Δύο Νέα Workshops Και Προβολή Ταινίας Despicable Me Στο Comicdom Con Athens 2012

O ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής, Yildiray Cinar, παραδίδει workshop για την τεχνική του quick sketching και οι Σοφία Μαντούβαλου και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ παρουσιάζουν το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Επίσης, για τους μικρούς μας φίλους θα προβληθεί και η δημοφιλής ταινία κινουμένων σχεδίων DESPICABLE ME. Τρία ακόμη events στο πρόγραμμα του φετινού Comicdom Con Athens.

  • Yildiray Cinar: Sketching On The Fast Lane

Κάποιες φορές, είτε σε signing events στα Cons είτε για τα προσωπικά τους sketchbooks, οι καλλιτέχνες κάνουν γρήγορα σκίτσα με μαρκαδόρους, στα οποία πειραματίζονται με τεχνικές και στιλ που, ενδεχομένως, δεν θα εφάρμοζαν στα “κανονικά” τους σχέδια.

Ο ανερχόμενος σχεδιαστής των LEGION OF SUPER HEROES και FURY OF FIRESTORM, Yildiray Cinar, αναλύει τη διαδικασία σκέψης και δημιουργίας αυτών των σκίτσων και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμόσει κανείς τις βασικές δυναμικές αρχές του σχεδίου, με λιγότερες γραμμές και σε πολύ λίγο χρόνο.

Κυριακή, 1 Απριλίου, 12:00 (Seminar Room)
Δηλώστε Συμμετοχή

  • Σοφία Μαντουβάλου και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ: Ένα Γράμμα, Μια Ιστορία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ TΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
“ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”

ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΘΗΣΗΣ

Η εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων και το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ απευθύνονται στα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας 5-7 ετών -χωρίς να αποκλείονται οι μικρότερες ηλικίες- και λειτουργούν σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση.

Στο πλαίσιο του workshop, οι δημιουργοί του πολυμεσικού πακέτου μάθησης ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, Σοφία Μαντουβάλου και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, θα παρουσιάσουν βήμα προς βήμα τα στάδια που αφορούν στον εκπαιδευτικό και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της τηλεοπτικής σειράς και την ανάπτυξή της, σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης.

Παραγωγός του εκπαιδευτικού υλικού ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ είναι η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

(Σάββατο, 31 Μαρτίου, 16:00, Seminar Room)
Είσοδος Ελεύθερη

  • Προβολή Της Ταινίας ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ

Μια από τις καλύτερες και σίγουρα η πιο ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών, με παγκόσμιο Box Office πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια, η οποία άλλαξε τα δεδομένα στην ιστορία του είδους της, έχοντας για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστή έναν κακό και σκοτεινό χαρακτήρα, τον απόλυτο αντιήρωα. Κανείς δεν θα μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην απαισιότατη γοητεία του Γκρου, ενώ τα ακαταμάχητα μίνιονς κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση!

Σε μια ήσυχη γειτονιά, κάπου στα προάστια, με φροντισμένους κήπους και ολόλευκους φράχτες, υπάρχει ένα μαύρο, επιβλητικό σπίτι με ένα μυστικό! Είναι το καταφύγιο του πανούργου Γκρου και των μικρών, τετραπέρατων, σκανδαλιάρικων ακολούθων του, minions. Ο Γκρου είναι αποφασισμένος ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και να γίνει ο πιο γνωστός Κακός του πλανήτη. Γι’ αυτό και σχεδιάζει να κλέψει το φεγγάρι!

Οπλισμένος με τα πιο απίθανα όπλα και οχήματα, καθώς και την αεικίνητη στρατιά των minions, ο σκοτεινός Γκρου τα βρίσκει… σκούρα, όταν αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία χαριτωμένα ορφανά κοριτσάκια, που βάλθηκαν να τον κάνουν ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΜΠΑ, απειλώντας για καλά τη φήμη του ως ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΚΟΥ!!!

Σκηνοθεσία: Πιέρ Κοφίν, Κρις Ρενό
Με τις φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη και Θανάση Τσαλταμπάση
Διάρκεια: 95 λεπτά

(Σάββατο 31 Μαρτίου, 13:00, Φουαγέ)

Η ταινία είναι μια προσφορά της SONY PICTURES HOME ENTERTAINMENT HELLAS