PREVIEWS PICKS (MAR 2012)

Να ‘μαστε πάλι εδώ, με τις καθιερωμένες επιλογές από τον κατάλογο παραγγελιών της Diamond, και μάλιστα, αυτή τη φορά, αρκετά έγκαιρα! Διαβάστε προσεκτικά τις επιλογές που ξεχώρισαν οι συντάκτες μας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βασιλεία Βαξεβάνη, Μυρτώ Τσελέντη και Κώστας Λαμπρόπουλος, προτού προχωρήσετε στις παραγγελίες σας…

THE BLUE PAGES (Ανδρέας Μιχαηλίδης)

Πρώτη φορά, εδώ και μήνες, που δεν έχω να γκρινιάξω για το πόσο φτωχό είναι το PREVIEWS. Μάλιστα, χρειάστηκε να κάνω επιλογή ανάμεσα στα πράγματα που βρήκα ενδιαφέροντα και δη στις “Μπλε” σελίδες. Ανήκουστο! Ξεκινάμε δίχως πολλά-πολλά, όμως, διότι το deadline τρέχει!

RESIDENT ALIEN #0 & #1 (Dark Horse, pg. 37, $3.50)
Μέσα από τις σελίδες του DARK HORSE PRESENTS, μια mini σειρά των Peter Hogan και Steve Parkhouse για τον “Dr. Harry”, έναν εξωγήινο που έχει ξεμείνει στη Γη, στη μικρή πόλη Patience των Η.Π.Α.. Με τις νοητικές του δυνάμεις να κρύβουν την αληθινή του εμφάνιση και υιοθετώντας την persona του καλού, συνταξιούχου γιατρού, ο φιλήσυχος εξωγήινος ελπίζει απλά να μείνει στην ησυχία του, μέχρι να έρθουν και να τον μαζέψουν οι ομόφυλοί του. Όταν, όμως, ο γιατρός της πόλης δολοφονείται, ο Dr. Harry πρέπει να αναλάβει ενεργό καθήκον, ερχόμενος σε τακτική επαφή με τους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται μπλεγμένος στην επίλυση του μυστηριώδους φόνου. Οι συνέχειες από το DARK HORSE PRESENTS θα περιλαμβάνονται στο τεύχος #0.

ORCHID VOL. 1 (Dark Horse, pg. 39, $17.99)
Το πρώτο κεφάλαιο της post-apocalyptic saga του Tom Morello, το οποίο ακολουθεί μια νεαρή πόρνη και έναν από τους ελάχιστους μορφωμένους επαναστάτες κατά των “μεγιστάνων του υψηλού εδάφους”, σε έναν κόσμο πολύ σκοτεινότερο του MAD MAX, αλλά εξίσου περιπετειώδη και ελκυστικό στην ανάγνωση.

THE GUILD VOL. 2 (Dark Horse, pg. 41, $14.99)
Συλλογή των 5 one-shots, αφιερωμένων, ένα καθ’ έκαστον, στους Knights of Good από το THE GUILD. Τα τεύχη παρουσιάζουν τη ζωή των χαρακτήρων πριν το GUILD, καθώς και διάφορες άγνωστες πτυχές τους, πριν βρεθούν όλοι μαζί στην ξεκαρδιστική, web-series της Felicia Day. Ανάμεσα στους πολλούς artists, οι Darick Robertson, Becky Cloonan, Tim Seeley και άλλοι.

CREEPY PRESENTS RICHARD CORBEN (Dark Horse, pg. 58, $29.99)
Μετά το εξαιρετικό ομότιτλο για τον Bernie Wrightson, η Dark Horse παρουσιάζει μια νέα hardcover συλλογή 320 σελίδων, με δουλειές του Richard Corben, από την εποχή του EERIE και του CREEPY. Πρωτότυπες ιστορίες, προσαρμογές ιστοριών του Edgar Allan Poe, συμπεριλαμβανομένου του εκπληκτικού “Fall of the House of Usher” και άλλα φρικιαστικά, που δεν πρέπει να χάσει κανείς λάτρης του είδους.

