PREVIEWS PICKS (AUG 2011): Blue Pages & Green Pages

Τι και αν βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου; Οι ακούραστοι συντάκτες του Comicdom ξεφυλλίζουν τις σελίδες του Previews για να σας κρατούν ενημερους για τις επικείμενες κυκλοφορίες. Αυτή τη φορά, σε ένα “Combo Previews Picks”,  ο Αριστείδης Κώτσης προτείνει νέες κυκλοφορίες από τις “πράσινες” σελίδες με τις μικρότερες εκδοτικές, και ο Νίκος Λάμπρης από τις “μπλε” σελίδες με τις μεγαλύτερες από τις εταιρίες του χώρου.

THE BLUE PAGES

του Νίκου Λάμπρη

Η στιγμή για το τελευταίο – πριν τις διακοπές – Blue Pages Previews Picks έφτασε. Αν το διαβάζετε στη δουλειά, χρειάζεστε διακοπές. Aν είστε ήδη σε κάποιο νησί και το διαβάζετε, και πάλι χρειάζεστε διακοπές!

Όπως και να χει, παρακάτω θα διαβάσετε επιλογές, από τους mainstream publishers για αυτό το μήνα.

Marvel

Ξεκινάμε από Marvel, όπου βρίσκουμε διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις, περισσότερες από ό,τι περίμενα:

THE FEARLESS #1 ($2.99, pM8)
To follow-up στο Fear Itself, το οποίο προσωπικά με έχει κουράσει πάρα πολύ. Αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ, be my guest. You have been warned.

INCREDIBLE HULK #1 ($3.99, pM 9)
Νέος τίτλος Hulk (ή πιο σωστά, ΑΚΟΜΑ ένα #1 ). Τώρα να σχολιάσω το γεγονός ότι το solicitation για τον τίτλο περιλαμβάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο CLASSIFIED και τίποτα άλλο; Προφανώς το marketing έχει προχωρήσει πολύ μπροστά, ή ο σεβασμός στον αναγνώστη αγνοείται… Ο μόνος λόγος που το προτείνω είναι το creative team Jason Aaron / Marc Silvestri.

AVENGERS 1959 #1, #2 ($2.99, pM26)
Νέο limited series με τους “Avengers” του 1959. Ενδιαφέρον concept, ξεκίνησε από το τρέχον storyline στους New Avengers. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σχέδιο του Chaykin είναι πια πολύ κακό…

X-MEN #1 : 20th Anniversary Edition ($3.99, pM 52)
Οι πιο παλιοί το έχετε ήδη, φαντάζομαι και σε πολλές κόπιες. Προτείνεται για λόγους νοσταλγίας. Αν δεν το έχετε, η πρωτότυπη έκδοση δεν κοστίζει παραπάνω από $1…

X-MEN REGENESSIS / WOLVERINE & THE X-MEN #1 ($3.99/$4.99 pM 54-55)
Τα αναφέρω μαζί, μιας και το πρώτο είναι το one-shot που θα μας οδηγήσει στο all-new, all-different … sorry, wrong decade, στο WOLVERINE & THE X-MEN. Πάλι θα γίνω κακός καλοκαιριάτικα, αλλά γιατί ο τίτλος παραπέμπει σε rock band; Και από πότε οι X-MEN έγιναν support group του Wolverine;

Dark Horse

Συνεχίζουμε με Dark Horse, όπου βρίσκουμε λίγα πράγματα:

CRIMSON EMPIRE III EMPIRE LOST #1 ($3.50, pg 28)
Νέο limited Star Wars, με την επανεμφάνιση των πιο βασικών χαρακτήρων του Star Wars Universe, Han Solo, Luke Skywalker, Princess Leia. Με σχέδιο από τον Paul Gulacy.

THE CAT AND THE SKULL #1 ($3.50, pg 40)
O David Lapham επιστρέφει με νέα δουλειά, στο Kull αυτή τη φορά. Ο συνδυασμός έχει ενδιαφέρον (ελπίζω μόνο να μην διαψευστώ) και το σχέδιο του Gabriel Guzman φαίνεται πολύ καλό. Μακάρι κάποια στιγμή ο Lapham να ξανακάνει και Stray Bullets…

DC

Στο προηγούμενο picks ο Δημήτρης κάλυψε αναλυτικά το νέο “52” Universe, οπότε σε αυτό θα προσθέσω τα εξής:

LEGION: SECRET ORIGIN #1 ($2.99, pg 117)
Νέα δουλειά του Paul Levitz, του συγγραφέα με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σύγχρονο Legion. Αν είστε fan του Legion of Super-Heroes, δε θα το χάσετε.

