PREVIEWS PICKS (FEB 2012)

Με κάποια σχετική καθυστέρηση, αυτή τη φορά, έφτασε πάλι η ώρα για τα καθιερωμένα PREVIEWS PICKS. ελπίζουμε οι επιλογές των συντακτών μας, Γιώργο Χατζηκωστή, Θωμά Παπαδημητρόπουλου και Δημήτρη Σακαρίδη, να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε που θα δώσετε τα ωραία σας λεφτάκια, σε περίπου δύο μήνες από τώρα…

THE BLUE PAGES (Γιώργος Χατζηκωστής)

Πλούσιες οι μπλε σελίδες του PREVIEWS αυτό το μήνα, δεν έχω παράπονο. Βέβαια, δεν θα έλεγα ότι υπήρξαν πολλά superhero comics που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, καθώς έχω απωλέσει πλέον μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος μου για τις νέες περιπέτειες παλαιών ηρώων, και πολλές από τις επιλογές μου αφορούν παλαιότερο υλικό. Παρ’ όλα αυτά, δίχως ιδιαίτερη σκέψη, κατάφερα και μάζεψα αρκετά καλούδια, που μπορώ να σας τα προτείνω.

MARVEL

AVENGERS VS. X-MEN #1, 2 (of 12) (pg. M3, $3.99)
AVX: VS #1 (of 6) (pg. M1, $3.99)
Πραγματικά, δεν θέλω να το διαβάσω αυτό το comic! Δεν με ενδιαφέρει για ποιό λόγο πλακώνονται, έτσι ξαφνικά, αυτές οι δυο ομάδες. Πώς το λένε; Δεν θέλω να μάθω! Μέσα μου, όμως, έχω ένα fanboy, που χτυπιέται σαν τον General Zod και την παρέα του, όταν ήταν φυλακισμένοι στην Phantom Zone, στο SUPERMAN του Richard Donner. Θέλει να βγει έξω και να καθίσει σε μια γωνιά μόνο του και να χαθεί στις σελίδες αυτού του comic. Αλλά ακόμη και εκείνη η πλευρά μου, οφείλει να παραδεχθεί ότι το AVX: VS, που εστιάζει σε μάχες συγκεκριμένων χαρακτήρων, είναι, το λιγότερο, υπερβολικό, αν όχι περιττό…

AMAZING SPIDER-MAN: HOOKY #1 (pg. Μ26, $4.99)
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ίσως να θυμάστε την Ελληνική έκδοση αυτού του graphic novel, πριν από καμιά 25αριά χρόνια. Εδώ έχουμε τον Spidey να τα βάζει με τον Tordenkakerlakk, ή αλλιώς Thunder Cockroach, ένα μαγικό, γλιτσοϊδές πλάσμα. Ωραία, και γιατί να σας νοιάζει; Λέτε ότι ο χαρακτήρας είναι καθαρά αστικός, και κάτι τέτοια δεν του αρμόζουν. Δεν έχετε άδικο, αλλά εδώ έχουμε τον Bernie Wrightson στα καλλιτεχνικά ηνία, άνθρωποι μου, τον δούκα του μακάβριου σχεδίου! Διαβάστε και χαζέψτε σελίδες, μέχρι να ρουφήξει ο αμφιβληστροειδής σας και την τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου.

THE SECRET SERVICE #1 (pg. Μ65, $2.99)
Συνεργασία του Mark Millar με τον Dave Gibbons. Σύμφωνα με τον Millar (και το solicitation), έχει να κάνει κάτι με υπερήρωες και μια εύθραυστη παγκόσμια κατάσταση, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Τέλος πάντων, Millar είναι αυτός, οπότε πλησιάζω επιφυλακτικά, κρατώντας ένα μικρό καλάθι, για ώρα ανάγκης.

