COMICDOM JOURNAL #7

— Οριστικό τέλος στη συνεργασία Disney και Boom! — 50α γενέθλια για τους Fantastic Four με πλήθος ανακοινώσεων. — Αυστραλία VS Robert Crumb. — Ένα νέο convention με “άρωμα” 1980s.  — Ο Alan Moore μιλάει για τη βιομηχανία των comics.  — Previews: Όλα τα #1 της εβδομάδας.  —Teaser images, videos, εικόνες και πολλά ακόμη, στην πληρέστερη ανασκόπηση των ημερών που πέρασαν!

NEWS

— Η BOOM! Studios ολοκληρώνει και τυπικά τη συνεργασία της με τη Disney, καθώς τον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει από την εταιρία και το τελευταίο Disney related τεύχος που δεν είναι άλλο από το DARKWING DUCK #18. Η Boom! ξεκίνησε να εκδίδει comics με χαρακτήρες της Disney και της Pixar το 2009. Την ίδια χρονιά η Disney αγόρασε τη Marvel και όπως αναμενόταν αυτό έφερε εσπευσμένα το τέλος στη συνεργασία των δύο εταιριών.

— Παρότι το τεύχος φέρει διαφορετικά cover dates, η Δευτέρα 8 Αυγούστου θεωρήθηκε ως τα 50α γενέθλια της σύγχρονης Marvel, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία, 50 χρόνια πριν, κυκλοφόρησε το FANTASTIC FOUR #1 σηματοδοτώντας την απαρχή της πιο δημιουργικής περιόδου στην Ιστορία των υπερηρωικών comics. Η επέτειος έρχεται λίγες μέρες μετά την δικαστική απόφαση ότι οι κληρονόμοι του Kirby δεν δικαιούνται ποσοστά για τους ήρωες που εκείνος συν-δημιούργησε.

— 5 Τeaser images από τη Marvel (δείτε τα άλλα τέσσερα παρακάτω στον τομέα Fun Stuff) ανακοινώνουν την επιστροφή των Fantastic Four (ίσως και του Human Torch; αλλά και την παραμονή Spider-Man;!;!). Η σειρά FANTASTIC FOUR ολοκληρώθηκε πέρυσι με το #588, δώδεκα τεύχη πριν το #600, για να ξαναξεκινήσει με το FF #1. Με τα #10 και #11 να έχουν κυκλοφορήσει ως τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη επιστρέφει η μακροβιότερη σειρά της Marvel, με το #600.

— Δύο τηλεοπτικές σειρές με χαρακτήρες της Marvel, φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους, βρίσκοντας τηλεοπτική στέγη στο ABC. Πρόκειται για τη σειρά HULK με παραγωγό τον Guillermo Del Toro και για τη σειρά AKA JESSICA JONES (ο τίτλος ALIAS που αντιστοιχεί στο αντίστοιχο comic έχει ήδη χρησιμοποιηθεί). Οι πιλότοι αναμένεται να προβληθούν στην επόμενη pilot season και οι σειρές το φθινόπωρο του 2012.

— Ο Robert Crumb ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Arts Festival του Sidney, ύστερα από άρθρο της Sunday Telegraph το οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον ίδιο άρρωστο και διαταραγμένο και τα comics του διεστραμμένα και -ως εκ τούτου- ακατάλληλα να εκτεθούν στο φιλότεχνο κοινό της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο event είχε φιλοξενήσει πέρσι τον Neil Gaiman και τον Eddie Campbell, ενώ φέτος ο Crumb θα έδινε ζωντανά συνέντευξη στον Gary Groth της Fantagraphics.

— Δύο X-Related ειδήσεις: Ο Frank Cho ανακοίνωσε ότι γράφει και σχεδιάζει μία μίνι σειρά με πρωταγωνίστριες τρεις από τις πιο sexy X-Women. Δίχως άλλο, he is the man for the job. Επίσης, η Marvel ανακοίνωσε ότι νέος συγγραφέας του ASTONISHING X-MEN είναι ο Greg Pak και σχεδιαστής ο Mike McKone. Κι όπως βλέπετε από την εικόνα, ο Pak είναι αποφασισμένος να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε είναι λογικό. Μάλλον όμως θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ!

— Η νοσταλγία των 1980s σε όλο της το μεγαλείο: Τρία blockbuster properties της δεκαετίας αποκτούν για πρώτη φορά το δικό τους fan convention. Το Power-Con, LLC παρουσίαζει το POWER-CON / THUNDERCON — μία γιορτή των άλλοτε δημοφιλών Masters of the Universe, Princess of Power, και ThunderCats. To convention θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles, στις 24 και Σεπτεμβρίου, με πλήθος καλεσμένων που δάνειζαν τις φωνές τους στους χαρακτήρες των cartoons.

