15 Χρόνια Εκδόσεις Οξύ: Bazaar & Happenings

Οι εκδόσεις Οξύ γιορτάζουν τη 15η επέτειό τους και διοργανώνουν στις 14 Οκτωβρίου εκδήλωση στο Floral, όπου θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, bazaar βιβλίου και live από ΚΒΗΤΑ, ΙΟΝ και DJs. Περισσότερα στο δελτίου Τύπου που ακολουθεί:

15 χρόνια εκδόσεις

                                                live set ΚΒΗΤΑ
                                                live ΙΟΝ
                                                dj’s | Bazaar βιβλίου

Το 1996 οι εκδόσεις οξύ – ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Πάρις Κούτσικος – τάραξαν τα εκδοτικά ύδατα με το πολύκροτο «Trainspotting» του πρωτοποριακού συγγραφέα Irvine Welsh. Ήταν ο πρώτος τίτλος – είχε προηγηθεί το περιοδικό οξύ από το οποίο πήραν το όνομά τους οι εκδόσεις– το βιβλίο που έδωσε το στίγμα για αυτό που θα ακολουθούσε. Και πράγματι, τα τελευταία 15 χρόνια οι εκδόσεις οξύ είναι πάντα πρωτοπόρες σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων τους: μέσα από τις εκδόσεις οξύ έγιναν προσιτοί στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό σημαντικοί ξένοι συγγραφείς (Irvine Welsh, Clive Barker, George Pelecanos, Graham Masterton, Neil Gaiman, Iain Banks κ.α), καθώς και νέοι έλληνες συγγραφείς όπως η Άντζελα Δημητρακάκη, αλλά και αιρετικές πένες όπως ο αυστριακός σκιτσογράφος Gerhard Haderer με το κόμικς «Η ζωή του Ιησού». Επίσης εγκαινίασαν μια νέα τάση στην αισθητική των εξωφύλλων και στο layout των βιβλίων – που επιβραβεύτηκε από πολλά βραβεία και επαίνους ΕΒΓΕ.

Όταν μπήκε στην παρέα και ο Τάσος Βογιατζής επεκταθήκαν σε πολλές άλλες δραστηριότητες: περιοδικά μουσικής, street culture και βιβλίου (Sonik, Platform, INDEX), portals για μουσική, κινηματογράφο και βιβλίο (Avopolis.gr, movieworld.gr, indexonline.gr, platform.gr), καθώς και o πολυχώρος Floral της Πλατείας Εξαρχείων είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες της ομάδας του Οξύ, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το νέο ηλεκτρονικό και ψηφιακό κατάστημα kuku.gr.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια μας. Από το πρωί στον πολυχώρο του Floral θα ακούγονται οι μουσικές που μας ταιριάζουν, με bazaar βιβλίου έως και 70%, δωροθεσίες και άλλα happenings. Και από νωρίς το βράδυ οι Fantastikoi Hxoi θα μας ταξιδέψουν με ατμοσφαιρική electronica, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τα live θα ακολουθήσουν: ΚΒΗΤΑ (live set) και ΙΟΝ (live). Η βραδιά θα συνεχιστεί με τους Fantastikous Hxous και τον DJ Chevy με ένα χαρμάνι electronic, disco, funk και rock μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!