X-MEN: THE HIDDEN YEARS VOL. 1 TPB (pg. Μ106, $34.99)
Το 1999, βγήκε αυτή η σειρά, που σκοπό είχε να καλύψει τα όσα έγιναν μεταξύ των UNCANNY X-MEN #67 και #93, όταν ο τίτλος, αντί για φρέσκο υλικό, πρόσφερε reprints. Και τί έγινε, θα πείτε. Το comic το είχε αναλάβει ο John Byrne, οπότε κάτι έγινε, σίγουρα! Διάολε, ακόμη και όταν ο Byrne είναι στον αυτόματο, δίχως να προσπαθεί ιδιαίτερα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο από πολλά, μα πάρα πολλά comics. Αν η μνήμη μου με βοηθάει, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα τα συγκεκριμένα τεύχη, εδώ ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε έχουμε ένα comic που μπορεί να μην καινοτομεί, αλλά σέβεται τους χαρακτήρες και, φυσικά, τους αναγνώστες του. Χρειάζονται και αυτά.

DARK HORSE

RESET #1 (of 4) (pg. 59, $3.50)
Το καινούριο comic του Peter Bagge πραγματεύεται κάτι που, σίγουρα, έχει περάσει από το μυαλό όλων: την ευκαιρία να ξαναζήσουν το παρελθόν και να αλλάξουν κάποια πράγματα σε αυτό. Αυτή την δυνατότητα αποκτά ο ξεπεσμένος ηθοποιός, Guy Krause, όταν συμμετέχει σε ένα πείραμα εικονικής πραγματικότητας. Ενδιαφέρον concept, από έναν μεγάλο δημιουργό, που φημίζεται για το ιδιαίτερο χιούμορ του.

GROO VS, CONAN #1 (of 4) (pg. 60, $3.50)
Πραγματικά, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί άργησε τόσο πολύ να γίνει αυτή η συνάντηση. Πανύβλακας εναντίον βαρβάρου, και να δούμε τι θα μείνει όρθιο, μετά από αυτή την κοσμοϊστορική συνάντηση.

3 STORY: SECRET FILES OF THE GIANT MAN (pg. 62, $3.50)
Δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του Matt Kindt μετά το SUPERSPY, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο εκπλήρωσε τις, τότε, ενδείξεις για μια λαμπρή καριέρα. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το νέο κατασκοπευτικό comic δεν μπορώ να το αγνοήσω.

GRENDEL OMNIBUS VOLUME 1: HUNTER ROSE (pg. 65, $24.99)
Αν ήμουν πιο νέος και πολύ πιο ριψοκίνδυνος, θα έκανα αίτηση για internship στον Matt Wagner. Ακόμη και αν την απέρριπτε, θα έσκαγα μπροστά στην πόρτα του, με σκοπό να του ξύνω τα μολύβια, να απαντάω στην αλληλογραφία του, κάτι, ρε παιδί μου.

Παραμερίστε τις επιδιώξεις μου ως stalker, και τσεκάρετε αυτό το omnibus. Έχει έναν σκασμό ιστορίες με τον Hunter Rose, τον πρώτο Grendel, έναν ιδιοφυή νέο, που έκτισε μια εγκληματική αυτοκρατορία, επειδή ήθελε μια πιο συναρπαστική ζωή. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για την πορεία του τίτλου, αφού σύντομα ο Wagner εγκατέλειψε τον Hunter Rose, επεκτείνοντας το όραμα που είχε για το comic του. Στα μείον, το “συμμαζεμένο” μέγεθος αυτών των εκδόσεων της Dark Horse.

ADVENTURES INTO THE UNKNOWN! ARCHIVES VOLUME 1 HC (pg. 66, $49.99)
SILVER STREAK ARCHIVES FEATURING THE ORIGINAL DAREDEVIL VOLUME 1 HC (pg. 66, $59.99)
Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος comics, τρόμου και δράσης, από πολλούς δημιουργούς, που είναι household names στο σπίτι του κάθε αρχαιολάγνου comic fan. Ψοφάω για κάτι τέτοιες κυριλέ εκδόσεις.

