Workshops Rufus Dayglo Και Panel Comics & Animation Στο Comicdom Con Athens 2012

Ο Βρετανός σχεδιαστής των TANK GIRL και JUDGE DREDD, Rufus Dayglo, παραδίδει workshop με θέμα “Από Το Σενάριο Στην Τελική Σελίδα”, ενώ ο καλεσμένος της Jemma Press, Douglas Paszkiewicz και γνωστοί δημιουργοί από τον ελληνικό χώρο, συμμετέχουν σε panel με θέμα Comics & Animation.

Δύο ακόμη events στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2012.

  • Rufus Dayglo: Από Το Σενάριο Στην Τελική Σελίδα

Η δουλειά ενός σχεδιαστή comics δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να καταφέρει να μετατρέψει το σενάριο που θα του παραδώσει ο συγγραφέας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποδώσει ιδανικά την ιστορία και να την κάνει κατανοητή, αλλά και οπτικά ενδιαφέρουσα, για τους αναγνώστες.

Ο Βρετανός δημιουργός Rufus Dayglo, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα μια πρόσφατη ιστορία Judge Dredd, στην οποία εργάστηκε ο ίδιος, για να μας δείξει όλα τα στάδια που περνάει ένας καλλιτέχνης στο σχεδιασμό ενός comic. Από την ερμηνεία του σεναρίου στα breakdowns και τα layouts, και από τα roughs στα τελικά pencils, τα μελάνια και το χρωματισμό!

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 12:00 (Seminar Room)
Δηλώστε Συμμετοχή (Όνομα, τηλέφωνο, τίτλος workshop)

  • Panel: Comics & Animation – Συγκάτοικοι Στο Χρόνο

Comics και Animation: αδελφές τέχνες, συχνά αλληλέγγυες, ενίοτε αλληλοβόρες.

Από την εποχή της πρωτοπορίας του Max Fleischer και του Walt Disney, μέχρι τον σύγχρονο βιομηχανικό γίγαντα της Ιαπωνίας, τα comics και το animation έχουν γνωρίσει σχέση συμβιωτική, όσο και παρασιτική, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στη μικρή οθόνη.

Από μορφή τέχνης, σε βιομηχανία, από την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων cels και σελίδων στο χέρι, στην εποχή του υπολογιστή. Είναι, όμως, αυτές οι μεταβάσεις απόλυτες; Τί κερδίζεται, τί χάνεται και τί ανακυκλώνεται στην πορεία; Σε μια εποχή έντονης προσπάθειας επαναπροσδιορισμού, τόσο των comics, όσο και του animation, είμαστε έτοιμοι για το αύριο, ή το επόμενο βήμα πρέπει να αναζητήσει στέρεο πάτημα στο χτες;

Συμμετέχουν:
— Douglas Paszkiewicz (δημιουργός comics, animator)
— Αλέκος Παπαδάτος (δημιουργός comics, animator)
— Δημήτρης Σαββαΐδης (συγγραφέας comics, animator)
— Γιάννης Τεξής (δημιουργός comics, animator)

Συντονιστής: Ανδρέας Μιχαηλίδης

(Παρασκευή 30 Μαρτίου, 18:45, Θέατρο)