SNAPSHOT REVIEWS 16-2-2012

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN #5
Writer: Scott Snyder
Artist: Greg Capullo
DC Comics

Το storyline “The Court Of Owls”, που μας συστήνει τη μυστική οργάνωση η οποία ελέγχει παρασκηνιακά τη Gotham City εδώ και δεκαετίες, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Ο Batman μοιάζει παγιδευμένος και τα πράγματα δεν δείχνουν να εξελίσσονται καθόλου καλά για τον Caped Crusader, ειδικά αν πάρουμε τoις μετρητοίς την προτελευταία σελίδα… (No spoilers from me!)

Ο Scott Snyder συνεχίζει να γράφει τον καλύτερο Batman που έχουμε δει εδώ και αρκετά χρόνια, με σοβαρότητα, συνέπεια, στιβαρούς διαλόγους και ενδιαφέροντα plots. Το εξαιρετικό artwork του Greg Capullo συμπληρώνει ιδανικά το παζλ.

FLASH #5
Writers: Francis Manapul & Brian Buccellato
Artist: Francis Manapul
DC Comics

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που να γουστάρουν τόσο το artwork του Francis Manapul και τις υπερβατικές καινοτομίες που φέρνει στους τομείς του storytelling και του layout, σε κάθε τεύχος του, αλλά, δυστυχώς, δεν φτάνει μόνο αυτό για να κάνει ένα comic πραγματικά καλό.

Η ιστορία με τον παλιό φίλο του Barry Allen που εκτυλίχθηκε στα πρώτα 5 τεύχη του νέου FLASH είναι, για να το πω όσο πιο κομψά μπορώ, decompressed του κερατά! Ένα πραγματικά ξεχειλωμένο σενάριο, που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο (το πολύ!) τεύχη, “απλώθηκε” σε τρομακτικό βαθμό και το plot έμοιαζε να κινείται, κυριολεκτικά, με ρυθμούς χελώνας. Εκτιμώ την ειρωνεία του να είναι ο τίτλος του “The Fastest Man Alive” τόσο βασανιστικά αργός, αλλά νομίζω πως δεν θα συνεχίσω να δίνω τα λεφτά μου.

JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #6
Writer: Dan Jurgens
Artist: Marco Castrillo
DC Comics

Όταν ξεκίνησε το New 52 της DC, δοκίμασα καμιά 30αριά τίτλους. Μετά την ανάγνωση του πρώτου τεύχους κάθε σειράς, είχα μείνει με 12-13. Μετά το δεύτερο τεύχος, είχα πέσει στους 7-8. Πλέον, με όλους τους τίτλους να βρίσκονται στο τεύχος #5 ή #6, έμεινα μόνο με τους δύο τίτλους του Batman και το SWAMP THING!!! (Ναι, σταματάω και τα Legion titles! Shocking, I know…)

Το 6ο τεύχος του JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL είναι, δυστυχώς, μια από τα ίδια, σε σχέση με όσα είχαμε δει στα πέντε προηγούμενα. Ένα σχετικά καλογραμμένο και αξιοπρεπώς σχεδιασμένο υπερηρωικό comic, που, όμως, δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει, πέρα από 10 λεπτά ήπιας διασκέδασης. Οι χαρακτήρες είναι συμπαθείς και ημι-ενδιαφέροντες, ενώ τα plots ακροβατούν ανάμεσα στο ψιλοβαρετό και το “this is kinda fun”, αλλά δίχως υπερβολή, μισή ώρα αργότερα, έχω σχεδόν ξεχάσει τι είχα διαβάσει.

Με τον ελεύθερο χρόνο και το διαθέσιμο χρήμα να έχουν πλέον αυξημένη αξία για όλους μας, δε νομίζω πως έχει νόημα να εξακολουθώ να διαβάζω ένα comic που δεν πρόκειται να μου λείψει…

STEED AND MRS. PEEL #1
Writer: Grant Morrison
Artist: Ian Gibson
Boom! Studios

Είχα γράψει, πριν από περίπου τρεις μήνες, στο PREVIEWS PICKS του Νοεμβρίου, για το συγκεκριμένο comic και είχα προτείνει σε όλους να το αγοράσουν, είτε είναι fans της κλασικής τηλεοπτικής σειράς THE AVENGERS, είτε όχι. Παρ’ όλο που έχω στη συλλογή μου τα αυθεντικά τεύχη της Eclipse Comics, αποφάσισα να αγοράσω και εγώ αυτή τη νέα version, για λόγους που, ειλικρινά, δεν μπορώ να εξηγήσω. Το ζήτημα είναι πως το έκανα και έτσι είχα την ευκαιρία να διαβάσω αυτό το πρώτο τεύχος. Και πιστέψτε με, δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Ο πράκτορας Steed βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς υπάρχει ένας κατάσκοπος μέσα στην υπηρεσία και ο ίδιος είναι ο μόνος που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των ανωτέρων του για να τον ανακαλύψει. Δυστυχώς, η νέα του παρτενέρ, Miss Smith, αποδεικνύεται πολύ άπειρη (ή έστω, όχι αρκετά ικανή) και σύντομα πέφτει στα χέρια των κακών. Ο Steed, με τη σειρά του, στρέφεται στον μόνο άνθρωπο που ο ίδιος εμπιστέυεται απόλυτα, την πρώην συνεργάτιδα του, Mrs Peel, η οποία βγαίνει από τη ναφθαλίνη για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Πατρίδα και το Στέμμα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Morrison γνωρίζει πολύ καλά τις “φωνές” των πρωταγωνιστών, καθώς και το κλασικό interplay που υπάρχει μεταξύ τους και γράφει μια ιστορία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα θαυμάσια σενάρια της τηλεοπτικής σειράς. Εξαιρετική δουλειά και στο artwork, από τον πάντα πολύ καλό Ian Gibson.

THE TWELVE #9
Writer: J. Michael Straczynski
Artist: Chris Weston
Marvel Comics

Oh my God! It’s back!!! Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ πως θα ενθουσιαζόμουν τόσο πολύ με την κυκλοφορία ενός comic του JMS (σοβαρά, χάρηκα σχεδόν όσο όταν έμαθα πως η Kate Upton θα ήταν στο εξώφυλλο του SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT EDITION), αλλά η αλήθεια είναι πως τα πρώτα οκτώ τεύχη του THE TWELVE υπήρξαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα στο genre του deconstructive superhero, καθώς ήταν φανερό πως ο δημιουργός του BABYLON 5 είχε κάνει την έρευνα του για τους χαρακτήρες και είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο στο μυαλό του για αυτούς.

Η υπόθεση περιπλέκεται σε αυτό το ένατο τεύχος, καθώς αποκαλύπτονται πολύ σημαντικές πληροφορίες για το μυστηριώδες ρομπότ Electro, καθώς και αρκετές πληροφορίες που σχετίζονται με το παρελθόν των ηρώων, ενώ κάπου στα μέσα του τεύχους έρχεται και ο απρόσμενος θάνατος ενός μέλους της “ομάδας”.

Μπορεί το THE TWELVE, από πολλές απόψεις, να μοιάζει λίγο με “Watchmen light”, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο comic, με πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αγωνία, ωραία subplots, και υπέροχο σκίτσο από τον αλάνθαστο Chris Weston.