DC

CHALLENGERS OF THE UNKNOWN BY JACK KIRBY HC (pg. 130, $39.99)
Ακόμη μια παλιατζούρα, αυτή τη φορά από τον Jack Kirby, σε ένα πλαίσιο επιστημονικής φαντασίας. Όλα αυτά, πριν το στήσιμο της Marvel, όταν ο Kirby ήταν ήδη ένας καταξιωμένος δημιουργός. Όπως είπα και πριν, ψοφάω για κάτι τέτοια, ακόμη και αν είναι σχεδόν ξεχασμένα από θεούς και ανθρώπους.

GET JIRO! HC (pg. 136, $24.99)
Ωραία, ο Anthony Bourdain είναι ένας καταξιωμένος σεφ, και παράλληλα συγγραφέας, που κάνει το πέρασμα του στα comics. Απ’ ότι κατάλαβα, από το solicitation, αν αντικαταστήσετε το “σεφ” με “αρχιμαφιόζο” και το “φαγητό” με “πρέζα”, θα βγάλετε κάτι πολύ κοντά σε αυτό το comic. Κάψιμο μου μυρίζει, αλλά ο άνθρωπος γράφει για αυτό που ξέρει.

IDW

POPEYE #1 (of 4) (pg. 159, $3.99)
Νέο comic με το ναυτάκι, με τη μοίρα του να ορίζεται από το πληκτρολόγιο του Roger Langridge, και να φαίνεται πως θα είναι κοντά στις ρίζες που φύτεψε ο E.C. Segar. Εδώ διαβάζαμε τα ψιλό-άθλια Ιταλικά ΠΟΠΑΫ, στον Νεοζηλανδό θα κολλήσουμε;

IMAGE

AMERICA’S GOT POWERS #1 & 2 (of 6) (pg. 180, $2.99)
Talent show με έφηβους, που πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα της εφηβείας τους, έχουν και υπερδυνάμεις. Σχεδιάζει ο Bryan Hitch.

SUPREME #63 (pg. 188, $2.99)
Άτσα και πάλι ο Supreme μπροστά μας, φυσικά από τον Alan Moore, με τον Erik Larsen στο πλευρό του. Γιατί όχι;

THE GREEN PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Δε νομίζω ότι αυτό το μήνα έχω κάποιο λόγο να γκρινιάξω. Οι ενδιαφέρουσες προτάσεις, στο πράσινο section του PREVIEWS, είναι αρκετές (πόσες, βέβαια, από αυτές, θα αποδειχθούν όντως αξιόλογες, είναι άλλο θέμα) και η πάντα καλοδεχούμενη ποικιλία βρίσκεται σε κάποιες δόξες. Για πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες από αυτές μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Ι ΤΟLD YOU SO (Boom! Town, pg. 265, $17,99)
Μετά το ξεκαρδιστικό I THOUGHT YOU WOULD BE FUNNIER, o Shannon Wheeler (TOO MUCH OFFEE MAN) συγκεντρώνει, για μια ακόμη φορά, κάποια από τα καλύτερα strips του, σε ένα collected edition. Αυτή τη φορά, οι γελοιογραφίες προέρχονται από τον… κάδο αχρήστων του THE NEW YORKER, μιας και όλες τους προτάθηκαν στο έγκυρο περιοδικό, αλλά απορρίφθηκαν, για διάφορους λόγους. Μη φανταστείτε, όμως, ότι πρόκειται για… δευτεράτζες. Τα strips και οι γελοιογραφίες του Wheeler έχουν πάντα κάτι να πουν και το έξυπνο χιούμορ τους θα εκτιμηθεί από τους αναγνώστες, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτό που ζητούσε το NEW YORKER.

116 σελίδες με εγγυημένο γέλιο, λοιπόν. Αν ζητάτε, βέβαια, κάτι περισσότερο, συνεχίστε την ανάγνωση στην επόμενη πρόταση.

