PREVIEWS PICKS (NOV 2011)

Κάπως καλύτερα τα πράγματα αυτό το μήνα, σε σχέση με τους δύο προηγούμενους, όσον αφορά στην ποικιλία αλλά και την ποιότητα των επιλογών από τον κατάλογο παραγγελιών της Diamond. Από τη μία, αυτό είναι καλό, γιατί “περισσότερα comics!”, αλλά από την άλλη, στις οικονομικά δύσκολες εποχές που διανύουμε, ο πόνος στην τσέπη μας φαντάζει ακόμη πιο έντονος.

Ας περάσουμε, όμως, στα ίδια τα picks, για τα οποία υπεύθυνοι είναι ο Θωμάς “hard-working man” Παπαδημητρόπουλος, ο Δημήτρης “grumpy old bastard” Σακαρίδης και η Μυρτώ “cute as a button” Τσελέντη. Οι διευθύνσεις των τριών, για επιστολές διαμαρτυρίας ή/και δέματα απειλητικού περιεχομένου, είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου – με το ανάλογο αντίτιμο, φυσικά…

BLUE PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Κάτι μου συμβαίνει τελευταία και νομίζω πως (δυσκολεύομαι ακόμη και να το ξεστομίσω!) βλέπω τον κόσμο με μια πιο αισιόδοξη διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, ξεφυλλίζοντας τις μπλε σελίδες του PREVIEWS, βρήκα πολλές κυκλοφορίες που, ακόμη κι αν δε με έπεισαν για την ποιότητά τους, μου προξένησαν έστω ένα μικρό ενδιαφέρον, μια περιέργεια, κάποιο συναίσθημα που με παρακίνησε να τις συμπεριλάβω στο PREVIEWS PICKS που διαβάζετε (και, κάποιες από αυτές, μελλοντικά και στη βιβλιοθήκη μου).

Έχω την εντύπωση πως, τουλάχιστον όσον αφορά στις mainstream εκδοτικές, το 2012 θα ξεκινήσει δυνατά, με νέους τίτλους, νέα creative teams σε παλιότερους και κάποιες ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Δεν είμαι σίγουρος αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και στις indie εκδοτικές (φαντάζομαι θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει ο Δημήτρης Σακαρίδης και τα Picks του για τις πράσινες σελίδες, που ακολουθούν), αλλά το γεγονός ότι ήθελα να γράψω για καμιά δεκαριά εκδόσεις, ακόμη και τελικά δεν το έκανα, λόγω χρόνου και χώρου, νομίζω πως είναι ενδεικτικό.

Από την άλλη, μπορεί απλά να έχω καιρό να ξεφυλλίσω τις μπλε σελίδες του PREVIEWS και να ενθουσιάστηκα εύκολα…

AVENGERS #21 (Marvel, pg. M13, $3,99)

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν μου αρέσει, ή όχι, η συμμετοχή της Storm στους Avengers. Καταλαβαίνω, όμως, ότι κάποιοι μπορεί να είναι ακόμη και ενθουσιασμένοι.

Όπως και να ‘χει, χωρίς να δεις το πρώτο τεύχος, στο οποίο συμμετέχει η πρώην X-leader, δε μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Οπότε, μπορείτε να το πάρετε για να έχετε επιχειρήματα για το πώς η Stοrm ήταν πάντοτε Avenger στην καρδιά ή – στην αντίθετη περίπτωση – να επιβεβαιώσετε ότι, όταν υπάρχει υπόσχεση για εύκολες εντυπώσεις και χρήματα, όλα είναι πιθανά (και δεν υπονοώ ότι η Storm τα πήρε για να πάει στους Avengers).