BLACKSAD: A SILENT HELL (Dark Horse, pg. 64, $19.99)
Εύκολα, το αστέρι του μήνα, η επιστροφή στον ζωόμορφο κόσμο των Juan Diaz Canales και Juanjo Guarnido, καθώς ο… γάτος ντετέκτιβ John Blacksad πάει στη Νέα Ορλεάνη του 1950, την περίοδο του Mardi Gras, και μπλέκεται στην αναζήτηση ενός διάσημου πιανίστα. Τζαζ, βουντού, βάλτοι και μια εκπληκτική απόδοση της μορφής του Κόκκινου Θανάτου του E.A.Poe, όπως εμφανώς δείχνει το solicitation.

DIAL H #1 (DC, pg. 77, $2.99)
Θα πω την αμαρτία μου: ο κύριος λόγος που το προτείνω είναι το εκπληκτικό εξώφυλλο του Brian Bolland. Το DIAL H υπήρξε πάντοτε μια ιδιόμοφη περίπτωση, καθώς σχετιζόταν με αυτήν την παράξενη συσκευή, που σε μεταμορφώνει σε υπερήρωα, ανάλογα με την περίσταση. Ωστόσο, το οπτικό υλικό, καθώς και η τοποθέτηση του China Mieville στο συγγραφικό τιμόνι, υπόσχονται μια πιο horror αντιμετώπιση. Αυτό το τελευταίο είναι επίσης αμφιλεγόμενο, καθώς, παρότι βραβευμένος, ο Mieville έχει γράψει επίσης ένα από τα χειρότερα βιβλία τρόμου που έχω διαβάσει ποτέ (KRAKEN).

ANIMAL MAN ANNUAL #1 (DC, pg. 108, $4.99)
Ορμώμενο από τα τρέχοντα storylines στο SWAMP THING και το ANIMAL MAN, το συγκεκριμένο comic παρουσιάζει την ιστορία της αέναης, κοσμικής διαμάχης, μεταξύ “Green”, “Red” και “Rot”, των οποίων οι σύγχρονοι εκπρόσωποι είναι ο Alec Holland, ο Buddy Baker και για το Rot… η οικογένεια της Abigail Arcane! Αναμένεται σάπιο και τρομώδες. Must get.

BATMAN: EARTH ONE (DC, pg. 120, $22.99)
Ένα retelling του Batman mythos, αναφορικά με τη δημιουργία του και το “Year One”. Εδώ, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και σκοτεινά, όχι σε μια λογική Tim Burton, αλλά από μια σκοπιά ανθρώπινου, σχεδόν καθημερινού σκότους. Τί θα συνέβαινε αν το πρώτο μέλημα του Batman ήταν να βρει τον δολοφόνο των γονιών του και αν ο πιστός Alfred, δεν ήταν και τόσο πιστός (πλην όμως γεροντο-ντούκι);

NEIL GAIMAN’ S MIDNIGHT SHOW (DC, pg. 140, $24.99)
Μια συλλογή προ-SANDMAN (SWAMP THING, HELLBLAZER και άλλα) ιστοριών του Gaiman, με σχέδιο ορισμένων από τους καλύτερους του είδους και του χώρου, όπως οι Teddy Kristiansen, Stephen Bissette και Mike Mignola.

FRANKENSTEIN: ALIVE, ALIVE! #1 (IDW, pg. 153, $3.99)
Steve Niles και Bernie Wrightson συνθέτουν τη συνέχεια μετά το τέλος του FRANKENSTEIN της Mary Shelley. Σοβαρά τώρα, θέλετε κάτι περισσότερο;

LOCKE & KEY VOL. 4: KEYS TO THE KINGDOM (IDW, pg. 164, $19.99)
Το προτελευταίο, κατά τα φαινόμενα, κεφάλαιο του LOCKE & KEY, το οποίο, αν δεν διαβάζετε, πολύ, μα πάρα πολύ κακώς! Στη δίπλα σελίδα, τσεκάρετε και το νέο LOCKE & KEY: THE GAME, από την Cryptozoic, προς $30.00.

