COMICDOM RESURRECTED #10: Leave Your Safe Zone pt.2!

Ελπίζω να έχετε διαβάσει τη στήλη της προηγούμενης εβδομάδας, αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα.

Το κάνατε; Ωραία! Αυτή την εβδομάδα, έχω ακόμη μια οκτάδα προτάσεων για αρχάριους στο κόσμο των ανεξάρτητων comics, αφορά, όμως, όσους αισθάνονται πιο τολμηροί και με περισσότερη διάθεση για περιπετειώδεις πειραματισμούς. Οι επιλογές μου είναι καθαρά προσωπικές, ενώ δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για τον περιορισμό τους σε αριθμό μικρότερο του δέκα.

BOULEVARD OF BROKEN DREAMS: Δυσκολεύομαι να περιγράψω τα comics του Kim Deitch. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν μια μοναδική ικανότητα να με απορροφούν στον κόσμο τους.

DAVID BORING: Μια ιστορία που εξελίσσεται απρόβλεπτα, και αποτελεί πρόκληση για τον αναγνώστη, με το φαινομενικά απλό, αλλά λειτουργικό σχέδιο του Daniel Clowes.

FROM HELL: Όσοι είχατε παρακολουθήσει το Top 100 of the 90’s, πιθανότατα να θυμάστε την υψηλή θέση που κατέλαβε το συγκεκριμένο πόνημα των Alan Moore και Eddie Campbell. Σας το υπενθυμίζω.

JIM: Τα comics του Jim Woodring βγάζουν νόημα. Νομίζω. Για ένα είμαι σίγουρος: είναι πανέμορφα.

JIMMY CORRIGAN: Βαθιά συναισθηματικό, για πολλούς καταθλιπτικό, ένα comic που είναι φτιαγμένο για να σας δυσκολέψει. Όταν το διαβάσετε, θα καταλάβετε γιατί η αίθουσα του θεάτρου στο φετινό COMICDOM CON ATHENS ήταν γεμάτη κατά την διάρκεια του Q&A του Chris Ware.

MILK AND CHEESE: Ο Evan Dorkin, όταν έχει κέφια, ισοπεδώνει με το χιούμορ του.

SAFE AREA GORAZDE: Ο Joe Sacco καταγράφει τα όσα έζησε κατά την διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, με αμεσότητα και ειλικρίνεια.

THE GOLEM’S MIGHTY SWING: Ένα comic με θέμα το baseball; Ναι, αλλά όχι ακριβώς. Ο James Sturm έχει άλλα στο νου του.

Την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει και τρίτο μέρος! Όχι, θα γλιτώνατε…