SNAPSHOT REVIEWS 22-09-2011

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

FEYNMAN
Writer: Jim Ottaviani
Artist: Leland Myrick
First Second

Μέσα από τις σελίδες αυτού του comic, o Jim Ottaviani μας διηγείται τη ζωή και το έργο του μεγάλου δασκάλου και νομπελίστα φυσικού, Richard Feynman. Δεν είναι πρώτη φορά που ο Ottaviani ασχολείται με τη ζωή του Feynman (το είχε ξανακάνει αποσπασματικά και στο TWO FISTED SCIENCE), εδώ, όμως, έχει στο πλάι του τον χαρισματικό Leland Myrick (BRIGHT ELEGY, MISOURI BOY).

Άλλη μια εξαιρετική δουλειά από τον Ottaviani, ο οποίος (όπως συνήθως) γνωρίζει καλά το αντικείμενό του και χωρίς να κάνει “εκπτώσεις” στο επιστημονικό κομμάτι, γίνεται (κατά το δυνατόν) κατανοητός σε ένα ευρύ κοινό. Ο Myrick κάνει αρκετά καλή δουλειά (αν και, προσωπικά, προτιμώ τις πιο παχιές γραμμές που χρησιμοποιούσε στις παλιότερες δουλειές του). Μην το χάσετε, αν ενδιαφέρεστε, έστω και λίγο, για τη ζωή και το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες του αιώνα που πέρασε.

THE HIDDEN
Writer/Artist: Richard Sala
Fantagraphics Books

Περίμενα με αγωνία τη νέα δουλειά του Richard Sala και νομίζω πως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου. Υπέροχες εικόνες, πανέμορφα χρώματα στις σκοτεινές, σέξι και αστείες ιστορίες τρόμου, στις οποίες ο Sala μας εχει συνηθίσει.

Σε ένα post-apocalyptic σκηνικό, ένα ζευγάρι συναντά έναν παράξενο γενειοφόρο, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολλά για το τι είναι αυτό που έφτασε τον κόσμο στα όρια της καταστροφής. Τέρατα, τρελοί επιστήμονες, ανατριχιαστικοί ηλικιωμένοι και πολλά κορίτσια με κοντές φούστες, σε ένα comic που αποπνέει έναν αέρα ταινίας τρόμου μιας άλλης εποχής (όπως, δηλαδή, τα περισσότερα comics του Sala). Η μόνη μου ένσταση έγκειται στο ότι οι σελίδες του THE HIDDEN μου αρέσουν τόσο πολύ, που προτιμώ να τις χαζεύω, από το να διαβάζω το ίδιο το comic.

SUPERBOY#11
Writer: Jeff Lemire
Artist: Pier Gallo
DC Comics

O Superboy με την παρέα του έφτασαν στα έγκατα της γης, για να αντιμετωπίσουν την απειλή από το παρελθόν που βρισκόταν κάτω από την Smallville. Και τώρα που την αντιμετώπισαν και που το arc ολοκληρώθηκε και έχει γίνει established ένα πλήρες cast χαρακτήρων, έρχεται το reboot της DC και η σειρά ολοκληρώνεται.

Μπορεί να έχω κάποια μικρά παράπονα από το run του Lemire στο SUPERBOY, αλλά νομίζω πως είχε ορισμένα πολύ καλά σημεία και πιστεύω πως η DC έβαλε το χεράκι της (λίγο με το τεύχος tie-in στο REIGN OF DOOMSDAY και λίγο με την ολοκλήρωση της σειράς στα 11 τεύχη) στο να γίνει ελαφρώς μπάχαλο ο τίτλος. Θα δούμε, όμως, σίγουρα, αν μπορεί να τα καταφέρει ο Lemire σε έναν υπερηρωικό τίτλο, στις δυο (από τις 52) νέες σειρές που έχει αναλάβει.

SNARKED#0
Writer/Artist: Roger Langridge
Kaboom!

Παρά την πίστη μου στις ικανότητες του Langridge, κράταγα μια πισινή για το αποτέλεσμα στο SNARKED. Όχι από τεχνικής άποψης, αλλά για το πόσο θα μπορούσε να με τραβήξει αυτή η εμπνευσμένη από τον κόσμο του Lewis Caroll, ιστορία. Μετά το τεύχος #0 που κυκλοφόρησε, μπορώ να πω πως έχω αφήσει τις αναστολές μου στην άκρη.

Ο κύριος Wilburforce J. Walrus εκμεταλλεύεται την αφέλεια των γύρω του, για να εξοικονομήσει τον “άρτο τον επιούσιο”. Συγκεκριμένα, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απουσία του βασιλιά, για να αποκομίσει ένα “βασιλικό γεύμα”. Θα τα καταφέρει, άραγε, χωρίς να μπλέξει στην αναζήτηση του μυθικού φιρχαρία (snark);

Μολίς οκτώ σελίδες ιστορίας αλλά αρκούν για να μας συστήσουν ένα νέο κόσμο. Πέρα από αυτές, στις υπόλοιπες σελιδες του comic, υπάρχει πολύ extra υλικό, που αξίζει πολλές φορές την αναγραφόμενη αξία του comic (μόλις 1$). Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια…

FLASH RETROACTIVE 80’s
Writer: Bill Messner-Loebs
Artist: Greg Larocque
DC Comics

Έχω την εντύπωση πως, τελικά, η DC απλά προσπάθησε με τους retroactive τίτλους της, να γεμίσει solicitations τους μήνες πριν από το reboot (όσο δεν μπορούσε να ξεκινήσει κάποιο νέο limited series, δηλαδή). Σε κάθε περίπτωση, δόθηκε έτσι μια ευκαιρία για κάτι σχετικά διαφορετικό και κάτι νέο, από δημιουργούς που είχαμε καιρό να δούμε σε mainstream τίτλους.

Από όλους τους retroactive τίτλους, ο μόνος που έχω διαβάσει είναι αυτός εδώ, όπου ο Flash αντιμετωπίζει μια ψιλοσαλεμένη πιτσιρίκα που αναζητά τον έρωτα της ζωής της και που καταλήγει να γίνει πανίσχυρη villain. Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, ήταν μια αυτοτελής ιστορία που διασκέδασα και που άνετα θα μπορούσα να πιστέψω ότι είχε ξεχαστεί στα συρτάρια της DC καμιά εικοσαριά χρόνια. Το διασκέδασα, αλλά δεν θα έλεγα πως είναι και κάτι που δεν πρέπει να χάσετε…