SECRET AVENGERS #21.1 (Marvel, pg. M15, $2,99)

Αλλαγή φρουράς για το creative team του τίτλου, με τους Rick Remender και Patrick Zircher να αναλαμβάνουν το σενάριο και το σχέδιο αντίστοιχα. Επιπλέον, στο τιμόνι των Secret Avengers βρίσκεται πια ο Hawkeye, ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο μυστικό πόλεμο, έναν μεγάλο μυστικό νέο κόσμο, μια νέα μυστική φυλή, μια μυστική προδοσία κι έναν θάνατο. Και το .1 σημαίνει ότι, στην περίπτωση που δεν έχετε ιδέα για ποιο πράγμα μιλάω (κάτι που μου συμβαίνει κι εμένα αυτή τη στιγμή), το συγκεκριμένο τεύχος είναι το καλύτερο σημείο για να προσπαθήσετε να βγάλετε μια άκρη, καθώς είναι κατάλληλο “jumping on point” για τους νέους αναγνώστες.

WOLVERINE AND THE X-MEN: ALPHA AND OMEGA #1 (of 5) (Marvel, pg. M56, $3,99)

O Wolverine δια χειρός Brian Wood (DMZ, NORTHLANDERS) μου μοιάζει με ένα πείραμα που μπορεί να έχει αρκετά επιτυχημένα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το solicitation, ο Kid Omega (o οποίος είχε οργανώσει παλιότερα ολόκληρη ανταρσία στη σχολή του Xavier) θα έρθει αντιμέτωπος με τον Wolverine, αμφισβητώντας τη νέα εξουσία του και το αποτέλεσμα ακούγεται σχετικά ελπιδοφόρο. Ο Wood μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστές προσεγγίσεις χαρακτήρων και ο Wolverine χρειάζεται μια νέα οπτική.

Και μόνο από περιέργεια για την προσέγγιση αυτή, λέω να το δοκιμάσω. Δεν αποκλείεται να αποζημιωθώ.

WOLVERINE #300 (Marvel, pg. M63, $4,99)

Νέο storyline, extra-sized τεύχος και οι Jason Aaron και Andy Kubert στα credits. Δεν ακούγεται άσχημο. Ο Wolverine ταξιδεύει στο Τόκιο και αντιμετωπίζει διάφορες απειλές, ανάμεσα στις οποίες και ο νέος Silver Samurai, αλλά και η κόρη του. Τώρα που το ξαναδιαβάζω, δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλή θα είναι η ιστορία, αλλά το όνομα και το εξώφυλλο του Kubert (ο οποίος σχεδιάζει και το εσωτερικό) μου υπόσχονται πολλά στον τομέα του σχεδίου.

X-MEN LEGACY 260.1 (Marvel, pg. M71, $2,99)

Δυστυχώς, ατυχώς και αδικαιολογήτως, δεν έχω διαβάσει το run του Mike Carey στο X-MEN LEGACY, αλλά μόνο καλά λόγια ακούω για αυτό. Τώρα, λοιπόν, που αυτό τελειώνει, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσω (εννοώ δανειστώ) τα τεύχη. Και, αν μου αρέσει, θα ρίξω και μια ματιά στο run του νέου writer του τίτλου, Christos Gage (AVENGERS ACADEMY). Ελπίζω μόνο, μέχρι να ολοκληρώσω το ένα run, να μην έχει τελειώσει το άλλο.

X-FACTOR #230 (Marvel, pg. M73, $2,99)

Όπως έχετε μάλλον πληροφορηθεί ήδη, στο #230 του X-FACTOR, επιστρέφουν δύο από τα πλέον αγαπημένα μέλη της ομάδας, ο Havok και η Polaris. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν μερικές εβδομάδες ο writer του τίτλου, Peter David, δε μας αποκάλυψε τίποτα για το πώς και γιατί, ούτε για το τι θα δούμε από αυτό το τεύχος και πέρα. Οπότε, δεν έχω περισσότερα να σας αποκαλύψω.

THE COMPLEAT TERMINAL CITY (Dark Horse, pg. 45, $24,99)

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσετε μέρος του έργου του Dean Motter, δημιουργού του MISTER X. Κι επειδή τα collected editions του MISTER X από τη Dark Horse είναι ελαφρώς τσιμπημένα σε τιμή (πού θα πάει, θα κάνει το θαύμα του ο πληθωρισμός), οι υπεύθυνοι είπαν να επανορθώσουν σε αυτό του TERMINAL CITY, καθώς μόνο 25 δολάρια για 368 σελίδες είναι ένα ποσό αμελητέο.