COMIC BOOK HISTORY OF COMICS (IDW, pg. 168, $21.99)
Αυτό ακριβώς που λέει, δια χειρός Fred Van Lente και Ryan Dunlavey. Από τον Kirby στον Moore κι από τον Wertham στον Tezuka. Η ιστορία των comics… σε comic!

NIGHT OF 1000 WOLVES #1 (of 3) (IDW, pg. 171, $3.99)
Ένα comic μεσαιωνικού μυστηρίου και υπερφυσικού τρόμου, καθώς η οικογένεια Benjyon διώκεται από μια μανιασμένη ορδή λύκων. Με το εκπληκτικό σχέδιο του Dave Wachter.

Όσο για τη Marvel, κατά τη γνώμη του γράφοντος πάντα, μην ελπίζετε. Δεν βρήκα, κυριολεκτικά, τίποτε που να μου τράβηξε την προσοχή, έστω και λίγο, εκτός φυσικά αν σας ενδιαφέρουν παλαιότερα comics σε paperbacks και hardcovers. Από καινούργια, στάχτη και άνθρακες, με αποκορύφωμα κακογουστιάς το ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN #10 (pg. M16), με την αποκρουστική εκδοχή του Prowler.

 

THE GREEN PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

Συνεχίζοντας στη λογική του συναγωνιστή, Ανδρέα Μιχαηλίδη, προχωράω γρήγορα-γρήγορα στα picks μου, χωρίς πολλούς προλόγους και φανφάρες…

LOSERVILLE (Amaze Ink/ Slave Labour Graphics, pg. 232, $ 12.95)
Είναι η ιστορία ενός εντελώς “κου-κου” ζευγαριού. Ο Deke ακόμη ψάχνει τί θα γίνει όταν, αν και εφόσον, μεγαλώσει, ενώ, στις ιδιαίτερες στιγμές του με τη Jane, τη βρίσκει να ντύνεται σαν clown. Η Jane, από την άλλη, εκτός από το ότι πρέπει να τρώει στη μάπα τον clown, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Όχι “εκραγεί” από νεύρα, που λέμε, αλλά… κυριολεκτικά να εκραγεί! Μπουμ!, για όσους δεν κατάλαβαν. Και αν σας έρχεται η φράση “τί πίνουν και δε μας δίνουν”, σκεφτείτε ότι, κάπου μέσα σε όλο αυτό, υπάρχουν και παραισθήσεις με παγωτατζίδικα. 232 σελίδες σουρεάλας.

A TALE OF SAND HC (Archaia Entertainment, pg. 237, $ 29.95)
Είναι offered again, αλλά δεν το πρόλαβα την πρώτη φορά. Ούτε που το είχα πάρει χαμπάρι. Είναι ένα χαμένο σενάριο για ταινία του αμίμητου Jim Henson, σε εντελώς άλλο ύφος, όπως φαίνεται. Σε μια απέραντη αμερικάνικη έρημο, ο Mac καταδιώκεται από ανθρώπους και τέρατα, πέρα από κάθε φαντασία. Έχω εμπιστοσύνη στο ταλέντο του Jim Henson και το σχέδιο είναι πολύ καλό, από το λίγο που είδα.

JIM HENSON’S THE STORYTELLER (Archaia Entertainment, pg. 240, $19.99)
Την τιμητική του στις επιλογές μου έχει ο Jim Henson. Ακόμη και αν δε σας αρέσουν τα παραμύθια και δε διακατέχεστε από την επαγγελματική μου διαστροφή, ακόμη και αν δεν είστε παιδιά, δε μπορεί να μη λατρέψατε την τηλεοπτική σειρά. Είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει στο χαζοκούτι. Απλή λατρεία. Και τώρα, να, και σε comic! Μπορεί αυτή η μετάβαση να αποβεί μοιραία – δε θα ήταν και η πρώτη φορά – αλλά αν ποντάρει η εταιρεία στους φανατικούς, κάνει καλά!

