THE WARP #10: Bring On The Bad Guys – Jack Kirby Meets Paul McCartney!

Τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου του 1975, ο πρώην Beatle, Paul McCartney, ξεκινούσε την παγκόσμια περιοδεία του με σκοπό να προωθήσει τη νέα του μπάντα, τους Wings.


Εκείνη τη περίοδο, μόλις είχε κυκλοφορήσει και το παρθενικό τους album, VENUS AND MARS.


Ο δίσκος περιείχε και ένα τραγούδι με τον παράξενο (για όσους δεν ήταν οικείοι με τα superhero comics) τίτλο “Magneto and the Titanium Man”. Ο ίδιος ο McCartney ήταν φίλος των comics, αλλά η αιτία της δημιουργίας του τραγουδιού βρισκόταν αλλού. Συγκεκριμένα, στο γεγονός πως, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, στη Τζαμάικα, δεν υπήρχαν και πολλές εναλλακτικές για τον Paul και τη σύζυγο του Linda (επίσης μέλος της μπάντας) για να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα. Για καλή τους τύχη, όμως, υπήρχε ένα κατάστημα που πούλαγε comics.

Ο Paul το επισκεπτόταν συχνά και προμηθευόταν όλες τις νέες κυκλοφορίες για όσο καιρό παρέμεναν εκεί, βρίσκοντας έτσι την ησυχία του με τα μικρά.Ένα βράδυ, του ήρθε στο μυαλό η ιδέα για το “Magneto and the Titanium Man”. Στο συγκεκριμένο τραγούδι πρωταγωνιστούσε και ο Crimson Dynamo.

Όταν η περιοδεία έφτασε στο Los Angeles, επικρατούσε μεγάλος ενθουσιασμός για το γεγονός. Αυτή θα ήταν η πρώτη εμφάνιση του McCartney στο L.A., μετά την διάλυση των Beatles. Τα εισιτήρια για τις τρεις βραδιές στο Los Angeles Forum του Inglewood εξαντλήθηκαν αμέσως. Ο Gary Sherman, αδερφός του Steve Sherman, βοηθού του Jack Kirby, σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα αν ο Paul συναντούσε τον Jack. Μη έχοντας τίποτα να χάσει, τηλεφώνησε στα κεντρικά της Capitol Records, στο Hollywood. Στην επικοινωνία που είχε μαζί τους, ισχυρίστηκε ότι ο Jack είχε ετοιμάσει ένα σκίτσο για τον Paul και θα ήθελε να τον συναντήσει για να του το παραδώσει. Μια ώρα αργότερα, ενημέρωσαν τον Gary πως ο McCartney θα το έκανε μετά χαράς και πως θα έπρεπε να έρθουν στο Forum μιάμιση ώρα πρίν το show.

O Gary αμέσως τηλεφώνησε στο σπίτι του Kirby και είπε στη κόρη του, Lisa, να δείξει στον πατέρα της το album των Wings, για να φτιάξει ένα σκίτσο για τον McCartney. Το show ξεκινούσε στις 8 το βράδυ, έτσι ο Gary είχε στη διάθεση του μόνο τρεις ώρες καιρό για να παραλάβει τον Kirby απο το σπίτι του στο Thousand Oaks και να τον μεταφέρει στο Forum. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν πρόβλημα, μιας και ο Jack ήταν ταχύτατος σχεδιαστής.

Όταν ο Gary έφτασε στο σπίτι του Jack, εντυπωσιάστηκε από το σχέδιο, που έμοιαζε περισσότερο με ένα καλοδουλεμένο εξώφυλλο δίσκου και λιγότερο με ένα απλό σκίτσο.

Στο δρόμο για το Forum, η Roz (σύζυγος του Kirby), η Lisa και ο Gary, δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Τον Jack, όμως, φαινόταν να τον απασχολεί περισσότερο αν μπορούσαν να κάνουν κάποια μικρή στάση για να αγοράσει κέικ σοκολάτας, που ήταν η αδυναμία του.

Φτάνοντας στο Forum, πέρασαν στα παρασκήνια και αφού τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας, ο οποίος ήταν και αυτός μεγάλος θαυμαστής του Kirby, τους συνόδευσε στα καμαρίνια, όπου τους υποδέχθηκε η Linda McCartney. Αφού τους ξενάγησε, για λίγο, στο χώρο, τους γνώρισε στους μουσικούς του συγκροτήματος. Τότε, εμφανίστηκε και ο Paul. “‘Ello, Jack, nice to meet you.”

Ο Jack έδωσε στον Paul και τη Linda το σχέδιο που τους είχε ετοιμάσει και ο Paul, αφού ευχαρίστησε τον Jack, του διηγήθηκε την ιστορία με τα comics και τα παιδιά του στη Τζαμάικα. Αφού τράβηξαν μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες, ο Paul ρώτησε αν είχαν εισιτήρια για το show και όταν του απάντησαν ότι δεν είχαν, αυτός έγνεψε σε κάποιον και αμέσως τους έφεραν τέσσερα εισιτήρια.


Αφού αποχαιρέτισαν ο ένας τον άλλο, οδηγήθηκαν στις θέσεις τους, περίπου 15 σειρές από τη σκηνή, και κάθισαν ανάμεσα στον Ryan O’Neal και τον Michael Douglas. Το show ξεκίνησε και όταν ήρθε η ώρα να τραγουδήσει ο Paul το “Magneto and the Titanium Man”, το προλόγισε λέγοντας: “Απόψε βρίσκεται ανάμεσά μας ο δημιουργός του Magneto και πολλών άλλων χαρακτήρων των comics, και θα ήθελα να αφιερώσω το τραγούδι αυτό στον… Jack Kirby.”

Ο Jack σηκώθηκε από τη θέση του και χαιρέτησε, ανάμεσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα.


Μετά τη συναυλία, ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο για τον δρόμο της επιστροφής. Τότε, ο Jack είπε στον Gary, γελώντας, “ξέρεις, εκτιμώ πολύ αυτό που έκανες και για να σου δείξω πόσο πολύ, θα σταματήσουμε στο Bob’s Big Boy, για να κεράσω κέικ σοκολάτα”.

Τις παραπάνω λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Jack Kirby με τον Paul McCartney, διηγήθηκε στο THE JACK KIRBY COLLECTOR, ο Steve Sherman.

Για την ιστορία, ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού και σχετικό video…

Well I Was Talking Last Night
Magneto And Titanium Man . . .
We Were Talking About You, Babe,
Oo — They Said —
You Were Involved In A Robbery
That Was Due To Happen
At A Quarter To Three
In The Main Street.

I Didn’t Believe Them
Magneto And Titanium Man . . .
But When The Crimson Dynamo
Finally Assured Me, Well, I Knew

You Were Involved In A Robbery
That Was Due To Happen
At A Quarter To Three
In The Main Street.

So We Went Out
Magneto And Titanium Man . . .
And The Crimson Dynamo
Came Along For The Ride

We Went To Town With The Library
And We Swung All Over That
Long Tall Bank In The Main Street

Well There She Were And To My Despair
She’s A Five-Star Criminal
Breaking The Code

Magneto Said “Now The Time Come
To Gather Our Forces And Run!!!”
Oh No . . . . . .
This Can’t Be So . . . . . .

And Then It Occurred To Me!

You Couldn’t Be Bad
Magneto Was Mad!
Titanium Too!
And The Crimson Dynamo
Just Couldn’t Cut It No More
You were the law

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sw-ZsIbi2UI&list=FLgchtxMAv2wxFq5cJX_fNkQ&index=1&feature=plpp_video[/youtube]