Και τα 14 τεύχη, λοιπόν, της future retro σειράς, βρίσκονται εδώ, οπότε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να το προσπεράσετε!

KING CONAN: THE PHOENIX ON THE SWORD #1 (of 4) (Dark Horse, pg. 48, $3,50)

To συγκεκριμένο limited series αποτελεί το adaptation της πρώτης ιστορίας CONAN που έγραψε ο Robert E. Howard, από την ομάδα που συνεργάστηκε και στη σειρά CONAN THE CIMMERIAN (Tim Truman, Tomás Giorello, Jose Villarubia), οπότε το (εικαστικό τουλάχιστον) αποτέλεσμα θα είναι αναμενόμενα καλό. Και δεν αμφιβάλλω ότι θα “λειτουργήσει” και για αναγνώστες που μέχρι σήμερα δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τον Conan.

DARK HORSE PRESENTS #8 (Dark Horse, pg. 52, $7,99)

Έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα της ανθολογίας της Dark Horse δεν παραμένει σταθερή και έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Όπως και να ‘χει, στο #8 ξεκινά η νέα ιστορία του Brian Wood, σε σχέδιο Kristian Donaldson, THE MASSIVE, και αυτό σίγουρα μου προκαλεί, αν όχι ενδιαφέρον, τουλάχιστον περιέργεια. Επιπλέον, οι fans του Mike Mignola θα βρουν μια ιστορία B.P.R.D., ενώ αυτοί του Howard Chaykin θα διαβάσουν το τέλος του MARKED MAN.

GONE TO AMERIKAY (Vertigo, pg. 129, $24,99)

Τρεις φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες καταγράφουν τις συνθήκες της μετανάστευσης των Ιρλανδών προσφύγων στις ΗΠΑ, με το ημερολόγιο να καλύπτει περισσότερο από έναν αιώνα. Το σενάριο είναι του Derek McCulloch (POPGUN) και το σχέδιο της Coleen Doran (THE SANDMAN). Μου αρέσουν οι εναλλαγές των χρονικών περιόδων μέσα σε ένα comic και στο solicitation αναφέρεται ότι η καθεμιά από αυτές είναι άκρως λεπτομερώς σχεδιασμένη. Δε νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

INFESTATION 2 #1 (IDW, pg. 142, $3,99)

Ή, διαφορετικά, πώς να αρμέξεις μέχρις εσχάτων μια εισπρακτικά επιτυχημένη (;) ιδέα. Λίγους μήνες αφότου ολόκληρο το universe της IDW (το οποίο αποτελείται, κατά συντριπτική πλειοψηφία, από licensed properties – π.χ. G.I.JOE, STAR TREK, TRANSFORMERS, TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES κτλ.) μολύνθηκε με zombies, οι ανυποψίαστοι κάτοικοί του θα πρέπει να τα βάλουν και με τους Old Ones του H.P Lovecraft! Δεν είμαι σίγουρος σε ποιον από τους εμπλεκόμενους έπαιξε η μοίρα το χειρότερο παιχνίδι.

Προσπεράστε το με ένα τεράστιο και χαιρέκακο χαμόγελο. Διαφορετικά, υποθέτω ότι είστε άξιοι της μοίρας σας. Ή έτοιμοι να δουλέψετε στο τμήμα μάρκετινγκ της IDW.

MARK TWAIN’S TALES OF MYSTERY (IDW, pg. 167, $16,99)

Όπως μαθαίνουμε και από το solicitation, προφανώς ο Μark Twain είχε έφεση και στις ιστορίες μυστηρίου και, μάλιστα, στις ιστορίες αυτές έχει πρωταγωνιστήσει και ο ίδιος, αλλά και ο Sherlock Holmes, ο οποίος ταξίδεψε για χάρη του και στην Αμερική! Η συγκεκριμένη έκδοση, λοιπόν, συγκεντρώνει κάποιες από αυτές τις ιστορίες μυστηρίου του μεγάλου συγγραφέα, σε εικονογράφηση του Menton3 (THE LOVECRAFT LIBRARY). Έχω σε μεγάλη υπόληψη τις μικρές ιστορίες του Twain και σκέφτομαι να το δοκιμάσω, παρά την απέχθειά μου στα ψευδώνυμα με αριθμούς.

