COMICDOM JOURNAL #34

Σερφάροντας στο comics internet μετά από αρκετές εβδομάδες, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, επιλέγει τις σημαντικότερες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών, ενδιαφέροντα trailers, tutorials, video interviews, pin-ups, wallpapers και λοιπά goodies του διαδικτύου, αλλά -επειδή οι συνήθειες δύσκολα κόβονται- και μία είδηση (περίπου) σχετική με το Comicdom Con Athens 2012!

  • NEWS

NATIONAL COMICS #1

— Οι πωλήσεις του Μαρτίου έφεραν για δεύτερο συνεχή μήνα τη Marvel να ηγείται σε έσοδα και πωλήσεις, με τα AVENGERS VS X-MEN #0 και #1, στη δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα, παρότι 7 στις 10 πρώτες θέσεις καταλάμβαναν comics της DC. (…)

— Η Disney ανακοίνωσε ότι στις 4 Απριλίου 2014, θα βγει στις αίθουσες το sequel της ταινίας CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER, δίνοντας λεπτομέρειες τόσο για το σενάριο, όσο και την κατεύθυνση της ταινίας. (…)

— H DC Comics επιστρέφει τον Ιούλιο στην Eternia με τη σειρά 6 τευχών “HΕ-MΑΝ ΑND THE MASTERS OF THE UNIVERSE” από τους James Robinson, Phillip Tan και Ruy Jose. (…)

— Τον ίδιο μήνα και από την ίδια εταιρία, επιστρέφει ο τίτλος NATIONAL COMICS, ο οποίος θα φιλοξενεί αυτοτελείς ιστορίες χαρακτήρων που δεν έχουν δική τους σειρά. (…)

— H Rebellion ανακοίνωσε ότι από τις 30 Μαρτίου, οι τίτλοι 2000 AD, και JUDGE DREDD MAGAZINE κυκλοφορούν πλέον την ίδια εβδομάδα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. (…)

— Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Eisner Awards 2012, η υποψηφιότητα του Guy Davis για το short story THE PHOTOTAKER αποσύρθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. (…)

— Αναβλήθηκε επ’ αόριστο από τη Dark Horse, η κυκλοφορία του DRUSILLA, spinoff της σειράς BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, καθώς δεν βρήκε μία θέση στον προγραμματισμό της εκδοτικής. (…)

— Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό Emerald City Comicon. (…)

— Κατά την επίσκεψή του στο Comicdom Con Athens πριν από μερικές ημέρες, ο Mike Carey μίλησε στο Μανώλη Βαμβούνη για λογαριασμό του site της LIFO. (…)

— Στην επίσημη ιστοσελίδα στο Facebook της ταινίας του Zack Snyder, MAN OF STEEL, αποκαλύφθηκε το νέο σκοτεινό logo της παραγωγής. (…)

— Το ΚΑΤΖ, είναι ένα graphic novel πανομοιότυπο με το πρωτότυπο του MAUS του Art Spiegelman, με την εξαίρεση ότι έχει επέμβει στον τρόπο αναπαράστασης των χαρακτήρων του βιβλίου (όπου έχουν αντικατασταθεί όλα τα κεφάλια των ποντικών με κεφάλια γατών). Το πειρατικό αυτό εγχείρημα,  εκδόθηκε από τις εκδόσεις La Cinquième Couche και πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ της Angoulême όπου πρόεδρος ήταν για την χρονιά 2012 ο ίδιος ο Art Spiegelman. Η εκδοτική εταιρεία Flammarion που κατέχει τα δικαιώματα της γαλλικής μετάφρασης αποφάσισε, τρεις εβδομάδες πριν το βιβλίο διατεθεί στα βιβλιοπωλεία, να ασκήσει δίωξη κατά του εκδότη La Cinquième Couche, του Γάλλου διανομέα Les Belles Lettres και του εμπνευστή του βιβλίου, Ilan Manouach. Όλα τα έντυπα καθώς και τα ψηφιακά αρχεία καταστράφηκαν παρουσία εισαγγελέα.

  • FUN STUFF

— Είτε βλέπεις έναν Wolverine, είτε δύο Batmen, ο Olly Moss σε διαβεβαιώνει ότι έχεις δίκιο.

— Στο πρώτο μιας σειράς μαθημάτων σχεδίου, ο Chief Creative Officer της Marvel, Joe Quesada, σχεδιάζει τον Hulk.

10 νέα wallpapers από την ταινία AVENGERS, 10 close-ups των πρωταγωνιστών της.

— Το Newsarama επιλέγει τις 10 καλύτερες supervillain ομάδες όλων των εποχών.

— Δύο νέα τηλεοπτικά spot της ταινίας THE AVENGERS.

— Ένα πανέξυπνο και καλογυρισμένο διαφημιστικό της αλυσίδας Target, με πρωταγωνιστές τέσσερα πιτσιρίκια, ως Hulk, Iron Man, Captain America και Thor!

— Batman δια χειρός Brian Bolland.

— Τρία νέα clips από την επερχόμενη ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN.


— Πορτρέτο του σκηνοθέτη David Lynch, από τον Stanley Chow.

— Ένα βίντεο-πορτρέτο του Daniel Clowes.

— That’s all folks! Πριν σας αφήσω, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμένα σε όσους στηρίζετε με κάθε τρόπο το Comicdom Con Athens. Τελευταίο item για σήμερα, ένα πανέμορφο σύγχρονο ρετρό του αδικοχαμένου Dave Stevens για τον Spider-Man.