GRANDPA WON’T WAKE UP (Boom! Town, pg. 265, $7,99)
Μία ακόμη πρόταση με το όνομα του Shannon Wheeler στο cover, αυτή τη φορά μόνο στα καθήκοντα του σχεδίου, μιας και το σενάριο είναι του Simon Max Hill (μιλήσαμε για το συγκεκριμένο graphic novel με τον Wheeler, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, πριν μερικούς μήνες). Πρόκειται, αρχικά, για μια παιδική ιστορία, αλλά με ένα πιο ενήλικο twist. Δυο πιτσιρίκια προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξυπνήσουν τον παππού τους, στην πραγματικότητα, όμως, αυτός είναι νεκρός!

Σύμφωνα με τους δύο δημιουργούς, παρά τη μακάβρια αυτή λεπτομέρεια, το GRANDPA WON’T WAKE UP παραμένει μια παιδική ιστορία, έστω κι αν είναι λίγο ασυνήθιστη.

ΤΗΕ SHADOW #1 (Dynamite Entertainment, pg. 272, $3,99)
Τα νέα για το επικείμενο revival του THE SHADOW, λογικά, τα έχετε ακούσει (και αν ξέρετε το καλό σας, τα έχετε ακούσει εδώ). O Garth Ennis (THE PREACHER) αναλαμβάνει, μαζί με τον Aaron Campbell (DARK SHADOWS), να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους καινούργιους, γιατί αυτός ο pulp ήρωας είναι τόσο αγαπητός σε μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Αν δεν κάνω λάθος, ο Εnnis έχει καιρό να αναλάβει κάποιον licensed χαρακτήρα και σίγουρα το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία (η οποία αποτελεί, σύμφωνα με τη Dynamite, ongoing series – τουλάχιστον θα είναι χορταστική) είναι οπωσδήποτε μεγάλο.

Αν έλειπαν και οι υπερφίαλες δηλώσεις του Iρλανδού writer (“Αυτός είναι ίσως ο τελευταίος καθιερωμένος χαρακτήρας από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού τον οποίο δεν έχω γράψει”), θα ήμουν 100% πεπεισμένος να το αρπάξω. Ωστόσο, θα αρκεστώ σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό.

THE SHADOW: BLOOD AND JUDGEMENT (Dynamite Entertainment, pg. 275, $19,99)
Και μιας και μιλάμε για revivals του THE SHADOW, η Dynamite προσφέρει, μετά από αρκετά χρόνια, το mini series που αποκάλυψε το origin και επανακαθόρισε το χαρακτήρα στη σύγχρονη εποχή(και βρέθηκε στο #87 του δικού μας Top 100 Of The 80s). Το BLOOD AND JUDGEMENT του Howard Chaykin (AMERICAN FLAGG!, BLACK KISS) έφερε τον Shadow στο παρόν (τη δεκαετία του ’80) και πότισε την καθημερινότητά του με καταστάσεις και προκλήσεις σαφώς πιο βίαιες και σκοτεινές.

VOLTRON: YEAR ONE #1 (Dynamite Entertainment, pg. 284, $3,99)
Η Dynamite εκμεταλλεύεται, εδώ και τρεις μήνες περίπου, τα δικαιώματα του VOLTRON (όσοι δεν ξέρετε τι εστί Voltron, είτε είστε πολύ μικροί, είτε διαβάζατε για το σχολείο αντί να δείτε τηλεόραση, ή να νοικιάσετε καμιά βιντεοκασέτα – όπως και να έχει, είστε ζημιωμένοι). Εκτός, λοιπόν, από το ongoing series του Brandon Thomas (του οποίου το πρώτο τεύχος εξαντλήθηκε άμεσα), η εκδοτική ετοιμάζει και μια δεύτερη σειρά, από τον ίδιο writer. Όπως προδίδει, άλλωστε, και ο τίτλος της, πρόκειται για την εξιστόρηση του origin των πρωταγωνιστών της σειράς (αν δεν καταλάβατε κάτι τέτοιο από τον τίτλο, είτε δεν έχετε διαβάσει το BATMAN: YEAR ONE, είτε χάσατε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα Top 100 Comics των 80s – όπως και να έχει, είστε ζημιωμένοι).