FATALE #1 (Image, pg. 170, $3,50)

Οι συνεργασίες των Ed Brubaker και Sean Phillips, ειδικά όταν αφορούν σε noir ιστορίες, έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Την ίδια αποδοχή φιλοδοξούν να συναντήσουν και με το FATALE, το mini series που επικεντρώνεται (αλήθεια, δεν το είχατε καταλάβει ακόμη;) σε μια μοιραία γυναίκα που, όπως αποδεικνύεται, δρα εδώ και περισσότερες από οχτώ δεκαετίες, στις ΗΠΑ. Το FATALE θα διαθέτει και πολλά στοιχεία horror.

Αν, τώρα, δε μπορείτε να βρείτε κάποιο λόγο να το δοκιμάσετε (o Brubaker δεν είναι η προσωποποίηση της εγγύησης), θα σας πω ένα πράγμα: το σχεδιάζει ο Sean Phillips – πόσο κακό μπορεί να είναι;

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Wow! Μου φαίνεται λες και έχουν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που έγραψα “Πράσινο PREVIEWS” και η αλήθεια είναι πως μου είχε λείψει τρομερά. Για κάποιον περίεργο λόγο, τις τελευταίες φορές που συμμετείχα στο δύσκολο, αλλά ιερό εγχείρημα της συγγραφής των μηνιαίων PICKS, έγραφα μονίμως τις μπλε σελίδες!

Μα ποιός κάνει κουμάντο σε αυτό το γαμω-blog, επιτέλους;;; (Τί είπατε; Α, ναι, μαλακία.)

Anyways…

MY FRIEND DAHMER (Abrams Comicarts, pg. 214, $17.95 softcover, $24.95 hardcover)

Ο John Backderf (ή σκέτο Derf) είναι ένας από τους πιο περίεργους αμερικανούς cartoonists των τελευταίων δεκαετιών. Το σχέδιο του είναι ιδιαίτερο, τα comics του ακροβατούν διαρκώς ανάμεσα στο βαρετό/καθημερινό και το συναρπαστικό και η αφηγηματική του προσέγγιση είναι, τουλάχιστον, ασυνήθιστη. Θα μπορούσα να πω πως είναι μάλλον “acquired taste”. Προσωπικά, τον βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάποιους δεν αρέσει.

Πείτε μου, όμως, πόσο απίστευτα cool είναι να είσαι συμμαθητής και να έχεις μεγαλώσει μαζί με τον Jeffrey Dahmer; Seriously…

FANTASTIC LIFE (Big If Comics, pg. 236, $9.95)

Δεν έχω να πω πολλά. Το solicitation μας λέει πως ο δημιουργός είναι Xeric Award winner, η ιστορία μιλάει για slackers και punk rock, οι σελίδες του graphic novel είναι 128 και η τιμή είναι μόλις 10 δολάρια. Εγώ καλύφθηκα.

STEED AND MRS. PEEL #1 (Boom! Studios, pg. 243, $3.99)

Δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του AVENGERS της Marvel, βγήκε στον αέρα (για την ακρίβεια, στον Βρετανικό αέρα) μια τηλεοπτική σειρά με τον ίδιο τίτλο, αλλά εντελώς διαφορετική θεματολογία. Η σειρά συνέχισε να προβάλλεται για οκτώ χρόνια και εξακολουθεί να θεωρείται ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές δουλειές της δεκαετίας του ’60.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο πάντα ενδιαφέρων, αλλά συχνά-πυκνά ανυπόφορος, Grant Morrison, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Ian Gibson, μετέφεραν την κλασική αυτή σειρά, σε ένα prestige format limited series τριών τευχών, για λογαριασμό της Eclipse Comics, δίνοντας του ως τίτλο τα ονόματα των πρωταγωνιστών (καθώς είναι απολύτως βέβαιο πως η Marvel δεν θα χαιρόταν να έβλεπε τη λέξη AVENGERS σε τίτλο άλλης εταιρίας, για ευνόητους λόγους). Σήμερα, λοιπόν, η Boom! Studios επανεκδίδει αυτό το limited, σε νέο format (τα τρία prestige τεύχη γίνονται 6 “κανονικά”) και δίνει την ευκαιρία σε μια νέα γενιά αναγνωστών, να γνωρίσουν τους original Avengers, αλλά και το έργο του Morrison προτού αυτός μετατραπεί σε “slightly more ambitious than a generic superhero writer”.

