθρώπου, που τελευταία του εμφάνιση ήταν σε μια αποστολή το 1944, μαζί με τον Captain America. H εμφάνισή του, ως villain αυτή τη φορά, φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο story arc, καθώς στο τέλος του πρώτου τεύχους, έχουμε ήδη ένα σημαντικό plot  twist.

O Brubaker έχει διαλέξει ένα μικρό cast από supporting characters (Sharon Carter, Nick Fury, Dum-Dum Dugan), που αποτελεί και ένα μικρό nod σε παλαιότερες εποχές του Captain America και βοηθά την back-to-basics προσέγγιση στον τίτλο. Ο Steve McNiven με τον Mark Morales κάνουν καλή δουλειά στο σχέδιο – ίσως λίγο στατική, αλλά τονίζουν το υπερηρωικό θέμα του τίτλου, χάρη και στα εξαιρετικά χρώματα του Justin Ponsor.

Η επιστροφή του Steve Rogers ίσως να ήταν αναπόφευκτη, αλλά από αυτό το τεύχος φαίνεται ότι ο Brubaker έχει ακόμη καλές ιστορίες για τον Captain America να αφηγηθεί.