COMICDOM JOURNAL #29

Πλούσια σε ειδήσεις, μάλλον όμως φτωχή σε fun stuff, η εβδομάδα που πέρασε…

  • NEWS

— Ένα teaser image της Marvel ενώνει το σήμα του Spider-Man με εκείνο του Ultimate Spider-Man, με τις ενδείξεις “Spider-Men” και “June 2012”. (…)

— Η DC επιβεβαίωσε επτά prequel σειρές του WATCHMEN, με κοινό υπέρτιτλο BEFORE WATCHMEN, αποκαλύπτοντας τα εξώφυλλα και τα δημιουργικά teams τους. (…)

— Πωλήσεις Ιανουαρίου: 10 στους 10 πρώτους τίτλους ανήκουν στη DC, η οποία είναι πρώτη σε πωλήσεις αντιτύπων, όχι όμως και στα έσοδα, όπου επικράτησε η Marvel. (…)

— Μετά από χρόνια δικαστική διαμάχη, ο Todd McFarlane και ο Neil Gaiman κατέληξαν σε συμβιβασμό, αναφορικά με τους χαρακτήρες Medieval Spawn και Angela, που συν-δημιούργησαν στο SPAWN #9. (…)

— Τραγικό τέλος για τον σχεδιαστή Al Rio,  ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στις 30 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για αυτοκτονία. (…)

— Tην 1η Φεβρουαρίου, η Image γιόρτασε τα 20α γενέθλιά της. (…)

— Η 1η Φεβρουαρίου ήταν γενέθλια ημέρα και για την Diamond Comics Distributors που έκλεισε τα 30 χρόνια της. (…)

— Αλλαγές συγγραφικής “φρουράς” σε τρεις τίτλους της DC: Ο Jeff Lemire φεύγει από το FRANKENSTEIN: AGENT OF S.H.A.D.E. για το JUSTICE LEAGUE DARK, ο Peter Milligan φεύγει από το JUSTICE LEAGUE DARK για το STORMWATCH και ο Matt Kindt αναλαμβάνει το FRANKENSTEIN: AGENT OF S.H.A.D.E. (…)

— O Mark Waid ολοκληρώνει τις σειρές του IRREDEEMABLE και INCORRUPTIBLE, τον Μάιο. (…)

— AVENGERS VS X-MEN #0: Δείτε ένα 5σέλιδο lettered preview του mega event της Marvel για το 2012. (…)

— O Matthew Vaughan θα κάτσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για το X-MEN: FIRST CLASS sequel. (…)

— Ο Καναδός Stephen Amell θα ενσαρκώσει τον Oliver Queen, στον πιλότο της τηλεοπτικής σειράς ARROW, που βασίζεται στον χαρακτήρα της DC, Green Arrow. (…)

— Στην πρώτη του εμφάνιση στο νέο DC Universe, ο χαρακτήρας Captain Marvel θα παρουσιαστεί πλέον ως Shazam! (…)

— Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νικητών του 24 Hour Comic Book Day Hellas 2011. (…)

COMICDOM CON ATHENS 2012 update

— Ανακοινώθηκαν τα τρία από τα έξι workshops της φετινής διοργάνωσης από τους Δημήτρη Βανέλλη – Θανάση Πέτρου, Βάλια Καπάδαη και Douglas Paszkiewicz. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις εγγραφές σας εγκαίρως. (…)

— Η Ακαδημία των COMICDOM AWARDS καλεί όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν μέλη και να διαμορφώσουν με την άποψη και την ψήφο τους τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics. (…)

 

  • FUN STUFF

— Την προηγούμενη εβδομάδα η Image γιόρτασε τα 20 χρόνια της, και το Newsarama επέλεξε τις 10 καλύτερες σειρές της εταιρίας.

— Μία νέα promotional φωτογραφία του Andrew Garfield με τη στολή του Spider-Man.

— Tο νέο trailer της ταινίας ΤΗΕ AVENGERS παρουσιάζει όλους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

— Free Comic: Το πρώτο κεφάλαιο ενός πολύ όμορφου, fan-created, Teenage Mutant Ninja Turtles webcomic.

— Ένα ακόμη τηλεοπτικό spot για την ταινία GHOST RIDER: THE SPIRIT OF VENGEANCE.

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με ορισμένα πολύ επιτυχημένα illustrations του καλλιτέχνη Andres Romero, όπου τα elements δημιουργούν headshots δημοφιλών ηρώων.