COMICDOM JOURNAL #24

Σερφάροντας στο comics internet: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε, καθώς και trailers, pin-ups, teaser posters και λοιπά goodies.

  • NEWS

— O Joe Simon, θρυλικός δημιουργός στη Golden Age και συν-δημιουργός του Captain America, “έφυγε” σε ηλικία 98 ετών. ()

— Τρία ακόμη MARVEL: SEASON ONE Graphic Novels (Ant-Man, Hulk και Doctor Strange) έρχονται να προστεθούν στη νέα σειρά graphic novels της εταιρίας. ()

— Άλλη μία απώλεια για το χώρο των comics: Ο Ουρουγουανός σχεδιαστής Eduardo Barreto “έφυγε” στα 57 του χρόνια. (…)

— H DC δίνει στο CBR το πρώτο Top-10 ψηφιακών πωλήσεων, καθώς και το εξώφυλλο του Jim Lee για το JUSTICE LEAGUE #7. ()

— H Marjorie Liu και ο Mike Perkins αναλαμβάνουν το ASTONISHING X-MEN, αντικαθιστώντας τους Greg Pak και Mike McKone. ()

— Η Marvel έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του Frank Cho για το AVENGERS VS X-MEN #0. ()

— Η Dark Horse θα επανεκδόσει το CHANNEL ZERO του Brian Wood στην πλήρη μορφή του: Το graphic novel, το sequel JENNIE ONE και το σύνολο του σχετικού artwork. ()

  • FUN STUFF

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN έκανε το ντεμπούτο της, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για το σενάριο, wallpapers, βιογραφικά των χαρακτήρων και πληροφορίες για το casting.

— Ο Jim Lee σχεδιάζει το t-shirt του Free Comic Book Day 2012, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για την ενίσχυση του θεσμού.

— Μπορεί η Marvel να έστειλε το εξώφυλλο του Frank Cho για το AVENGERS VS X-MEN #0, όμως ένα μέρος του artwork ήταν καλυμμένο από ένα μεγάλο logo, “A vs. X”. Ο Cho χρησιμοποίησε το blog του, για να μας αποκαλύψει το artwork πίσω από το logo.

— “Go Freelance” board game. Από τον φημισμένο letterer Todd Klein και τον σχεδιαστή, Shawn McManus.

— Τον Νοέμβριο, τα Marvel Studios έδωσαν στη δημοσιότητα δύο banners από την ταινία THE AVENGERS. Τα δύο νέα banners που ακολουθούν απευθύνονται στη βρετανική αγορά και έχουν δύο αλλαγές: δεν υπάρχει στο background το έμβλημα “A” και οι φωτογραφίες των Iron Man και Black Widow διαφέρουν από τις αρχικές.

— O Marcio Takara (INCORRUPTIBLE) σχεδιάζει 100 tiny characters.

— H αφίσα και το νέο trailer της ταινίας GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE.

— Το extra-sized WOLVERINE #300 κυκλοφορεί τον Ιανουάριο, σε σενάριο Jason Aaron και σχέδιο Adam Kubert, και η Marvel επιστράτευσε τον Geof Darrow για το παρακάτω εντυπωσιακό wraparound εξώφυλλο της variant έκδοσης του τεύχους.


— That’s all folks! Σας αφήνω με τo illustration του Jamie McKelvie για το άλμπουμ των Art Brut, BRILLIANT! TRAGIC! το οποίο και επιλέχθηκε από τους συντάκτες του περιοδικού PASTE ως ένα από τα 50 καλύτερα μουσικά εξώφυλλα του 2011!