H DC Αλλάζει Το Logo Tης. Πάλι.

Πριν από έξι χρόνια (τεχνικώς επτά τώρα..), η DC Comics άλλαξε το λογότυπό της, από το επί δεκαετίες στρογγυλό με τα τέσσερα αστεράκια, στο λεγόμενο “DC Swoosh” ή “DC Spin” με το ιπτάμενο αστεράκι. Όπως γίνεται συνήθως, δεν άρεσε σε κανέναν. “Τί έγινε;” είπαν, “η DC φτιάχνει και απορρυπαντικά τώρα; Τα comics τους θα έχουν μπλε και πράσινους κόκκους που πολεμούν το κακό;”. Μετά από λίγο καιρό, όμως, το συνήθισε το μάτι, μετά από τόσα cοmics, σειρές και ταινίες που εμφανίστηκε. Το κοινό το αποδέχτηκε και ίσως και να το αγάπησε. Εγώ ήμουν από εκείνους που τους άρεσε σχεδόν αμέσως. Ήταν καινούργιο και έφερε έναν φρέσκο αέρα στην DC της μετά 2000 εποχής. Νέος αιώνας/χιλιετία, πάμε για νέα πράγματα, έτσι το εξέλαβα και ίσως αυτό να ήταν.

Όπως μας πληροφορεί το Bleeding Cool, αυτό εδώ το σύμβολο κατατέθηκε για κατοχύρωση. Υποτίθεται πως είναι το γράμμα D που διπλώνει για να αποκαλύψει το γράμμα C. Φαίνεται σαν να είναι το νέο λογότυπο της DC Comics. Δεν έχει χρώμα, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στα δικαιώματα, οπότε μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα.

Δεν ξέρουμε εάν προορίζεται μόνο για την DC Comics ή για όλη την DC (DC Entertainment πχ). Θα μπορούσε να μπει οπουδήποτε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η DC θέλει να αλλάξει το λογότυπό της τόσο σύντομα. Επειδή το αποδέχτηκε ο κόσμος; Θέλουν κάτι νέο για να φέρει ανανέωση, λαχανιασμένοι από την τρεχάλα να φτάσουν την Marvel μετά από τόση απήχηση που έχουν τώρα τελευταία οι ταινίες της; Δε μπορούν να φέρουν νέο αέρα στις εκδόσεις τους και έτσι αναγκάζονται να αλλάξουν “περιτύλιγμα”; Δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Αυτό που ξέρω είναι πως με τέτοιο λογότυπο η DC θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη εταιρεία εμπορίας χάρτου. Όχι comics και θεαμάτων. Παραείναι αποστειρώμένο και… ξερό. Και μόλις το είδα μου θύμησε κάτι, το οποίο μπήκα στον κόπο να βγάλω φωτογραφία για να είναι πιο εύγλωττο (αν και δεν βρήκα την κατάλληλη θήκη που έψαχνα..):

Επίσης, μιας και δεν ξέρουμε το όνομα του νέου λογότυπου, γιατί δεν προτείνετε μερικά;