THE WARP #7: DEATH NOTE – Υπόθεση Mangamoord!

Την 28η Σεπτεμβρίου του 2007, στις 5.30 τα ξημερώματα, μέλη ενός διαμελισμένου σώματος (ο κορμός και οι  μηροί) ενός λευκού άνδρα βρέθηκαν στο πάρκο Duden στην περιοχή Vorst των Βρυξελλών, από δύο περαστικούς που πρόσεξαν την αποπνικτική μυρωδιά που ανέδυαν.


Ο βελγικός Τύπος ανέφερε πως δίπλα στα τεμαχισμένα μέλη βρέθηκαν δύο όμοια μηνύματα που σχετίζονται με την anime/manga σειρά DEATH NOTE. Επρόκειτο για δύο φύλλα από χαρτί που πάνω τους ήταν γραμμένη η φράση “Watashi wa Kira dess”, προφανώς μια παράφραση του ιαπωνικού “Watashi wa Kira desu” που μεταφράζεται “Είμαι ο Kira (δολοφόνος)”.


Η παραπάνω είναι μία από τις πιo γνωστές φράσεις της σειράς που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Tsugumi Ooba και τον σχεδιαστή Takeshi Obata, με κεντρικό θέμα ένα τετράδιο που δίνει τη δύναμη να εξοντώσεις κάποιον απλά γράφοντας το όνομα του σ’αυτό.


Επίσης, σε μια απόσταση 50 μέτρων από το σημείο, βρέθηκε σκαλισμένο πάνω στο γρασίδι ένα (μάλλον Ιαπωνικό) σύμβολο.


Για αρκετό καιρό η αστυνομία δεν μπορούσε να βρει το παραμικρό στοιχείο για την υπόθεση, εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση ατόμου που να ταιριάζει με τα μέλη που βρέθηκαν. Αρχικά, μάλιστα, υπέθεσε πως πιθανότατα επρόκειτο για φάρσα από κάποιους φοιτητές της Ιατρικής. Σε αυτή την εικασία τους οδηγούσε η χειρουργική ακρίβεια με την οποία είχαν κοπεί τα μέλη του σώματος, σε συνδυασμό με το ότι το συμβάν συνέπεσε με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Το τμήμα ιατρικής του Free University of Brussels επεσήμανε πως θα ήταν απίθανο να περάσει απαρατήρητη η κλοπή ανθρωπίνων μελών από το πανεπιστήμιο. Άλλη μια υπόθεση της αστυνομίας ήταν πως πιθανόν να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή serial killer, γεγονός που ενίσχυαν και οι άλυτες υποθέσεις δολοφονίας πέντε γυναικών από το 1996 έως το 1997 στη πόλη Bergen.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να βρεθεί κάποιος συνδετικός κρίκος που να ενώνει το συμβάν με αυτές τις παλαιότερες υποθέσεις. Η υπόθεση παρέμενε για χρόνια άλυτη και “βαπτίστηκε” από το βελγικό Τύπο “Mangamoord”(“Manga Φόνος” στα γερμανικά).


Τον Οκτώβριο του 2010, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν το θύμα. Αν και τα ονόματα των συλληφθέντων και του θύματος δεν ανακοινώθηκαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ζούσαν μαζί. Όταν προέκυψε κάποια διαφωνία και ζητήθηκε από το θύμα να φύγει από το σπίτι, αυτό αρνήθηκε. Ακολούθησε πάλη και το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα που οδήγησαν στο θάνατο του. Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι συλληφθέντες αποφάσισαν να αφήσουν τα δύο σημειώματα πλάι στο πτώμα, αφού ήταν όλοι τους fans των manga.


Σε λίγο καιρό, τρεις από τους υπόπτους πρόκειται να  δικασθούν για δολοφονία και ένας για συνενοχή στο έγκλημα.