Nursery Rhyme Comics

Μπορεί το γεγονός ότι έγινα πρόσφατα θεία και έψαχνα να λάβω, κατά κάποιο τρόπο, τη “βασική μου εκπαίδευση”, προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα, να συνέβαλε στην ανακάλυψη μιας πολύ ενδιαφέρουσας συλλογής, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αγαπημένη First Second.

Στο NURSERY RHYME COMICS, πενήντα από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους δημιουργούς comics, εμπνέονται και διασκευάζουν πενήντα κλασικά παιδικά τραγούδια και νανουρίσματα, χρησιμοποιώντας τη δυναμική γλώσσα της Ένατης Τέχνης. Είναι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον project, καθώς εκτός από πολύ όμορφες εικόνες, μπορεί κανείς να δει και να μελετήσει το πώς ένα προφορικό Μέσο αφήγησης (όπως είναι το τραγούδι), μπορεί να μετατραπεί σε ένα άλλο αφηγηματικό Μέσο, που μάλιστα συνδυάζει το λόγο με την εικόνα, καθώς και με ποιον τρόπο το πετυχαίνει ο κάθε δημιουργός.

Όμως, το NURSERY RHYME COMICS δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια συλλογή με πενήντα πανέμορφες μικρές ιστορίες, τις οποίες χαίρεσαι να διαβάζεις ξανά και ξανά. Από αυτές, ξεχώρισα το  “The Queen Of Hearts” της  Eleanor Davis, το “Pop Goes The Weasel” του Scott Campbell, το “Solomon Grundy” του Mike Mignola, το “Tweedledum And Tweedledee” του Matthew Forsythe, το “The Grand Old Duke Of York” της Kate Beaton και το “Humpty Dumpty” του Gilbert Hernandez.

H  First Second κατορθώνει όχι μόνο να μας δώσει μια πολύ καλή έκδοση, αλλά επίσης να φέρει κοντά δύο από τα πιο οικεία ερεθίσματα των παιδιών, τα τραγούδια και τα comics, δημιουργώντας ένα βιβλίο που θα διαβάζεται από τους μεγάλους στους μικρούς, αλλά και από τους μικρούς στους μεγάλους.