SPACEMAN #1 ($1.00, pg 131)
H αλήθεια είναι ότι ο Azzarello έχει να γράψει κάτι καλό από το 100 BULLETS, οπότε ελπίζω το SPACEMAN να αξίζει. Από την άλλη φοβάμαι ότι δε μπορεί να γράψει τίποτα άλλο εκτός από crime, και το Spaceman είναι sci-fi…

THE ANNOTATED SANDMAN Vol 1 HC ($49.99, pg 132)
To Sandman αποτελεί ένα από τα καλύτερα comics των 90s και σίγουρα αυτό το hardcover που περιλαμβάνει τα τεύχη 1-20, με σχόλια για κάθε panel, αξίζει. Εξάλλου, $50 για 560 σελίδες, είναι καλό deal.

IDW

JOHN BYRNE’S COLD WAR #1 ($3.99, pg 149)
Νέα δουλειά του John Byrne μετά από πολλά χρόνια, με εντελώς καινούριο concept. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!

 

THE GREEN PAGES

του Αριστείδη Κώτση

Τι και αν βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου; Οι ακούραστοι συντάκτες του Comicdom ξεφυλλίζουν τις σελίδες του PREVIEWS για να σας κρατούν ενημερους για τις επικείμενες κυκλοφορίες. Ομολογώ πως δεν βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στις “πράσινες σελίδες” και πως τα περισσότερα από όσα βρήκα, έχουν κάπως τσουχτερές τιμές.

SOMEDAY FUNNIES (Abrams Comicarts, pg. 224, $55.00)
Ξεκινάμε με μια ενδιαφέρουσα αλλά αρκετά ακριβή έκδοση. Σε αυτή συγκεντρώνονται οι σελίδες με θέμα τη δεκαετία του 60 που είχαν δημιουργήσει κάποιοι από τους πιο διάσημους δημιουργούς comics (ανάμεσα τους οι C. C. Beck, René Goscinny, Harvey Kurtzman, Jack Kirby, Moebius και Art Spiegelman,). Πολλές από αυτές δημοσιεύτηκαν στο ROLLING STONE ενώ κάποιες έμεναν αδημοσίευτες. Τώρα συγκεντρώνονται εδώ και έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να τις διαβάσουμε. Αν μας περισσέυουν τα 55 δολάρια δηλαδή…

CAPTAIN SWING (Avatar Press Inc, pg. 244, $17.00)
Δεν διάβασα το CAPTAIN SWING όταν κυκλοφορούσε σε τεύχη, οπότε είναι καλή ευκαιρία να το διαβάσω τώρα που κυκλοφορεί συγκεντρωμένο από την Avatar. Για όσους δεν ξέρουν τίποτε για αυτό το comic του Warren Ellis που αυτοχαρακτηρίζεται ως electrical romance of a pirate utopia μπορώ να σας πως εκτυλλίσεται στο Λονδίνο του 1830, πως είναι ιδιαίτερα βίαιο και πως δείχνει να είναι ένα κράμμα από ιδέες, σαν αυτά τα οποία συνήθως μας επιφυλάσσει ο Eliis

ROGER LANGRIDGES SNARKED #1 (Boom Studios, pg. 262, $3.99)
Έχω αναφέρει τόσες φορές το πόσο περιμένω τη νέα δουλειά του Roger Langridge που κανονικά δε θα έπρεπε να πω τίποτε (αλλά δε μου πάει καρδιά). Είναι το πρώτο τεύχος μιας νέας σειράς ενός από τους αγαπημένους μου δημιουργούς και δε γίνεται να μην το αναφέρω και να μην το προτείνω και σε σας.

HARK: A VAGRANT (Drawn & Quarterly, pg 287, $19.95)
Έχω δει πολλές φορές να αναφέρονται με εξαιρετικά λόγια στο HARK! A VAGRANT αλλά δεν έχω διαβάσει με ιδιαίτερη συνέπεια το webcomic της Kate Beaton με τις παμπολες ιστορικές αναφορές. Δε μου φαίνεται κακή ιδέα να κάνω την αρχή από αυτό εδώ το βιβλίο αλλά σίγουρα μπορώ και να τσεκάρω το webcomic online  πριν προχωρήσω στην παραγγελία μου. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε και εσείς.

WALT DISNEY’S DONALD DUCK VOL 01 LOST IN THE ANDES (Fantagraphics, pg 291, $28.99)
Αυτή την κυκλοφορία την περιμένει πολύς κόσμος. Το νέο μεγάλο reprint project της Fantagraphics, η επανέκδοση όλων των ιστοριών του Barks ξεκινά εδώ με την (πιο κλασική δεν γίνεται) ιστορία με τα τετράγωνα αυγά. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι τόσο για τα υψηλά production values της Fanta όσο και για το γεγονός ότι οι ιστορίες του μεγάλου δημιουργού θίγουν (χωρίς διδακτισμούς) θέματα που είναι πάντα επίκαιρα όσα χρόνια και να περάσουν.

