THE WARP #4: Superman – Αυστηρώς Ακατάλληλον!

Είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο, με την πληθώρα καινούργιων σειρών που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά και με τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, να διαβάζουμε, κατά καιρούς, ιστορίες που το σενάριο τους φαντάζει υπερβολικό και τραβηγμένο από τα μαλλιά, σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν το αναγνωστικό κοινό.

Αυτό που συνέβη, όμως, στο ACTION COMICS #593, σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι είναι από τις περιπτώσεις που ψάχνεις να ξαναβρείς το τεύχος στη συλλογή σου, για να σιγουρευτείς ότι είναι πράγματι ένα γεγονός που συνέβη στο, τότε, regular DC universe και όχι κάποιο imaginary story. (Αν και αυτά η DC τα είχε σταματήσει από τις αρχές του ’70, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…)

Πίσω, λοιπόν, στο 1987 και στα ACTION COMICS #592-593, με σενάριο και σχέδιο του John Byrne. (Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που θα ασχοληθούμε με τον κύριο Byrne, αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο, όμως.)

Η ιστορία ξεκινά από το τεύχος #592.Ένας από τους υπηρέτες του Darkseid, ο Sleeze, εκδιώχνεται από τον Apokolips, αλλά, φυλακισμένος πια στη Γη, κατορθώνει να υποτάξει τη θέληση της Big Barda και να τη θέσει υπο τον ελεγχό του. Αφού την μακιγιάρει με μερικούς τόνους make-up, θα τη βάλει να ντυθεί λίγο πιο “άνετα” και να χορέψει για να τον ευχαριστήσει.

Όταν ο Superman προσπαθήσει να τη σώσει, θα παγιδευτεί και αυτός και θα μετατραπεί σε υποχείριο του Sleeze. Στο επόμενο τεύχος, ανακαλύπτουμε ότι ο αισθησιακός χορός της Barda (και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νούς μας) είχε καταγραφεί και κυκλοφορήσει σε adult shop του Metropolis. Από εκεί θα αγοράσει και ένα αντίτυπο της ταινίας κάποιος πράκτορας του Darkseid. (Εδώ η ιστορία δεν ξεκαθαρίζει αν ο Darkseid ανακάλυψε τυχαία την βιντεοκασέτα, ή αν έχει σα χόμπι την συλλογή XXX Videos.)

Έτσι, ο Darkseid δε θα χάσει χρόνο και αμέσως θα πάει το video στον σύζυγο της Barda, τον Mister Miracle. (O Darkseid ήταν λοιπόν, ο κομιστής, σε αυτή την ιστορία :))

Όταν, λοιπόν, ο Miracle, μαζί με τον βοηθό του, Oberon, παρακολουθούν το Video…

Και, όμως, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μέχρι εδώ δεν έχουμε δειί τίποτα ακόμα!

Ο Sleeze πηγαίνει τον Superman και την Barda στον, ενθουσιασμένο από την πρώτη ταινία, παραγωγό. Αυτός αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει μια ερωτική ταινία με τους δύο ήρωες. Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο Sleeze, το σκοτεινό του σχέδιο είναι να δημιουργήσει ένα στρατό μισθοφόρων, από τα λεφτά που θα κερδίσει από την ταινία, για να εισβάλει στο Apokolips.


Παρά τα προβλήματα στο γύρισμα (όπως λέει και ο σκηνοθέτης “Superman’s got all the sex appeal of a side of a beef”), η ταινία φαίνεται να προχωράει, όταν, ξαφνικά, εισβάλει στο σκηνικό ο Miracle. (Εδώ ταιριάζει τέλεια η φράση “τους έκανε τσακωτούς”.)


Οι ήρωες καταφέρνουν να ξεφύγουν από το mind control του Sleeze και το καλό θριαμβεύει για μια ακόμα φορά. Χμμμ… ή μήπως όχι;

Βλέποντας τα δύο τελευταία panels της προτελευταίας σελίδας, δεν θα έπαιρνα όρκο ότι το mind control πάνω στους ήρωες ήταν τόσο δυνατό. Η Barda λέει στον Superman ότι η μνήμη της από το γεγονός είναι ομιχλώδης και ας μην το πολυψάχνουμε τώρα, ενώ ο Miracle μοιάζει να τους παρακολουθεί με δύσπιστο ύφος.

Μάλιστα, στο δεύτερο panel, ο τελευταίος μοιάζει με μισοκακόμοιρο κερατωμένο σύζυγο που προτιμά να κάνει το κορόιδο για να μην διαλύσει την οικογένεια του.

Υπερβολές; Δείτε τα panels και κρίνετε μόνοι σας…


(Πάντως οι αναλογίες Big Barda/Mister Miracle θυμίζουν αρκετά Σπύρο Καλογήρου/Ευαγγελία  Σαμιωτάκη και αυτό προσθέτει αρκετά στην κωμικότητα του παραπάνω  panel.)