Τις απόψεις μου για τον Morrison και για το ότι είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο (ενίοτε και μέσα στο ίδιο comic), τις έχω εκφράσει πολλάκις και ποικιλοτρόπως, αλλά το συγκεκριμένο είναι πραγματικά καλό, και αξίζει να το αποκτήσετε, ακόμη και αν δεν είστε fan της σειράς και παρ’ όλο που, πιθανότατα, η επανέκδοση θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα απ’ όσα θα ξοδεύατε αν αναζητούσατε τα αυθεντικά τεύχη!

VAMPIRELLA VS. DRACULA #1 (Dynamite Entertainment, pg. 265, $3.99)

Μία ακόμη επανάληψη της εντελώς κλασικής και απολύτως προβλεπόμενης μάχης, ανάμεσα στην αγαπημένη ημίγυμνη ηρωίδα με τους μεγάλους κυνόδοντες και τον (ευτυχώς για όλους τους περιορισμένης έμπνευσης συγγραφείς, public domain εδώ και αρκετά χρόνια) άρχοντα των βαμπίρ. Δεν περιμένω καμία πρωτοτυπία και καμία υπέρβαση. Ειλικρινά, δεν είμαι καν σίγουρος πως περιμένω κάποιο ιδιαίτερα σύνθετο σενάριο, αλλά είμαι ψυχαναγκαστικά υποχρεωμένος να αγοράζω (και να διαβάζω – σας προλαβαίνω) κάθε Vampirella comic που κυκλοφορεί. Ελπίζω απλά να μην είναι τραγικά ηλίθια η ιστορία και να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές το artwork.

HARK! A VAGRANT HC (Drawn & Quarterly, pg. 277, $19.95)

Εδώ και αρκετό καιρό, ακούω διαρκώς πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο webcomic strip της Kate Beaton, αλλά μόλις πριν λίγες μέρες πήρα μια πρώτη γεύση, διαβάζοντας το sample που υπήρχε στην ανθολογία BEST AMERICAN COMICS 2011. Πρέπει να ομολογήσω πως, παρ’ όλο που δεν ξετρελάθηκα όσο η ευρύτερη alt-comics community, το βρήκα αρκετά έξυπνο και ιδιαίτερα αστείο (στις περισσότερες περιπτώσεις, τουλάχιστον), οπότε θα τσιμπήσω αυτό το hardcover, για μια μεγαλύτερη δόση.

(Το ότι δεν είχα κάνει απλά ένα κλίκ στο πρώτο result του Google στην αναζήτηση “Hark A Vagrant”, εδώ και τόσους μήνες, λέει πάρα πολλά πράγματα για α) το περιορισμένο attention span μου ή/και β) την παντελή απροθυμία μου να διαβάσω comics, ή strips, στο internet. Oh, well…)

THE SINCEREST FORM OF PARODY: THE BEST 50S MAD INSPIRED SATIRICAL COMICS (Fantagraphics Books, pg. 280, $24.99)

Φαντάζομαι πως την κλασική σατιρική ανθολογία MAD θα την ξέρετε. Αυτό που, ίσως, δεν ξέρετε είναι πως η συγκεκριμένη ανθολογία ξεκίνησε να εκδίδεται τη δεκαετία του ’50 και πως εκείνη την εποχή ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοποριακή. Κάτι άλλο που είναι, επίσης, πιθανό να μη γνωρίζετε, είναι πως, εκείνη την περίοδο, κυκλοφόρησαν και αρκετές ακόμη σατιρικές comic ανθολογίες, που προσπαθούσαν (με κυμαινόμενες βαθμίδες επιτυχίας) να μιμηθούν/αντιγράψουν το MAD.