 

INTERVIEWS

Alan Moore @ newsarama
“I suppose my basic feelings about the comic industry as it stands are that I just hope its final death rattle isn’t too humiliating or too desperate, because it’s deserved. If the industry is incapable of coming with new ideas and a future that it can evolve into, then it really doesn’t deserve to survive.”

Joe Quesada @ comicbookresources
“The idea of a Spider-Man of ethnic origins isn’t a new one within the Marvel halls. It’s come up over the years, over the course of many creative summits, as well as in smaller editorial meetings. The problem was that the timing wasn’t right, it didn’t feel organic. It was a piece to a puzzle that didn’t exist or that we didn’t know how to build yet. It was a good idea that needed to find its time, place and story. But like so many unused ideas at Marvel, this one was now in the wind ready for the plucking when the time was right.”

PREVIEWS

Dark Horse:ANGEL AND FAITH #1 (Christos Gage – Rebekah Isaacs)  — BALTIMORE: THE CURSE BELLS #1 (Mike Mignola, Christopher Golden – Ben Stenbeck)

DC:ΒΑΤΜΑΝ 80 PAGE GIANT 2011 #1 (Various -Various) — DC RETROACTIVE: GREEN LANTERN – THE 80’S #1 (Len Wein – Joe Staton, Andy Owens)  — DC RETROACTIVE: JUSTICE LEAGUE OF AMERICA – THE 80’S #1 (Gerry Conway – Ron Randall)  — DC RETROACTIVE: SUPERMAN – THE 80’S #1 (Marv Wolfman – Sergio Cariello)  —

Dynamite:THE LIVING CORPSE: EXHUMED #1 (Ken Haeser , Buz Hasson)

Marvel:NEW AVENGERS ANNUAL #1 (Brian Michael Bendis – Gabriele Dell’ Otto)  — SPIDER-ISLAND: THE AMAZING SPIDER-GIRL #1 (Paul Tobin – Pepe Larraz)

FUN STUFF

— Μπορείτε να μαντέψετε τις φιγούρες πίσω από την Emma Frost και τον Wolverine; Ένα teaser από το UNCANNY X-MEN #1 και ένα από το WOLVERINE & THE X-MEN #1!

— Οι FANTASTIC FOUR είναι πέντε; Οι FANTASTIC FOUR είναι πέντε;!;! (επίσης υπάρχει ένα λογικό κενό: πως γίνεται τα 11 τεύχη του FF να προσμετρώνται για να φτάσουμε τα 600, αλλά μετά η σειρά να συνεχίζει κανονικά με το #12;)


O Phil Noto αποτύει φόρο τιμής στους; Fantastic Four και τα 50 χρόνια ύπαρξής τους.

— Εδώ βλέπουμε το εξώφυλλο του Skan Srisuwan για τη νέα σειρά του Stan Lee, ROMEO & JULIET: THE WAR…

… κι εδώ βλέπουμε το illustration του Marek Okon για το περιοδικό IMAGINE FX.

… φαίνεται σαν κάποιος να πήρε κυριολεκτικά την προτροπή “κάνε κάτι σαν κι αυτό”. (αλλά μπορεί και να τον αδικούμε)

NOT (EXACTLY) COMICS: Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του NEVERMIND των Nirvana, ενός άλμπουμ που αποτέλεσε soundtrack για τη γενιά μου, συμβολίζοντας για πολλούς από μας την πιο σπουδαία ανάμνηση μουσικής ενηλικίωσης.

…Με αφορμή αυτή την επέτειο, το μουσικό περιοδικό SPIN ζήτησε από τον Jonathan Bennett (THE BELIEVER, MOME) να δημιουργήσει ένα μικρό αυτοβιογραφικό comic-strip, για την προσωπική σχέση του δημιουργού με το άλμπουμ. Ολόκληρο το comic θα το απολαύσετε στο ComicsAlliance.

…επίσης, η όμορφη κόρη του Kurt Cobain, Frances Bean, είναι 18 χρονών και έχει στο μπράτσο της ένα tattoo του indie cartoonist, Al Columbia. Πόσο πιθανόν ήταν τώρα αυτό;


… To RAISE THE DEAD #4, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 από την Dynamite Entertainment. Το variant cover του ήταν -προφανώς- αφιερωμένο στο NEVERMIND.

…κλείνοντας όπως ξέρω ότι πρέπει. 20 χρόνια πριν; no fucking way!

That’s all folks!

And the answer is “nope”. Καθώς το φετινό καλοκαίρι μου λαχε να φυλάω τα τείχη της πόλης, ακόμη κι όταν το site θα καταβάσει ρολά για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, θα είμαι εδώ όταν και εφόσον το απαιτεί η επικαιρότητα, αρχής γενομένης το προσεχές 72ωρο με μία ανασκόπηση του φετινού Chicago Comic Con. Όσοι επίσης παραμείνετε, μην ξεχνάτε να περνάτε καμιά βόλτα από εδώ!