COMICDOM RESURRECTED #34: Future World

To Comicdom Con Athens 2012 έχει τελειώσει εδώ και μερικές μέρες, το post-con depression syndrome έχει αρχίσει να υποχωρεί, και η πλήρης και αμετάκλητη επιστροφή στη μουντή και γκρίζα πραγματικότητα είναι όλο και πιο κοντά. Τί καλύτερο, λοιπόν, από το να στρέψουμε τη ματιά μας προς το μέλλον, αναμένοντας την επόμενη διοργάνωση, αυτή του 2013, εφόσον, βέβαια, δε συμβεί η ολική κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού, σύμφωνα με τους κάθε είδους φίλους της καταστροφολογίας και πάσης φύσεως δεισιδαιμονίας.

Επειδή, όμως, είναι νωρίς για κάθε είδους ανακοινώσεις σχετικές με τα όσα θα δείτε του χρόνου, πιθανότατα επειδή τίποτα δεν είναι έτοιμο ακόμα, θα πρέπει να περιοριστείτε σε μερικά comics που λαμβάνουν χώρα στο μέλλον, ευοίωνο ή δυσοίωνο.

Πρώτο από όλα, το πολυαγαπημένο, στη χώρα μας τουλάχιστον, CAMELOT 3000! Μια γενιά ολόκληρη έχει μεγαλώσει με αυτό, έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Στην DC, μπορείτε να βρείτε, επίσης, το κλασικό KINGDOM COME, όπως και την ομάδα που πιθανότατα έχει υποστεί τα περισσότερα reboots/retcons/whatever από οποιαδήποτε άλλη, την LEGION OF SUPER HEROES!

Σε αντίστοιχο υπερηρωικό κλίμα, έχετε την επιλογή να δείτε το τέλος των FANTASTIC FOUR, ή ακόμη και να περάσετε μια βόλτα από το NEXUS, αν καταδέχεστε να διαβάσετε κάτι άλλο πέρα από Marvel ή DC.

Βέβαια, αν θέλετε κάτι παραπάνω από κολάν, δράση, και δράμα, υπάρχει το AMERICAN FLAGG!, ένα comic που αρκετοί εδώ στο Comicdom το τοποθετούν κάπου στην κορυφή των προτιμήσεων τους. Σε παραπλήσιο κλήμα προβληματισμού για το τι μπορεί να συμβεί, υπάρχουν πιο πρόσφατα δείγματα, όπως το ιδιαίτερα αγαπητό TRANSMETROPOLITAN και τα όχι και ιδιαίτερα επιτυχημένα (από οποιαδήποτε άποψη) DOKTOR SLEEPLESS και NARCOPOLIS.

Μιας και προσέγγισα συγγραφείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ας κλείσω τη στήλη αυτής της εβδομάδας με κάτι που δε θα μπορούσα να αγνοήσω, τα FUTURE SHOCKS του Alan Moore, όπως και τη σύντομη επιστροφή του κλασσικού DAN DARE. Διότι, δίχως λίγη Βρετανίλα, δε γίνεται δουλειά.

Κλοπή τίτλου αυτή την εβδομάδα από: HELLOWEEN – Future World