Η Fantagraphics, που πάντα φροντίζει όλους εμάς που δεν πιστεύουμε πως τα καλά comics ξεκίνησαν να εκδίδονται στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με το WATCHMEN και το DARK KNIGHT RETURNS, συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές αυτών των ανθολογιών, με δουλειές από δημιουργούς όπως οι Jack Kirby, Bill Everett, Will Elder, Jack Davis και Bob Powell, σε αυτη την αρκετά συμφέρουσα softcover έκδοση.

POPEYE VOL. 6: “ME LI’L SWEE’PEA” (Fantagraphics Books, pg. 280, $29.99)

Τα πολυτελέστατα (και ογκωδέστατα!) reprints του κλασικού comic strip του Elzie Segar ολοκληρώνονται εδώ και επιτέλους θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η λέξη “POPEYE” στη βιβλιοθήκη μου, από τα γράμματα που υπάρχουν στις ράχες των hardcovers. Εσείς καλύτερα να ξεκινήσετε από το πρώτο “P”…

THE SUNDAY FUNNIES #1 (Russ Cochran Company, pg. 299, $10.00)

Ένα comic 32 σελίδων, που θα επανεκδίδει, σε κάθε τεύχος, Κυριακάτικες σελίδες από διάφορα κλασικά comic strips, όπως FLASH GORDON, BUCK ROGERS, GASOLINE ALLEY, LITTLE NEMO, TERRY AND THE PIRATES, ALLEY OOP και πολλά άλλά, στο μέγεθος που είχαν εκδοθεί αρχικά (δηλαδή 55Χ40 cm!) και έγχρωμες!!! Νομίζω πως κάποια ανώτερη δύναμη άκουσε τις προσευχές μου.

(My next wish: Η Kate Upton ανακαλύπτει πως είμαι ο έρωτας της ζωής της και αποφασίζει να γιορτάσει αυτή την ανακάλυψη, ερχόμενη στο σπίτι μου φορώντας ένα μικροσκοπικό μαγιό και με έναν κουβά σαντιγί παραμάσχαλα!)

MANGA (Μυρτώ Τσελέντη)

Η αλήθεια είναι ότι, λόγω δραματικής έλλειψης χρόνου, έχω αρκετούς μήνες να πιάσω στα χέρια μου τον “Κατάλογο των πειρασμών” (a.k.a. PREVIEWS) και ακόμα περισσότερους να γράψω τις επιλογές μου από αυτόν. Θα μου πείτε, manga διαβάζω κυρίως, οπότε και να χάσω κάτι ένα μήνα, δεν θα παιδευτώ πολύ να βρω να το παραγγείλω από κάπου αλλού, αργότερα. Χα! Μικροί και αθώοι! Γενικότερη κρίση (οικονομική, των comics, κτλ.) έχει οδηγήσει πολλούς εκδοτικούς οίκους να τυπώνουν ελάχιστα αντίτυπα, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται τάχιστα και μετά να χρειάζεσαι ένα νεφρό για να αγοράσεις π.χ. το SWALLOWING THE EARTH (καθόλου τυχαίο παράδειγμα) από το eBay. Οπότε, σύντροφοι, επαγρυπνείτε! Blink and you’ll miss it! Ευτυχώς, αυτό το μήνα δεν έχουμε πολλούς τίτλους να κάνουν την πρεμιέρα τους, οπότε το πορτοφόλι σας θα είναι (σχετικά) ασφαλές.

THE KUROSAGI CORPSE DELIVERY SERVICE Vol. 12 (Dark Horse, pg. 60, $11.99)

Βρε καλώς το! Πού ‘σουνα εσύ, καλέ; Είχατε και εσείς απελπιστεί με τους ρυθμούς έκδοσης της Dark Horse για το KUROSAGI; Δεν είστε μόνοι, αν και χρειάστηκε αρκετό (διαδικτυακό) κράξιμο για να πεισθούν τα “Μεγάλα Κεφάλια” της εταιρείας. Έτσι, μετά την απόφαση να συνεχίσει την έκδοση του (επίσης πολύ καλού) EDEN: IT’S AN ENDLESS WORLD!, σειρά πήρε και η αγαπημένη μας ομάδα ερευνητών του υπερφυσικού και του θανάτου.

