Off The Shelf: CREEPY PRESENTS BERNIE WRIGHTSON (& Other Assorted Goodness)

Ελλείψει χρόνου και σοβαρής έμπνευσης, αποφάσισα να επικαλεστώ ένα easy way out, πράγμα που μεταφράζεται σε μια κακή (για τα οικονομικά μου) συνήθεια, η οποία, όμως, είναι και χαρακτηριστική του geek που θέλει το φιξάκι του.

Είναι γεγονός ότι, όσο περνάει ο καιρός, μειώνονται οι τίτλοι που διαβάζω μηνιαία, είτε διότι χάνω το ενδιαφέρον μου, είτε διότι ολοκληρώνονται (πρόωρα ή μη, όπως το NORTHLANDERS που θα ολοκληρωθεί στο #50), ή ενδεχομένως ακόμη και διότι προτιμώ να περιμένω να παραγγείλω δυο-τρία τεύχη ή ένα TPB/HC από το internet, σε πιο συμφέρουσα τιμή (χαλεποί καιροί, γαρ), μαζί με τους κατά τόπους τίτλους, ή παλιότερα τεύχη που μου έχουν διαφύγει ανά τα χρόνια. Ωστόσο, κάτι που δεν μπορώ να αποβάλλω από τον οργανισμό μου, είναι να παίρνω πράγματα κατευθείαν από το ράφι, συχνά δε πράγματα που ούτε έχω παρατηρήσει στο εκάστοτε PREVIEWS. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα πληρώνω κατά τι πιο ακριβά από ότι π.χ. στο Book Depository, αλλά έχω τη χαρά να τα παίρνω ζεστά και λαχταριστά, σαν φρεσκοψημένο τσουρέκι.

Έτσι, λοιπόν, τις προάλλες, έτυχε στο Μαρούσι να βρεθώ μπροστά σε μια “παρτίδα” από καλούδια που δεν είχα αντιληφθεί καν ότι έγιναν solicited, όπως το THE HOUNDS OF HELL (Humanoids), με μισθοφόρους στο Βυζάντιο, το CREED: OMNICHRONOS OMNIBUS (IDW), που περιλαμβάνει όλα τα CREED του Trent Kaniuga, το καινούργιο DUNGEONS & DRAGONS της IDW, σε format βιβλίου RPG (που “σπέρνει”, λόγω του εξωφύλλου του Wayne Reynolds, αλλά δυστυχώς δεν μου αρέσει το interior art) και φυσικά, το διαμαντάκι του τίτλου, με όλες τις ιστορίες που φιλοτέχνησε και την πλειοψηφία των εικονογραφήσεων που έκανε ο Wrightson για τα magazines CREEPY και EERIE της Warren Publishing, μαζεμένες σε ένα ωραίο hardback μεγάλου format.

Ο συγκεκριμένος τόμος της Dark Horse περιλαμβάνει κορυφαίες ιστορίες, όπως το adaptation του “Black Cat” του E.A. Poe, το περίφημο “Jenifer” του Bruce Jones, το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα adaptations που έγινε για το MASTERS OF HORROR, το φρικιαστικό adaptation του “Cool Air” του H.P. Lovecraft, καθώς και το αρχετυπικά τρομώδες “Nightfall”, μεταξύ πολλών άλλων. Σύνολο, 140 σελίδες of pure horror goodness για $19.99, ή στην περίπτωσή μου, 20 ευρώ. Προσωπικά, δεν με χαλάει στο ελάχιστο και συγκαταλέγεται ήδη στα καμάρια της βιβλιοθήκης μου.

Ενδεχομένως, όταν το έχω ξεκοκαλίσει όλο, να κάνω ένα κανονικό review, αλλά, στο μεταξύ, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το πιάσετε στα κρύα και ιδρωμένα από φόβο χέρια σας.