SNAPSHOT REVIEWS 17-11-2011

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

DC COMICS PRESENTS: CATWOMAN – GUARDIAN OF GOTHAM ONE-SHOT
Writer: Doug Moench
Artists: Jim Balent & Kim DeMulder
DC

Κάποτε, το 1997, ο Jim Balent δεν ζωγράφιζε μάγισσες, βρικολακίνες και άλλα κλασσικά υπερφυσικά πλάσματα και τέρατα, όλα στο θηλυκό, με βυζιά που αψηφούσαν τους νόμους των περισσότερων επιστημών. Εντάξει, ομολογουμένως είχε από τότε μια κλίση προς το άνω όριο της κλίμακας στηθόδεσμων, αλλά τουλάχιστον επεδείκνυε αξιοπρεπή storytelling skills.

Bέβαια, στο συγκεκριμένο τομάκι των 100 σελίδων (το οποίο συλλέγει τα δύο τεύχη του ομώνυμου mini-series), τον βοηθάει πολύ το σενάριο του Doug Moench. ο οποίος αντιστρέφει πολύ επιτυχημένα το ρόλο του Batman και της Catwoman, έστω και με τα αναπόφευκτα κωμικά παρελκυόμενα, όπως η καμαριέρα Brooks αντί του Alfred. Ωστόσο, το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ο ψυχωτικός – εντός κι εκτός στολής – Bruce Wayne, ο οποίος παρουσιάζεται αρκούντως ανατριχιαστικά ως sociopath. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Moench έχει γράψει ίσως τα καλύτερα horror Elseworlds.

Παρεμπιπτόντως, να σας πω ότι εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα webcomic της γυναίκας του Balent. Όχι ότι σας ενδιαφέρει, κατά πάσα πιθανότητα, but I’m just a sucker for trivia.

FEAR ITSELF: THE FEARLESS #2
Writers: Cullen Bunn, Matt Fraction, Chris Yost
Artists: Paul Pelletier, Mark Bagley
Marvel

Δεν έχω διαβάσει σχεδόν τίποτε σχετικό με το FEAR ITSELF, με εξαίρεση ένα τυχαίο τεύχος των UNCANNY X-MEN και για να είμαι ειλικρινής, δεν με πολυενδιαφέρει, καθότι φέρνει σε ένα ακόμη παρωχημένο event της Marvel. Παρ’ όλα αυτά, άνοιξα το συγκεκριμένο τεύχος διότι με τράβηξε η σύνθεση του εξωφύλλου (και φυσικά ο κορυφαίος Art Adams).

Ξεφυλλίζοντάς το, είδα τη Valkyrie με παλιά εξάρτυση, με μοντέρνα εξάρτυση, να πολεμάει υπερ-Ναζί, να ανταλλάζει κουβέντες και σπαθιές με έναν Ιάπωνα βρικόλακα, πρώτα στο Βερολίνο και έπειτα από χρόνια στη Ρουμανία. Επί συνόλου, είναι ένα καλοσχεδιασμένο τεύχος, με αξιοπρεπή σπαθιά, βρικόλακες και έξυπνους διαλόγους. Τώρα, όλη αυτή η ιστορία με τα σφυριά και τους Chosen of Fear και τον “Νορβηγικό Θεό του Φόβου” (μη χέ-…), πφ, someone else’s trouble.

BETRAYAL OF THE PLANET OF THE APES #1
Writers: Corinna Bechko, Gabriel Hardman
Artist: Gabriel Hardman
Βoom! Studios

Βία, εξαπάτηση, πολιτικό θρίλερ – με πιθήκους! Ένας ανάμεσά τους δολοφονείται και ένας άλλος βρίσκεται ύποπτος. Τα στοιχεία συνηγορούν, αλλά, όπως συνήθιζε να λέει ο Sherlock Holmes, “Who profits?”. Μια ιστορία από τον διάσημο πλανήτη, η οποία δεν βασίζεται στα αναρίθμητα πτώματα και τον εντυπωσιασμό, και με ρετρό αισθητική. Ενδιαφέρουσα πρόταση.

MA VIE MANGA HC
Writer/Artist: Osamu Tezuka
Éditions Kana

Για τους γαλλομαθείς, ένα είδος παράλληλης αυτοβιογραφίας και εργογραφίας του μεγάλου δημιουργού, συνοδευόμενη από σκίτσα, φωτογραφίες, ανάλυση των επιρροών, των εμπνεύσεων και των συμβολισμών του, όλα σε ένα βολικό, μικρό, σκληρόδετο βιβλιαράκι 200 σελίδων. Απόλαυση.