SHARAZ-DE (Archaia Entertainment, pg.240, $ 29.95)
Το θέλω!!! Sergio Toppi και 1001 Νύχτες. Μάλλον πιο σκοτεινές, πιο βίαιες, πιο αιματηρές, πιο sci-fi 1001 Νύχτες, από αυτές που αφηγούμαι, αλλά αυτό ακριβώς είναι που μου αρέσει. Το γεμάτο γωνίες σχέδιο του Toppi, σουρεαλιστικό και εξωπραγματικό, είναι ιδανικό για να αποδοθεί ο κόσμος των “Αραβικών Νυχτών”. Στο μυαλό μου, ο κόσμος των 1001 Νυχτών είναι πιο… στρογγυλός, μαλακός, όλο χλιδή, αρώματα, φαγητό και γυναίκες “όμορφες σα το φεγγάρι τη δέκατη τέταρτη νύχτα του”. Πώς θα μοιάζει, άραγε, με το συγκεκριμένο σχέδιο; Ο Sergio Toppi, πάντως, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες του Μέσου και οι 1001 Νύχτες από τα πιο όμορφα βιβλία που έχω διαβάσει. Αξίζει!

STEED AND MRS PEEL # 5 (Βoom! Studios, pg, 262, $ 3.99)
Τί συμβαίνει; Με προσπερνάνε οι εξελίξεις; Πού ζω; Βγήκε σε comic μια από τις αγαπημένες μου σειρές; Τελειώνει κιόλας; Μιλάω, φυσικά, για τη σειρά THE AVENGERS με τον Steed και την Mrs Emma Peel (λέγεται ότι το όνομα έχει να κάνει με τη φράση “man appeal” και είναι δίκαιο). Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω Emma Peel όταν μεγαλώσω (δεν έγινα) και απλά λάτρευα την απόλυτη ψυχραιμία των χαρακτήρων, τη γελοιότητα των υποθέσεων (καμιά φορά), τα ρούχα τους τα εντελώς διαφορετικά, το μπαστούνι-σπαθί του Steed και, φυσικά, τους πιο απίθανους τίτλους αρχής. Πώς να είναι, άραγε, το comic; Είναι αργά να μάθω; Ποτέ δεν είναι αργά!

FANBOYS VS ZOMBIES (Boom! Studio, pg. 256, $3.99)
Μια και το COMICDOM CON ATHENS 2012 πλησιάζει, αφιερωμένο σε όλους εμάς που θα βρεθούμε εκεί, έχουμε αυτό το comic, όπου στο Comic Con του San Diego (τη βλέπετε τη σύγκριση: San Diego Comic Con – Comicdom Con Athens) μπουκάρουν zombies.

Τί; Θέλετε και άλλα; Δεν ξέρω άλλα, μια αφιέρωση ήθελα να κάνω…

 

MANGA (Μυρτώ Τσελέντη)

Θα περίμενε κανείς ότι αφού, τον Μάρτιο, το PREVIEWS έχει “Manga Month” αυτό θα συνεπαγόταν ότι στις σελίδες του θα βρίσκαμε αμύθητους θησαυρούς από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έτσι; Οοοοοχι, αγαπητέ αναγνώστη, απλά πολύ re-offered υλικό, αρκετούς νέους τόμους σε τρέχουσες σειρές και λίγα εντελώς νέα πράγματα, εκ των οποίων τα καλά είναι ακόμη λιγότερα. Τί γκρινιάζω και εγώ, θα μου πείτε, αφού πριν από μερικούς μήνες είχαμε την εμφάνιση αρκετών αξιόλογων κυκλοφοριών, στις σελίδες του ψυχαναγκαστικού καταλόγου; Ε, ας έκαναν “Manga Month” πριν μερικούς μήνες, god dammit.

