COMICDOM RESURRECTED #32: Time What Is Time

Χρόνος. Το μόνο πράγμα που κανένας θνητός δεν πρόκειται να θεωρήσει ποτέ ότι έχει αρκετό. Όσο μεγαλώνουμε, αυτός λιγοστεύει, και φαίνεται να περνάει όλο και πιο γρήγορα. Δεν είναι και λίγες οι φορές, που θα θέλαμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι και να αλλάξουμε πράγματα και καταστάσεις,  ενεργώντας διαφορετικά, ή διορθώνοντας λάθη.

Τα comics, ως μέσο της ανθρώπινης καλλιτεχνικής έκφρασης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ανάλογους προβληματισμούς. Τα ταξίδια στο χρόνο, δάνειο – όπως και πολλά άλλα – από τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, έχουν την τιμητική τους. Από τις πάμπολλες σχετικές  ιστορίες, σας έχουμε παρουσιάσει μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές, που είναι πλέον σημείο αναφοράς, εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιες άλλες φορές, ολόκληρο το χωροχρονικό συνεχές βρίσκεται σε κίνδυνο, και οι ήρωες τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αυτό που ποτέ δεν λείπει, είναι, βέβαια, η υποθετική ματιά σε κάποιο μέλλον, που σπάνια είναι προϊόν θετικής πορείας.

Τα superhero comics δεν είναι τα μόνα που ενδιαφέρονται για ταξίδια στο χρόνο, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η προσέγγιση αλλάζει και οι προβληματισμοί είναι πολύ πιο ανθρώπινοι.

Δεν ξεχνώ την ύπαρξη πλασμάτων που είναι αθάνατα, είτε αυτά βρίσκονται στην γη, είτε σε άλλες διαστάσεις, παραμένοντας, όμως, άμεσα συνδεδεμένα με τις ζωές σε αυτή.

Υπάρχουν και καλλιτέχνες που προσπαθούν να δημιουργήσουν υπό την αφόρητη πίεση του χρόνου, έχοντας μόλις 24 ώρες στην διάθεση τους, προκειμένου να παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο έργο. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ.

Τέλος, αυτή εδώ η περίπτωση μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, εξαιτίας της φιλοδοξίας που φανερώνει και του βάθους χρόνου στο οποίο κοιτάζει. Εντυπωσιακά τολμηρή κίνηση.

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: BLIND GUARDIAN – Time What Is Time