GTO: 14 DAYS IN SHONAN Vol. 1 (Vertical, pg. 306, $10.95)

Το GTO είναι ένας από τους (πολλούς) τίτλους από τους οποίους έχω διαβάσει μερικούς τόμους, το έχω βρει ενδιαφέρον (αλλά όχι τόσο ενδιαφέρον ώστε να πάω σαν την τρελή και να εξαντλήσω το υπόλοιπο της κάρτας μου παραγγέλνοντάς το μονοκοπανιά) και πάντα έχω στο βάθος του μυαλού μου να το συνεχίσω, κάποια στιγμή. Στιγμή η οποία, προφανώς, ποτέ δεν έρχεται, αλλά που θα πάει; Θα το πετύχω σε κάποια προσφορά και τότε θα το αποκτήσω. Γιατί σας τα λέω αυτά, ε; Παρ’ όλο, λοιπόν, που ο οβολός μου δεν συμβάλλει στις πωλήσεις του GTO, το συγκεκριμένο franchise μια χαρά τα πάει και χωρίς εμένα. Απόδειξη αυτού, το παρόν sequel. (Για το οποίο, προφανώς, δεν έχω ιδέα, αλλά είναι απλά τα πράγματα: Σου αρέσει το GTO και υποφέρεις από στερητικό σύνδρομο επειδή το τελείωσες; Ε, ορίστε η απάντηση στο πρόβλημά σου. Neeeeeeeeeext!)

TEZUKA’S DORORO COMPLETE EDITION (Vertical, pg. 306, 24.95$)

Ο Tezuka, λοιπόν, πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι! Είμαι λίγο έκπληκτη, αλλά χαίρομαι, οπότε δεν θα το πολυψάξω. Έτσι, για εσένα που δεν το πρόλαβες τα προηγούμενα χρόνια, η Vertical επανεκδίδει σε omnibus την περιπέτεια του ronin που αναζητεί τα μέλη και τα όργανά του (μεγάλη ιστορία, που να στα λέω, just roll with it) παρέα με το νεαρό κλέφτη Dororo. Έχει δαίμονες, έχει κερδίσει και Eisner, καλό πράγμα, λέμε, πάρε-πάρε!

A DEVIL AND HER LOVE SONG Vol. 1 (Viz Media, pg. 310, $9.99)

Κοπελίτσα έχει γλώσσα δηλητήριο, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή σε όσους την γνωρίζουν. Η ίδια κοπελίτσα έχει και φωνή αγγέλου και δύο αγοράκια προσπαθούν να την πείσουν να τους αφήσει να την φιλήσουν, χωρίς να τους δηλητηριάσει. Ή κάτι τέτοιο, δεν είμαι πολύ σίγουρη, επειδή δεν με πολυενδιαφέρει. Νομίζω ότι η (κάπως ελεύθερη) περίληψη μου, ενδεχομένως είναι και πιο συναρπαστική από το ίδιο το manga. Στα internets διαβάζω κάτι του στυλ “είναι πολύ ευχάριστο shojo”, οπότε έχει μια ελπίδα να είναι καλό. Συνεπώς, proceed at your own risk.

DURARARA!! Vol. 1 (Yen Press, pg. 312, $11.99)

Μικρός επαρχιώτης βαρέθηκε να χαζεύει τα γρασίδια και να βοσκάει πρόβατα (καλά, τα πρόβατα και τα γρασίδια δικά μου ήταν, δεν έχω ιδέα τι έκανε στο χωριό) και αποζητά τη συναρπαστική ζωή της μεγάλης πόλης. Η ζωή που θα βρει στην πόλη, όμως, είναι κατά τι πιο συναρπαστική από ότι την περίμενε. Μπλέκεται με τον υπόκοσμο και ένα μάτσο μυστήριους τυπίσκουλες, που απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, του κάνουν την ζωή ποδήλατο.

Ναι, και μένα πολύ μέτριο μου ακούγεται…