Και ΟΚ, εκτιμώ την παρουσία της Junko Mizuno και τη συνέντευξη του καλύτερου manga editor που έχει πατήσει στην γη, a.k.a. Carl Horn (σοβαρά, αγοράζω οτιδήποτε φέρει το όνομά του, χωρίς δεύτερη σκέψη – ακόμη και χαρτοπετσέτα θα αγόραζα!), αλλά αυτά είναι συμπληρωματικά “ορεκτικά”, σε αυτό που θα έπρεπε να είναι το κυρίως πιάτο. Έτσι, με μισή καρδιά (και άδειο στομάχι) σας παρουσιάζω τις manga (μη) επιλογές μου για αυτό το μήνα…

PUELLA MAGI MADOKA MAGICA (Yen Press, pg. 341,$11.99 )
Ναι, είναι αλήθεια ότι μας έλειπε άλλο ένα manga με μαγικά κοριτσάκια… ΝΟΤ! Το anime είναι αρκετά δημοφιλές, οπότε φαντάζομαι ότι, ίσως, η συγκεκριμένη κυκλοφορία μπορεί να ενδιαφέρει μερικούς. Που λέτε, για τις δολοφονίες και τις αυτοκτονίες του καιρού μας, δε φταίει η πουτάνα κοινωνία, οι άκαρδοι γονείς, ή κάποιο γονίδιο, αλλά σατανικά πλάσματα του σκότους. Δεν κάνουν, όμως, ανεμπόδιστα την διαβολική δουλειά τους. Με αντάλλαγμα την πραγματοποίηση μιας ευχής, αθώες κορασίδες αναλαμβάνουν να τα πολεμήσουν. Γιούπι! Το manga βασίζεται στο anime (και όχι, όπως συνήθως, το ανάποδο), οπότε άλλο ένα μείον, σε περίπτωση που δεν σας είχε αποτρέψει η κλισαδούρα της υπόθεσης.

UNTIL DEATH DO US PART VOL. 1 (Yen Press, pg. 341, $18.99)
Νεαρά κορασίδα έχει τη δύναμη να προβλέπει, με απίστευτη ακρίβεια, το μέλλον. Και αντί να παίξει κανένα τζόκερ, να χτίσει μια οικονομική αυτοκρατορία, να σκοτώσει τον Χατζηγιάννη και να το κάνει να φανεί ως ατύχημα, να σώσει όλα τα γατάκια του κόσμου, να κάνει το καλό και να το ρίξει στο γιαλό, ή τέλος πάντων, κάτι αξιόλογο, αξιοποιώντας, με περισσότερο ή λιγότερο ηθικούς τρόπους, αυτή την ικανότητά της, απλά τρέχει να ξεφύγει από τις κακές εταιρείες, που θέλουν να την πιάσουν και να την εκμεταλλευτούν. Που, ναι ΟΚ, δεν είναι καλή φάση, αλλά με την παρούσα οικονομική κατάσταση, οι εταιρείες ψάχνουν να βρουν τρόπους να βγάλουν περισσότερα λεφτάκια, οπότε ένα κοριτσάκι με μαντικές ικανότητες και αμφίβολο I.Q., μόνο καλό μπορεί να κάνει, εφόσον προστεθεί στο εργατικό προσωπικό τους. Το αμφίβολο I.Q., λοιπόν, οδηγεί την ηρωίδα μας, αντί, όπως θα ήταν λογικό, να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό και ποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί ποιον, αναζητεί έναν άντρα να την προστατέψει. Και βρίσκει έναν τυφλό με σπαθί. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα κομματάκι ζαβές μου φαίνονται οι δυνάμεις της και κάποιος πρέπει να της μιλήσει για τον φεμινισμό.

