SNAPSHOT REVIEWS 15-09-2011

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

FUNNIES #1 & #2
Writer/Artist: Sergio Aragones
Colorist: Tom Luth
Bongo Comics

Μου αρέσει ο Aragones. Μου αρέσει ο GROO, μου αρέσει αυτό το καρτουνίστικό στιλ του, μου αρέσει το παλιομοδίτικο, απλό αλλά όχι απλοϊκό χιούμορ του. Και έτσι αποφάσισα να τον ακολουθήσω στο FUNNIES. Έχει κάτι νοσταλγικό αυτή η σειρά. Μικρές αστείες ιστορίες, με χιούμορ που θυμίζει καμιά φορά αυτά τα στριπάκια που είχαν τα σταυρολεξάδικα, απλά με καλύτερο χιούμορ και ποιότητα. Για παράδειγμα το πρώτο τεύχος ξεκινά με την ιστορία THE TROJAN HORSE: A TRUE ACCOUNT, μια ξεκαρδιστική εκδοχή του Τρωικού Πολέμου. Ωραίες οι μονοσέλιδες ιστορίες χωρίς λόγια, χαριτωμένες και οι αυτοβιογραφικές του ειδικά στο 2ο τεύχος. Α! Έχει και παιχνίδια τύπου “βρείτε διαφορές στις εικόνες” που ενισχύουν την αίσθηση παλιού, κιτρινισμένου σταυρολεξάδικου του παππού τα καλοκαιρινά μεσημέρια. Γλυκιά αίσθηση.

WITCH DOCTOR #2
Writer: Brandon Seifert
Artist: Lukas Ketner
Colorist: Sunny Cho
Image

“Δε το παρήγγειλες αυτό;”, “Όχι αλλά φέρτο”. Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με το WITCH DOCTOR και είναι από αυτά που σου έρχονται χωρίς να τα περιμένεις. Δεν είναι, βέβαια, ότι βρήκε διαμάντι στη λάσπη, αλλά δεν είναι κακό. Μας είχε πει την άποψή του και ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου για το WITCH DOCTOR. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τεύχος, αν και διασκεδαστικό, ήταν λίγο χαοτικό και είχε μια περίεργη ιστορία. Το δεύτερο τεύχος, όμως, είναι πιο καλό, η ιστορία με τα μωρά που τα αρπάζει μια cuckoo faerie είναι πραγματικά spooky! Τρομαχτικό, παιδί μου, αυτό το χαμόγελο… Μπρρρ! Γουστάρω τον Dr. Vincent Morrow, M.D. – δεν είναι ο συνηθισμένος γιατρός του ΙΚΑ. Είναι ένας συνδυασμός House και Walter Bishop από το FRINGE, όπως πολύ έξυπνα πλασαρίστηκε η σειρά. Προσωπικά η προσοχή μου στρέφεται και στη βοηθό του, Penny Dreadful. Όνομα και πράγμα, η κοπέλα!

ELRIC: THE BALANCE LOST #1
Writer: Chris Roberson
Artist: Francesco Biagini
Colorist: Stephen Dower
Boom! Studios

Τα δύο τελευταία του SNAPSHOT REVIEWS αυτού είναι από το χώρο του φανταστικού. Η σειρά του Moorcock με ήρωα τον Elric, αλλά και τα alter egos του (με αγαπημένο μου τον Corum, γούστα είναι αυτά) είναι πολύ γνωστή και αγαπημένη. Στο πρώτο αυτό τεύχος συναντάμε ένα άλλο κομμάτι του εαυτού του, τον Eric Beck, έναν σχεδιαστή ηλεκτρονικών παιχνιδιών που αγνοεί, φυσικά, ότι είναι κομμάτι του Elric, του Hawkmoon, του Corum. Έχει εφιάλτες και οράματα με τις ζωές των άλλων εαυτών του στα άλλα σύμπαντα (μπερδευτήκατε;) και όλα δείχνουν ότι η Ισορροπία ανάμεσα στο Νόμο και το Χάος διαταράσσεται. Το σχέδιο είναι καλό, ειδικά τα τερατάκια. Όσο για το σενάριο δεν ήταν βαρετό αλλά, να πω την αμαρτία μου μέλλει να ξεδιπλωθεί για να κρίνω καλύτερα.

THE LEGEND OF DRIZZT #1
Writers: R.A. Salvatore & Geno Salvatore
Artist: Agustin Padilla
Colorist: Leonard O’ Grady
IDW

 Για όσους λατρεύετε τον Drizzt, το drow που πρωταγωνιστεί στις νουβέλες του Salvatore, λίγα χρειάζεται να πω. Για όσους πιάσουν στα χέρια τους το τεύχος αυτό, πάλι λίγα χρειάζεται να πω μιας και ο κεντρικός ήρωας εμφανίζεται σε δυο σελιδούλες στο τέλος. Η σειρά εδώ είναι ανάμεσα σε δύο γνωστά κομμάτια της ιστορίας που εξελίσσεται στα βιβλία και αυτό πάντα είναι λίγο περίεργο. Αυτό που χρειάζεται να κρατήσετε από το τεύχος αυτό είναι ότι ένα λυσσαλέο dwarf γίνεται battlerager. Και αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον, πιστέψτε με. Το σχέδιο είναι πραγματικά εξαιρετικό με ωραία κίνηση και μάχες. Για να δούμε.