BILL GRIFFITH LOST AND FOUND 1970 – 1994 TP (Fantagraphics, pg 292, $39.99)
… και τα reprints της Fantagraphics δε σταματούν στον Barks. Εδώ συγκεντρώνονται κάποιες από τις πιο σπάνιες ιστορίες του Bill Grifith, δημιουργού του ZIPPY και ενός από τους πιο σημαντικούς και συνεπείς underground δημιουργούς. Είναι ακριβούτσικο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρει το κοινό του.

BEST AMERICAN COMICS HC 2011 (Houghton Mifflin Harcourt, pg 291, $28.99)
Αν και προσωπικά έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για την συγκεκριμένη ανθολογία καταλαβαίνω ότι για κάποιον που δεν παρακολουθεί τις νέες κυκλοφορίες, αυτή η έκδοση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να πάρει μια γεύση από κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες της χρονιάς. Guest editor αυτή τη φορά η δημιουργός του FUN HOME, Alison Bechdel.

METAMAUS: A LOOK INSIDE MODERN CLASSIC, MAUS (Pantheon Books, pg 313, $35.00)
Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς περιέχει αυτό το βιβλίο του Spiegelman όπου ο δημιουργός ξαναεπισκέπτεται το πιο επιτυχημένο comic του. Απαντά σε ερωτήσεις σε σχέση με το τι τον οδήγησε στο Maus αλλά και σε σχέση με τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε. Έχω μια κρυφή ελπίδα, όλα τα προηγούμενα (ή κάποια από αυτά) να γίνονται με κάποιο comic, φοβάμαι όμως πως μιλάμε για κείμενα και φωτογραφίες, ενώ επίσης περιέχει και ένα DVD με μπόλικα καλούδια.

COMPLETE ALAN MOORE FUTURE SHOCKS TP (Rebellion, pg 314, $19.99)
Ασκήσεις συγγραφής, testing ground, μικρά διαμαντάκια, δισέλιδες ιστορίες που θα θυμάστε για πάντα. Δε θα κουραστώ να το λέω, αλλά αυτή εδώ είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου δουλειές του Moore. Μέσα από αυτές τον γνώρισα και τον ξεχώρισα, μέσα από αυτές αγάπησα τα comics και την επιστημονική φαντασία. Αποκτήστε το και απολαύστε το σε βάθος χρόνου.

TEZUKA’S PRINCESS KNIGHT VOL 01  (Vertical Inc, pg 328, $13.95)
Αυτό το μήνα δε θα έχουμε post αποκλειστικά με manga picks. Ανέλαβα λοιπόν να παρουσιάσω και τις νέες manga κυκλοφορίες στο παρόν post. Δυστυχώς δεν βρήκα παρά μόνο δύο εκδόσεις που πιστεύω πως θα άξιζε να αναφέρω.Η πρώτη από αυτές είναι το PRINCESS NIGHT του τεράστιου Osamu Tezuka με μια πριγκήπισσα που αναγκάζεται να υποδυθεί τον άντρα για να κληρονομήσει τον θρόνο. Είχε κυκλοφορήσει παλιότερα ξανά στα Αγγλικά σε μια έκδοση που πλέον είναι αδύνατο να βρεθεί.

TESORO: SHORT STORIES 1998-2008 (Viz, pg 335, $12.99)
Τη Natsume Ono τη γνωρίσαμε από τις δουλειές της που δημιοσιεύστηκαν στο Ikki imprint της Viz. Έχω διαβάσει το NOT SIMPLE μετά από παραίνεση της Μυρτώς Τσελέντη και ομολογώ πως μου άρεσε. Αν και δεν έχω άποψη για τη νέα ongoing σειρά της το HOUSE OF FIVE LEAVES μου φαίνεται πολύ πιο ασφαλές να τσεκάρω αυτή τη συλλογή από short stories, για να αποκτήσω μια πληρέστερη άποψη.

ALAN MOORE: CONVERSATIONS (Books, pg. 346, $25.00)
Δέκα συνεντεύξεις του μεγαλύτερου συγγραφέα comics από κάθε περίοδο της καριέρας του συγκεντρώνονται σε αυτή την έκδοση της University Press of Mississippi. Αν ενδιαφέρεστε να την αποκτήσετε τότε προτιμήστε την softcover έκδοση και όχι το πανάκριβο hardcover (40$ επιπλεον) που προφανώς απευθύνεται σε βιβλιοθήκες. Μην το προσπεράσετε.