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι πρόκειται για έναν τίτλο βασισμένο σε anime, το σχέδιο του Craig Cermak είναι καθαρά αμερικανικό και, όπως φαίνεται από κάποια uncolored previews, σε αρκετά σημεία, εντυπωσιακό.

NEW YORK MON AMOUR (Fantagraphics, pg. 302, $19,99)
Εδώ πρόκειται για μια εγγυημένα καλή κυκλοφορία, για τους fans των ευρωπαϊκών comics και όχι μόνο. Το NEW YORK MON AMOUR συγκεντρώνει τέσσερις παλιότερες ιστορίες του Jacques Tardi, όλες με επίκεντρό τους τη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά σε έναν τόμο. Η πρώτη από αυτές είναι το “Manhattan” και παρά τον τίτλο της, καμία ομοιότητα δεν έχει με την ομότιτλη ταινία του Woody Allen. Πρόκειται για μια απαισιόδοξη και σκοτεινή ιστορία, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του RAW του Art Spiegelman. Μαζί της, επαναδημοσιεύονται τρεις ακόμη μικρότερες ιστορίες, η “Cockroach Killer”, σε σενάριο του Benjamin Legrand, και, για πρώτη φορά μεταφρασμένες στα αγγλικά, οι “It’s So Hard” και “The Killing Of Hung”, σε σενάριο Dominique Grange.

THE ADVENTURES OF VENUS (Fantagraphics, pg. 303, $9,99)
Κάπου ανάμεσα στο γράψιμο και το σχεδιασμό των μισών (περίπου) ιστοριών του 3ου καλύτερου comic των 80s και των 90s και του 20ού καλύτερου των 00s, ο Gilbert Hernandez βρέθηκε στη θέση του editor της all-ages ανθολογίας MEASLES. Στην ίδια ανθολογία, ο ταλαντούχος δημιουργός συνέβαλλε με αρκετές μικρές ιστορίες. Σε αυτές πρωταγωνιστεί η Venus, η ανιψιά της Luba, και η έκδοση μας υπόσχεται σκανταλιές, χαριτωμενιές και πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και μια ολοκαίνουργια ιστορία.

Δεν έχω διαβάσει τις εν λόγω ιστορίες, οπότε μη μου ζητήσετε να εγγυηθώ για τίποτα. Ο Gilbert είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι λίγο του ύψους και του βάθους. Οπότε, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

FAIRY TALES OF OSCAR WILDE: THE HAPPY PRINCE (NBM, pg. 313, $16,99)
Οι περισσότεροι από εσάς, έχετε φτάσει στο σημείο (κατά την πασίγνωστη μέθοδο του Pavlov) να νιώθετε μια ικανοποιητική ζεστασιά στην καρδιά σας, κάθε φορά που βλέπετε στο cover ενός graphic novel τα ονόματα των Oscar Wilde και P. Craig Russell (THE SANDMAN, ELRIC OF MELNIBONE). Οι υπόλοιποι, ίσως πρέπει να μάθετε τι χάνετε.

Αυτή τη φορά, η μαγική πένα (ή πινέλο;) του P. Craig Russell μεταφέρει σε comic το παραμύθι THE HAPPY PRINCE, στο οποίο η ψυχή ενός πρίγκιπα που ποτέ δε γνώρισε την αληθινή ευτυχία, έχει παγιδευτεί σε ένα άψυχο άγαλμα και αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου. Η ποιητικότητα και η επιτηδευμένη αφέλεια που χαρακτηρίζουν τα παραμύθια του Oscar Wilde, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό (ακόμη και σε μια μέτρια μέρα του) σχέδιο του P. Craig Russell, εγγυώνται για την ποιότητα αυτής εδώ της έκδοσης.