FLOWERS OF EVIL VOL. 1 (Vertical Inc., pg. 332, $ 10.95)
Η μόνη σύνδεση που μπορώ να κάνω με το ομώνυμο έργο του Baudelaire, είναι ότι ο κεντρικός ήρωας είναι θαυμαστής του. Από ‘κει και πέρα, δεν έχω κάτι άλλο. Σας παραθέτω την υπόθεση, για να κρίνετε και μόνοι σας. Μαθητής σχολείου γουστάρει μαθήτρια. Καλά όλα, ως εδώ, been there done that, για πολλούς από εσάς, φαντάζομαι. Όπως και πολλοί άλλοι, ντρέπεται να της εξομολογηθεί τα αισθήματά του. Συμβαίνει, τι να πει κανείς; Οπότε, τί πιο φυσικό, της κλέβει τα ρούχα, ενώσω αυτή κάνει γυμναστική… Όπα, όπα, χάθηκαν τα λουλούδια, τα σοκολατάκια, οι άθλιες καρτούλες με τα ποιηματάκια, ή, ξέρω ‘γω, οτιδήποτε άλλο; Γιατί τί, χωρίς τα ρούχα της, μια κοπέλα ερωτεύεται όποιον βρει μπροστά της; Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι μάλλον ανάποδα τα έχει καταλάβει. Δεν ξέρω πως πάει στην πορεία αυτό το εκπληκτικό σχέδιό του, αλλά ξέρω ότι τον πιάνει επί τω έργω μια άλλη συμμαθήτρια, με την οποία μισιούνται. Και τώρα, τον εκβιάζει, με αντάλλαγμα την σιωπή της. Άλλο ένα manga, λοιπόν, που από την περιγραφή της υπόθεσης δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Το βγάζει, όμως, η Vertical, που μέχρι στιγμής, δεν με έχει απογοητεύσει εκδίδοντας κάτι εντελώς σκουπίδι…

MERCHANDISE (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Ένεκα έλλειψης χρόνου, περνάμε γοργά στις επιλογές merchandise αυτού του μήνα και θα σας χρωστάω μια εισαγωγή.

STAR WARS REBEL PRINCESS BLACK PX T-SHIRT
($16.99 – 18.99)
Αγόρασες αμόνι από το ebay, για να φτιάξεις το μεταλλικό μπικινάκι της Leia. Μετά από πολλά κοψίματα, καψίματα, ιδρώτα και πόνο, του έκανες το τελευταίο γυάλισμα, το σήκωσες ψηλά και έβγαλες μια κραυγή ανακούφισης. Μπορεί οι γείτονες να φώναξαν την αστυνομία, επειδή νόμιζαν ότι κάποιος πεθαίνει, αλλά εσύ ήσουν ικανοποιημένος. Δεν έμενε παρά να πείσεις την κοπέλα σου να το φορέσει. Ή να βρεις κοπέλα να το φορέσει. Ή να αδυνατίσεις, ώστε να μπορείς να το φορέσεις εσύ. Ή κάτι, τέλος πάντων, που το σύμπαν δεν είχε καμία όρεξη να συνωμοτήσει προκειμένου να σε ευχαριστήσει. Κάψε τελετουργικά ένα βιβλίο του Κοέλιο και αγόρασε αυτό το T-Shirt. Όπως λένε και στα ίντερνετς, “close enough”. Είπα ότι είναι και Previews Exclusive;

DOCTOR WHO FLESH BOWL FIGURE CREATOR
($64.99)
Δεν ξέρω αν έχεις πετύχει κάτι βιβλία για παιδιά, εμπνευσμένα από το ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΡ. ΜΟΡΩ, που είναι χωρισμένα στα τρία και μπορεί το παιδάκι να συνδυάσει, σώματα, κεφάλια και πόδια και να φτιάξει αλλόκοτα πλάσματα. Εγώ, πάντως, το έχω δει σε αρκετές παιδικές βιβλιοθήκες και κάθε φορά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι γονείς που παραπονιούνται ότι το μπουμπούκι τους εκτίθεται στην βία των σημερινών “παιδικών” προγραμμάτων, να του παίρνουν το συγκεκριμένο βιβλίο. Αλίμονο, τα Πόκεμον είναι του Σατανά, αλλά το να γελάει το παιδί σου πετσοκόβοντας ανθρώπους και ζώα και κάνοντας συνδυασμούς με τα μέλη τους, είναι εντάξει. Μετά, εάν εγώ φέρω δώρο στο παιδάκι σου ένα κιτ για να μπορεί να φτιάχνει μόνο του τη “σάρκα” από το DOCTOR WHO, θα μου πεις ότι δεν είμαι καλά, ε;

