COMICDOM RESURRECTED #22: Back To Zero

Στον χώρο των superhero comics υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες από αυτούς που αποκαλούνται iconic, οι οποίοι μετά από μια συνεχή εκδοτική πορεία αρκετών δεκαετιών,  έχουν ένα βαρυφορτωμένο ιστορικό. Οπότε, προκειμένου να γίνουν πιο προσβάσιμοι, κάποια κεφάλια αποφασίζουν να μηδενίσουν το κοντέρ, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν που τους περιβάλλει – ειδικά αν αυτά έχουν έρθει στο τσακίρ κέφι! Επακόλουθα αυτής της κίνησης, είναι τα SUPERMAN: MAN OF STEEL και BATMAN: YEAR ONE (μαζί με την απαραίτητη συνέχεια του). Τα comics αυτά θεωρούνται πλέον κλασικά,  γιατί πέρα από τις αλλαγές που έφεραν, ήταν και εξαιρετικά δείγματα superhero comics της δεκαετίας του ’80. Ο σκοπός επιτεύχθηκε,  οι ήρωες “καθάρισαν” από πολλά στοιχεία που έσερναν μαζί τους επί χρόνια και κοινό και εκδότες έμειναν ευχαριστημένοι.

Το αντίπαλο δέος της DC, η Marvel φυσικά, επέλεξε ένα “επιλεκτικό ξεσκόνισμα” για τον μπροστάρη της, τον Spider-Man. Ο Joe Quesada θεωρεί ότι ο γάμος του είναι περιττός; Κανένα πρόβλημα! Με μια κίνηση αυτός δεν ισχύει πια! Ούτε δικηγόροι, ούτε δικαστήρια, ούτε διατροφές και άλλα δραματικά και επώδυνα! Πάντως, παρά το κράξιμο που του είχα ρίξει τότε, μπορώ να πω ότι παρακολουθώ σταθερά το AMAZING SPIDER-MAN, παρά τις αυξομειώσεις ποιότητας.

Η μόδα, όμως, που έχει κυριεύσει τα τελευταία χρόνια την βιομηχανία των Αμερικάνικων comics, είναι η επανεκκίνηση κλασικών τίτλων με νέα αρίθμηση. Αυτό έχει κάποια λογική, ειδικά αν ο χαρακτήρα απουσίαζε καιρό από το προσκήνιο, όπως στο THOR ή όπως στο WONDER WOMAN, που απλά φέρει το ίδιο όνομα με την προκάτοχο της.  Βέβαια, αυτή η νέα αρίθμηση έχει αποδειχθεί προσωρινή, αφού με την ευκαιρία της πρώτης επετείου επιστρέφει πανηγυρικά η παλαιότερη! Φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού, που οφείλουν να μην ψαρώνουν κανέναν! Τα πάντα αλλάζουν, όλα όμως παραμένουν τα ίδια!

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: THE OBSESSED – Back To Zero