An Alan Moore Post

Δε με ενδιαφέρουν τα prequels (ή sequels) του WATCHMEN, όπως δε με ενδιαφέρει, γενικότερα, ένα μεγάλο ποσοστό των comics, εκεί έξω. Βαριέμαι, όμως, να διαβάζω σχόλια για το γιατί έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνει την κίνηση η DC και μου φαίνεται ακόμη πιο κουραστικό να υπάρχουν άνθρωποι που ρωτάνε την άποψη του Moore για την κυκλοφορία τους. (Για πες μας, Sherlock, εσύ ποια νομίζεις πως είναι;)

Από την άλλη, υπάρχουν πολλά πιο ενδιαφέροντα Moore-related πράγματα, που διάβασα και είδα τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο, και σκέφτηκα πως είναι μια καλή ιδέα να τα μοιραστώ…

Στο Radio 4 του BBC και στην σύντομη (γενικά θρησκευτικού περιεχομένου) ενότητα THOUGHT OF THE DAY, του πρωινού ραδιοφωνικού show, προσκλήθηκε από τον Stuart Lee (guest editor για μια μέρα) ο θείος Alan. Μπορείτε να ακούσετε το δίλεπτο κομμάτι στο site του BBC, ή να διαβάσετε το τι είπε στο site του Forbidden Planet.

Αφού ξεναγηθείτε λίγο στο, πάντα ενδιαφέρον, site του BBC Radio, θα σας προτείνω μια βόλτα ως το Comedy Central, όπου σε ένα επεισόδιο του UTTER SHAMBLES, φιλοξενήθηκαν οι Alan Moore και Mark Gatiss. Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ…

Αρκετό audio υλικό νομίζω… Καιρός να πάμε σε κάτι κλασικό. Σελίδες με σενάρια που είχε στείλει ο Moore στον Alan Davis, για το CAPTAIN BRITAIN και το D.R. & QUINCH.

Το επόμενο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον… Στο SOCIETY OF STRIP ILLUSTRATION του Μάη του 1981 (ολόκληρο το έντυπο μπορείτε να το βρείτε εδώ, σκαναρισμένο από τον David Lloyd) υπάρχει ενα Q&A με διάφορους δημιουργούς. Ανάμεσα τους, ο Alan Moore, που σημειώνει ότι θα ήθελε κάποτε να γράψει το MARVELMAN!!!
Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αναφορά του σε μια ιστορία (με την οποία δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος), η οποία είχε δημοσιευτεί στο 2000 A.D., με τα credits να πηγαίνουν στον κύριο R.E.Wright (ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Pat Mills). Περισσότερα (αλλά και η ίδια η ιστορία) εδώ

Έχει κάνει ο Moore ποδοσφαιρικό comic; Περίπου, αλλά όχι ακριβώς… Πρόκειται για το NOT THE WORLD CUP και είναι μια ιστορία την οποία ακόμη και κάποιοι από τους μεγαλύτερους fans του Moore, δεν έχουν διαβάσει.

Για αλλαγή, προτείνω το μικρό αυτό video, με τίτλο DONT LET ME DIE IN BLACK AND WHITE, που είχε γυριστεί για το Channel 4. (Ε, ρε, πως τα κατέχω τα βρετανικά media…)

Αλλά και μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη, όπου ο Moore μιλάει για την επιστήμη και την φαντασία.

Να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα, τα βρήκα μέσα από τα παρακάτω sites (τα οποία και σας προτείνω να παρακολουθείτε, αν ενδιαφέρεστε και εσείς όσο και εγώ για τη δουλειά του Moore).

Alan Moore World
Why I Love The Master…
Moment Of Moore

Σας αφήνω με τα (πάντα απαραίτητα) annotations για το LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: CENTURY 1969, αλλά και με τα (εξίσου ενδιαφέροντα) annocomentations (part 1, part 2, part 3), για το ίδιο comic, που δημοσιεύτηκαν στο Mindless Ones.