COMICDOM JOURNAL #30

Άλλη μια εβδομάδα επίσης πλούσια σε ειδήσεις, και επίσης “φτωχή” σε fun stuff…

  • NEWS

— Αρχής γενομένης από το WONDER WOMAN #8 που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ο Cliff Chiang θα είναι εκτός από σχεδιαστής και co-writer της σειράς, μαζί με τον Brian Azzarello. (…)

— Από το #10 της σειράς ΒΑΤΜΑΝ: THE DARK KNIGHT, το σενάριο θα γράφει ο γνωστός συγγραφέας τρόμου, Gregg Hurwitz. (…)

— Κι άλλος κόσμος πάει κι έρχεται στους τίτλους της DC: Συγκεκριμένα στις σειρές ANIMAL MAN, BIRDS OF PREY, RESSURECTION MAN και SUICIDE SQUAD, τρεις καλλιτέχνες μετακομίζουν σε νέους τίτλους και ένας πάει σπίτι του. (…)

— Δείτε ένα 7σέλιδο preview του πολυαναμενόμενου AVENGERS VS. X-MEN #1, από τη Marvel και τους Brian Michael Bendis, Jason Aaron, Matt Fraction, Jonathan Hickman, Ed Brubaker και John Romita Jr. (…)

— Έρχονται τα πρώτα “New 52” annuals από την DC. Το χορό ανοίγουν τα annuals των σειρών BATMAN, TEEN TITANS και ANIMAL MAN. (…)

— Ο Tony Moore μήνυσε τον εδώ και χρόνια συνεργάτη και φίλο του, Robert Kirkman, για τα κέρδη από την τεράστια επιτυχία του THE WALKING DEAD. (…)

— Ο δημιουργός του MARKET DAY, James Sturm, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο σκοπεύει να μποϊκοτάρει την ταινία THE AVENGERS και ο λόγος είναι… o Jack Kirby! (…)

— Η ιαπωνική εκδοτική Shueisha Inc. κυκλοφόρησε το 65ο volume του manga ONE PIECE από τον Eiichiro Oda, με τιράζ 4 εκατομμυρίων αντιτύπων, σπάζοντας το ρεκόρ της ίδιας σειράς τον περασμένο Νοέμβριο. (…)

— “Έφυγε” ο βετεράνος Βρετανός σχεδιαστής Mike White. Είχε εργαστεί για την Action και την 2000AD, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για το run του στο ROY OF ROVERS (τέλη 80s, αρχές 90s) ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Alan Moore στα Future Shocks. (…)

— Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας THE WOLVERINE ορίστηκε για την 26η Ιουλίου 2013. (…)

— Ναυάγησαν τα σχέδια για τη μεταφορά στο σινεμά της υπερηρωικής σάτιρας THE BOYS, με την Columbia να αποσύρει το ενδιαφέρον της. (…)

— Δε διεκδικούν μόνο οι δημιουργοί αποζημιώσεις από τις εταιρίες. Κάποιες φορές, όπως στην περίπτωση της Marvel και του συν-δημιουργού του GHOST RIDER, Gary Friedrich, συμβαίνει και το αντίθετο… (…)

— Η τηλεοπτική σειρά SMALLVILLE μπορεί να ολοκληρώθηκε με τη δέκατη σεζόν της, η DC όμως την επαναφέρει, αυτή τη φορά ως εβδομαδιαίο digital comic. (…)

— Στο πλαίσιο της προώθησης για την επερχόμενη ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN, η Sony πραγματοποίησε χθες μια σειρά events σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπου έκανε την επίσημη πρώτη του ένα εκτενές trailer της ταινίας. (…)

— Μετά τη Barbie, τώρα και οι Simpsons. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ιράν, το cartoon “διαφθείρει” τη νεολαία της χώρας! (…)

— Σύμφωνα με τα μεγάλα κεφάλια της CHICAGO TRIBUNE, το DOONESBURY strip της προ-προηγούμενης Παρασκευής δε μπορούσε να δημοσιευτεί, καθώς η προτροπή του δημιουργού να υποστηριχθεί ένας κοινοφελής σκοπός ερμηνεύτηκε ως πράξη αντίθετη με την πολιτική της εφημερίδας περί “προσωπικών συμφερόντων των δημιουργών”. (…)

COMICDOM CON ATHENS 2012 update:

— Panel: Ερωτικά Comics – Μέσα Από Χάρτινες Κλειδαρότρυπες

Σε μία συζήτηση αποκλειστικά για ενηλίκους, θα κάνουμε μια βουτιά στον κόσμο των ερωτικών comics, θα μιλήσουμε για σεξ, για διαστροφή και για όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να βρεθούν σε κάποιο καρέ ενός comic του είδους. Συμμετέχουν: Milo Manara (Ιταλός δημιουργός comics), Πέτρος Ζερβός (Έλληνας δημιουργός comics), Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος (Έλληνας δημιουργός comics, εικαστικός), Σταματία Αντωνάτου (Θεατρική παραγωγός – Ερευνήτρια των comics). Συντονιστής: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

(Κυριακή 1 Απριλίου, 18:15, Θέατρο)

Η είσοδος στο θέατρο θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 και μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

— Panel: Τα Comics Ως Βιοποριστικό Μέσο

Για τους περισσότερους από εμάς, τα comics είναι απλά ένα hobby. Για κάποιους άλλους, όμως, αποτελεί το βασικό, ή το μοναδικό, βιοποριστικό τους μέσο. Δημιουργοί, εκδότες, ιδιοκτήτες comic shops και επαγγελματίες δημοσιογράφοι του χώρου, συμμετέχουν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Συμμετέχουν: Mike Carey (Βρετανός συγγραφέας), Yildiray Cinar (Τούρκος σχεδιαστής), Rich Johnston (ιδρυτής και αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού site Bleeding Cool – σύνδεση μέσω Skype), Νίκος Καμπουρόπουλος (εκδότης Helm Publishing), Ηλίας Κυριαζής (Έλληνας δημιουργός), Ανδρέας Πεφάνης (ιδιοκτήτης του comic shop Comicworld και εκδότης). Συντονιστής: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

(Σάββατο 31 Μαρτίου, 16:30, Θέατρο)

 

  • FUN STUFF

— To Newsarama επιλέγει τους 10 καλύτερους X-Villains όλων των εποχών!

— Σε μία έκθεση με τίτλο UnReal Estate, ο Tim Doyle εμπνεύστηκε από τοποθεσίες που συναντάμε σε shows όπως THE SIMPSONS, KING OF THE HILL, SESAME STREET και ARRESTED DEVELOPMENT, για να δημιουργήσει ορισμένες εξαιρετικές painted εκδοχές τους.

— Ο Kerry Gallen και τα animated covers του επιστρέφουν, όπως πάντα με αποτελέσματα ή του ύψους ή του βάθους…

— Ο Moebius σχεδιάζει τον Tintin που σχεδιάζει τον δημιουργό του, Hergé.

— Αριστερά ο χαρακτήρας του Rob Liefled, Supreme. Δεξιά η νέα Power Girl από τον George Perez (φυσικά, το internet έχει βουήξει από την ομοιότητα των δύο στολών)

— Και μια και λέμε για εμπνεύσεις, αριστερά το εξώφυλλο το FALLEN ANGEL REBORN #3 από την IDW, σε σχέδιο Nick Runge, το 2009. Δεξιά η Ruby Leigh Young ως Phoenix, από… παλιότερo cosplay.

— That’s all folks! Σας αφήνω με ένα όμορφο Lois Lane sketch του Darwyn Cooke.