Workshops Στο Comicdom Con Athens 2012

Ανακοινώθηκαν τα τρία από τα έξι workshops της φετινής διοργάνωσης. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις εγγραφές σας εγκαίρως, στέλνοντας email στο workshops@comicdom-con.gr, με το όνομα και το τηλέφωνο σας, καθώς και τους τίτλους των workshops που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε.

  • Δημήτρης Βανέλλης – Θανάσης Πέτρου: Η Συνεργασία Στη Δημιουργία

Μερικές φορές χρειάζονται δύο για να φτιαχτούν comics. Ο ένας επινοεί την ιστορία και γράφει τα κείμενα, ο άλλος φτιάχνει τις εικόνες και ζωντανεύει την πλοκή.

Πώς συνεργάζονται μεταξύ τους; Είναι σαφώς καθορισμένοι οι ρόλοι του καθενός; Υπάρχει αλληλεπίδραση, ή ο καθένας δουλεύει μόνος το δικό του κομμάτι; Ποιές είναι οι αμοιβαίες υπόχωρήσεις που πρέπει να γίνουν;

Αυτά και όσα άλλα θέλετε να ρωτήσετε, θα συζητηθούν στο workshop των Δημήτρη Βανέλλη και Θανάση Πέτρου.

Κυριακή, 1 Απριλίου, 14:00 (Seminar Room) Δηλώστε Συμμετοχή

  • Βάλια Καπάδαη: Αναζητώντας Εκδοτική

Ολοκληρώσατε τη δημιουργία του comic σας, και… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Σε αυτό το workshop, η Βάλια Καπάδαη μοιράζεται όσα αποκόμισε από τις επιτυχημένες επαφές της με εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, και σας καθοδηγεί, βήμα προς βήμα, στην προετοιμασία της “τέλειας πρότασης”, εξετάζοντας παράλληλα και εναλλακτικές, όπως η αυτοέκδοση ή το webcomic.

 

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 14:00 (Seminar Room) Δηλώστε Συμμετοχή

  • Douglas Paszkiewicz: Οι Μυστικές Τεχνικές Της Εικονογράφησης Comics

Η εικονογράφηση μιας ιστορίας για ένα comic είναι κάτι παραπάνω από την δημιουργία όμορφων εικόνων. Σε αυτό το workshop, ο Douglas Paszkiewicz θα παρουσιάσει τις δεξιότητες και τις τεχνικές που αξιοποιούνται στην αφήγηση μιας ιστορίας με λέξεις και εικόνες.

Πώς να χρησιμοποιείτε τα μεγέθη των panels για να φτιάξετε ατμόσφαιρα, πώς να προσδώσετε ρυθμό, πώς να κρύψετε ή να τονίσετε ορισμένες λεπτομέρειες, πώς να οδηγείτε το βλέμμα του αναγνώστη εκεί που θέλετε, πώς να χρησιμοποιείτε τις νοητές γραμμές, τα σημεία φυγής, τα συμπαγή μαύρα, ακόμη και τα τμήματα με υπερβολικά λεπτομερή εικονογράφηση, για να βοηθήσετε την ιστορία να κυλήσει οπτικά.

Η διαφορά μεταξύ μιας ιστορίας που μένει αξέχαστη με μια της οποίας την ανάγνωση δεν τελειώσατε ποτέ, έγκειται σε χιλιάδες μικρές λεπτομέρειες, και ευτυχώς για εσάς, ο Douglas θα είναι εδώ για να σας τις εξηγήσει.

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 13:00 (Seminar Room) Δηλώστε συμμετοχή