COMICDOM RESURRECTED #31: I Have Holes Instead Of Eyes

Ήταν αναπόφευκτο. Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Δεν υπήρχε σωτηρία ή διέξοδος. Συγγνώμη ζητώ, ταπεινά.

Όπως μάλλον έχετε καταλάβει, ρίχνοντας μια ματιά στην εικόνα που συνοδεύει την στήλη αυτής της εβδομάδας, το θέμα μας δεν είναι άλλο από τα αξιαγάπητα αυτά όντα, που γύρισαν από τον κόσμο τον νεκρών, χωρίς μυαλό και συναισθήματα, δίχως λογική, αλλά με μια ακατάπαυστη όρεξη για ζεστή, ανθρώπινη σάρκα. Zombies, αγαπητοί επισκέπτες μας!

Ναι, έχω αδυναμία σε αυτό το παρακλάδι των ιστοριών τρόμου, είτε αυτές είναι στην οθόνη, μεγάλη ή μικρή, είτε στο χαρτί, ακόμα και στα video games. Πολλά είναι αυτά που με ελκύουν σε αυτές. Ο κάθε άνθρωπος, αν δεν προσέχει, μπορεί να γίνει κομμάτι από τις ορδές των νεκρών, ο κίνδυνος είναι διαρκής, οι εντάσεις μεταξύ των επιζώντων είναι συνεχείς και φυσικά, η κοινωνία μαζί με τους θεσμούς της έχει καταρρεύσει, δίνοντας την θέση της σε ένα μόνιμο αγώνα για την επιβίωση.  Και, φυσικά, άφθονο gore. Αυτά τα παραπάνω, είναι άγραφοι κανόνες που έχουν θεσπιστεί κυρίως μέσα από τις ταινίες του George A. Romero, συνθέτοντας το μωσαϊκό  ενός ένα post-apocalyptic περιβάλλοντος.  Δεν είναι απαράβατοι, και σίγουρα είναι – πλέον – εντελώς κλισέ, αλλά όπως έχω ήδη δηλώσει, τα zombies είναι ένα ευαίσθητο σημείο μου.

Πάμε και σε κανένα comic-άκι; Ακολουθώντας τις Romero-ικές διδαχές, ο Robert Kirkman, μαζί με τους Tony Moore και Charlie Adlard, δημιούργησε το  THE WALKING DEAD, το οποίο κατέληξε να είναι το σημείο αναφοράς στη σύγχρονη σκηνή, κάνοντας και ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα και στην τηλεόραση.

Η απήχηση που είχε, οδήγησε την Marvel στην εκταφή του Simon Garth στο ZOMBIE (σκέτο), ενός χαρακτήρα που είχε μια σύντομη εκδοτική ζωή στη δεκαετία του ’70. Φυσικά, δεν μπήκε μόνο αυτή η εκδοτική εταιρία στον χορό των νεκρών, με αποτέλεσμα το PREVIEWS κάθε μήνα να έχει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά ανοιχτού τάφου.  Δίχως να χρονοτριβώ, έχουμε αλφαβητικά τα παρακάτω comics: PIECES FOR MOM, WARREN ELLIS’ BLACK GAS, ZOMBIE KING, ZOMBIE TALES, ZOMBIE TALES: DEATH VALLEY, ZOMBIE TALES – THE SERIES, ZOMBIES VS ROBOTS, ZOMBIES VS ROBOTS VS AMAZONS, ZOMBIES!: FEAST και ZOMBIESAMA.

Πόσα από αυτά σας είναι απαραίτητα; Κανένα, εκτός από τα THE WALKING DEAD και TALES OF THE ZOMBIE. Αν, όμως, έχετε ένα μικρό κόλλημα με αυτά τα αηδιαστικά πλάσματα, μάλλον θα περάσετε κάποιες ευχάριστες στιγμές διαβάζοντας τα!

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: SAINT VITUS – Zombie Hunger