LOST DOGS GN (Top Shelf, pg. 326, $9,95)
Πριν το post-apocalyptic SWEET TOOTH και το σκοτεινό ANIMAL MAN, ο Jeff Lemire έγραψε και σχεδίασε το… οικογενειακό ESSEX COUNTY. Και πριν από αυτό, έγραψε, σχεδίασε και εξέδωσε μόνος του, το βίαιο και σχεδόν καταθλιπτικό LOST DOGS. Σε αυτό, ένας άντρας που απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά απογυμνωμένος από τα πάντα, εξαιτίας μιας συμμορίας κακοποιών. Αν και θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία εκδίκησης, αποτελεί, στην ουσία, το θρήνο αυτού του άντρα, για την απότομη κατρακύλα του από την κορυφή στον πάτο.

Αν σας ενδιαφέρει η γραφή του Lemire, το LOST DOGS είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τη γνωρίσετε στην αρχή της καριέρας του Καναδού δημιουργού. Και η Top Shelf επανεκδίδει αυτό το self-published διαμαντάκι, μετά από αρκετά χρόνια, για όλους εσάς.

MANGA (Δημήτρης Σακαρίδης)

Λόγω κάποιων κακών συνεννοήσεων, λανθασμένων υπολογισμών και μιας γενικότερης σχετικής κακοτυχίας, τα Manga Picks έμειναν ορφανά αυτό το μήνα, καθώς δεν βρέθηκε κανείς από τους resident manga experts του Comicdom να τα αναλάβει. Κάποιος, όμως, έπρεπε να βγάλει το φίδι από την τρύπα, και για κακή σας τύχη, το βαρύ αυτό καθήκον έπεσε σε εμένα (που απλά συνέβη να είμαι editor αυτή την εβδομάδα).

Δηλώνω εξ’ αρχής πως δεν είμαι και ο πλέον σχετικός με το αντικείμενο (ευτυχώς για όλους μας, βέβαια, δεν είμαι και ο πλέον άσχετος), και μπορεί να μην έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση, ούτε την κατάρτιση, για ολοκληρωμένη έρευνα στον τομέα των manga, αλλά τουλάχιστον δυο πραγματάκια τα βρήκα, ώστε να μη μείνετε εντελώς παραπονεμένοι…

VS ALIENS GN (Gen Manga Entertainment, pg. 305, $9.95)
Τα δύο πιο χαριτωμένα κορίτσια του σχολείου στο οποίο φοιτεί ο Kitaro, κρύβουν, προφανώς, κάποιο μεγάλο μυστικό, καθώς η μία ισχυρίζεται πως η άλλη είναι εξωγήινη. Φυσικά, ο Kitaro θα κάνει ότι μπορεί για να ανακαλύψει αν αυτό είναι αλήθεια και να αποκαλύψει οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρύβεται από πίσω. Η υπόθεση μας υπόσχεται ανατροπές και εκπλήξεις μέχρι την τελευταία σελίδα, ενώ μια πρόχειρη έρευνα που έκανα για να δω inside art, με έφερε μπροστά σε ένα καλοφτιαγμένο comic, με αρκετά shoujoειδές σκίτσο.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα single volume, λέω να του δώσω μια ευκαιρία, για να δω πόσο μεγάλες είναι οι ανατροπές και πόσο χαριτωμένα είναι τα κοριτσάκια…

SHIGENORI SOEJIMA ART WORKS (Udon Entertaiment, pg. 330, $39.99)
Το πανέμορφο εξώφυλλο ήταν αυτό που μου τράβηξε την προσοχή και μετά από σχετική έρευνα, ανακάλυψα ότι ο Soejima (ο οποίος είναι video game artist, που κάνει κατά κύριο λόγο character designs) είναι πραγματικά εκπληκτικός σχεδιαστής. Ναι, είναι ακριβούτσικο για softcover 160 σελίδων, αλλά είναι σε μεγάλο μέγεθος (21Χ28,5 cm) και λογικά θα είναι εντυπωσιακό.

Δεν ξέρω αν μπορώ να σας το προτείνω ως “φρόνιμη” αγορά (hell, δεν είμαι καν βέβαιος πως θα αποφασίσω να το αγοράσω εγώ ο ίδιος!), αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως, ως art book, θα “μετράει”.