THE AVENGERS MOVIE IRON MAN MARK VII ARTFX STATUE
($129.00)
Όπως είχε πει κι ένας σοφός, η μόδα θέλει τις φιγούρες και τα αγάλματα να έχουν μπλιμπλίκια. Ξέρεις, φωτάκια, motion sensors, γιατί όχι και ήχο. Υποψιάζομαι, δε, εντόνως, ότι την κίνηση αυτή της Kotobukiya θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες και αν συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις για τα επόμενα Χριστούγεννα, είναι να ανάψεις όλες σου τις φιγούρες. Και φιγούρα κάνεις (κακό, κακό λογοπαίγνιο) και σώζεις και ένα δέντρο. Μπορείς να κάνεις την αρχή με αυτό εδώ το άγαλμα του Iron Man. Όχι, δεν είναι ιδέα σου, είναι πανέμορφο και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι και απαγορευτικά ακριβό. Από την άλλη, θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου, καθώς είναι snap-fit. Η Kotobukiya μας διαβεβαιώνει ότι είναι πανεύκολο στη συναρμολόγηση, αλλά εγώ, πάλι, έχω συναντήσει κόσμο που δυσκολεύεται να βάλει ένα toner σε έναν εκτυπωτή. Αν είσαι τέτοιος, αντί να χαλάσεις τα λεφτά σου, μάζεψέ τα και πάρε περίστροφο.

MARVEL SELECT AVENGERS MOVIE IRON MAN MARK VI ACTION FIGURE
($21.99)
Όχι, δεν τρέχουμε κάποιο ειδικό αφιέρωμα στον Iron Man αυτό το μήνα. Ξέρεις, όμως, τί γίνεται; Μου έκαναν παράπονα, ότι τα πράγματα που επιλέγω απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν λεφτά. Για την ακρίβεια, τα “ωραία” πράγματα που επιλέγω. Παρατήρησε ότι προσπερνάω το γεγονός ότι, έτσι όπως τέθηκε το ζήτημα, σημαίνει ότι οι υπόλοιπες επιλογές μου είναι για τα μπάζα. Kαλώς ή κακώς, εάν θέλεις να πάρεις άγαλμα, θα πρέπει να “τα σκάσεις”. Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο, τώρα, αλλά δεν θα το κάνω. Για σένα, λοιπόν, που θα ήθελες να πάρεις το άγαλμα της Kotobukiya, αλλά δεν έχεις τα χρήματα, η Gentle Giant, σε συνεργασία με την Diamond, σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις αυτή την πανέμορφη φιγούρα, με 20 και κάτι δολάρια.

SAMURAI X SHISHIO MAKOTO G.E.M. SERIES PVC FIGURE
($129.99)
Την εποχή που βγήκε το RUROUNI KENSHIN, φαντάζομαι ότι το μέσο Αμερικανόπουλο, όχι μόνο δεν θα μπορούσε να το προφέρει σωστά, αλλά και δεν θα αγόραζε καν το DVD, εάν το έβλεπε γραμμένο έτσι. Κάποιος, λοιπόν, με πολλή φαντασία, σκέφτηκε: “Έχει ένα σημάδι στο μάγουλο, που μοιάζει με Χ, και είναι και σαμουράι. Ας τον πούμε SAMURAI X!” Αναγκαστικά, λοιπόν, αυτή η αηδία θα ακολουθεί τη σειρά για πάντα και θα γράφεται και στις συσκευασίες του merchandise. Ας το παραβλέψουμε και ας θαυμάσουμε τον Shishio Makoto, σε κλίμακα 1/8, δεμένο με επιδέσμους. Για όποιον δεν έχει ιδέα τι σημαίνει το 1/8, η φιγούρα είναι περίπου στα 22 εκατοστά ύψος, άρα ο ίδιος ο Makoto θα ήταν 1,82. Ε, κοντό δεν τον λες, ειδικά μπροστά του.