Η Comicdom Press Στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Η Comicdom Press συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Τις δράσεις της, αλλά και αυτές της ομάδας The Very Closed Circle, θα δείτε παρακάτω:

Συζήτηση: “Comics και Λογοτεχνία”, από την Comicdom Press

Είναι λογοτεχνία τα comics; Πού μοιάζουν και σε τι διαφέρουν; Πώς οι δημιουργοί comics επηρεάζονται από τα λογοτεχνικά κείμενα και πώς λογοτεχνικά κείμενα μεταφέρονται σε comics; Στη συζήτηση αυτή, δημιουργοί και θεωρητικοί, διερευνούν τα όρια και τους συσχετισμούς των δύο αφηγηματικών ειδών και καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες ανάγνωσης και δημιουργίας.

Συμμετέχουν οι Βασιλεία Βαξεβάνη, αφηγήτρια-συντάκτρια του Comicdom.gr, Γιάννης Παλαβός, συγγραφέας, Τόμεκ, δημιουργός comics, Πέτρος Χριστούλιας, δημιουργός comics. Συντονίζει η Λήδα Τσενέ, δ/ντρια δημοσίων σχέσεων της Comicdom Press

Σάββατο 10/12, ώρα 17:00-19:00, αίθουσα Black Box

 

Εργαστήριο: «Από τη λογοτεχνία… στα comics», από την Comicdom Press

Πώς μεταφέρουμε ένα λογοτεχνικό κείμενο στα καρέ ενός comic; Με αφετηρία ένα γνωστό λογοτεχνικό κείμενο αποδομούμε την αφηγηματική του δομή και την ξαναχτίζουμε. Η Βασιλεία Βαξεβάνη και ο Μιχάλης Διαλυνάς σας αποκαλύπτουν τεχνικές και σας καθοδηγούν να φτιάξετε τη δική σας σελίδα comic.

Παρασκευή 9/12, ώρα 18:00-20:00, στο φουαγιέ του 1ου ορόφου

 


Παρουσίαση-προβολή ψηφιακών comics, The Very Closed Circle

Δεκατρείς δημιουργοί comics που απαρτίζουν την ομάδα “Πολύ κλειστός κύκλος” – THE VERY CLOSED CIRCLE ή απλά… #TVCC, παρουσιάζουν τις ψηφιακές δημιουργίες τους (προβολή με προτζέκτορα): Tomek, T.Z., Pan\Pan, Tasmar, Harry Lagoussis, Stavroula, Kostis Tz., Sophia, Kitrino Agori, Christina, Yorgos K., Hector, Mr. Pink με συντονιστή τον Admiral TROUT².

Αναζητήστε τους στο ιστολόγιο ψηφιακών comics TVCC.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.